AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-06-2011, 15:30   #1
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Standart Genelkurmay'dan "tebrik"açıklaması
Genelkurmay'dan "tebrik"açıklaması


06.09.2011 - 12:08


Genelkurmay Başkanlığı, 30 Ağustos törenlerinde daha önce uygulanan sistemde karargahta, Başbakan, TBMM Başkanı ve Genelkurmay Başkanı'nın katılımıyla "üçlü tebrikat" yapıldığını, bunun uygun düşmediğini, tüm bayramlarda tebrikleri Cumhurbaşkanı'nın kabul etmesi uygulamasının önerilip benimsendiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, bazı basın yayın organlarında 30 Ağustos tebrikatı konusunda yer alan haberler hakkında yazılı açıklama yaptı. 30 Ağustos Zafer Bayramı tebrikat töreninin Genelkurmay Başkanlığı karargahında Cumhurbaşkanı tarafından yapılması ile ilgili olarak bayram tatili süresince yapılan yanlış bazı yazılı ve sözlü yayımlar üzerine aşağıdaki bilginin kamuoyu ile paylaşılmasında fayda görüldüğü belirtilen açıklama şöyle:
"1. 30 Ağustos Zafer Bayramı tebrikat töreninin Genelkurmay Başkanlığı karargahında Sayın Cumhurbaşkanı tarafından yapılması ile ilgili olarak bayram tatili süresince yapılan yanlış bazı yazılı ve sözlü yayımlar üzerine aşağıdaki bilginin kamuoyu ile paylaşılmasında fayda görülmüştür.
2. Başbakanlığın "Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği"ne göre 30 Ağustos 2010 dahil daha önceki yıllarda tebrikat töreni Genelkurmay Başkanlığı karargahında Genelkurmay Başkanı ve üç kuvvet komutanı tarafından yapılmıştır.
3. Ancak 07 Eylül 2010 tarihinde yönetmelikte yapılan bir değişiklikle 2011 yılından itibaren 30 Ağustos Zafer Bayramı tebrikatının Genelkurmay Başkanlığı karargahında Sayın TBMM Başkanı, Sayın Başbakan ve Genelkurmay Başkanı üçlüsü tarafından yapılacağı belirtilmiştir. 4. Bu durum üzerine Genelkurmay Başkanı; yeni düzenlemenin bayramın mana ve önemine uygun düşmediğini, yalnız Zafer Bayramı değil tüm ulusal bayramlarda Türk Milleti adına bayram tebrikatlarının Sayın Cumhurbaşkanı tarafından yapılmasının, ayrıca Zafer Bayramında da anayasamıza göre barışta başkomutanlık sıfatını taşıyan Sayın Cumhurbaşkanının huzurunda yapılmasının daha uygun olabileceğini önce Sayın Başbakana bilahare Sayın Cumhurbaşkanına teklif etmiş, bu teklif kabul görmüş ve uygulanmıştır."

zaman

 

_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-09-2011, 05:26   #2
Kullanıcı Adı
AdaletinKılıcı
Standart
Anormalliğe alışanlar, normali garipsiyorlar...
AdaletinKılıcı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-09-2011, 15:49   #3
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Standart
Alıntı:
AdaletinKılıcı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Anormalliğe alışanlar, normali garipsiyorlar...
Öyle öyle ama her şey onlara rağmen normale dönecek.
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-12-2011, 05:47   #4
Kullanıcı Adı
AdaletinKılıcı
Standart
İnşaALLAH...

Aslında onların içlerinde de kötü niyetli olmadan kötülük yapanlar var. Onları ayırıp kazanabiliriz. Tamamı kazanılamaz çünkü hayatta yüzde yüz de yüzde sıfır da yoktur.

Zaten o zaman siyaset çok sıkıcı olur. Yüzde altmışı geçmeyelim bence:-)
AdaletinKılıcı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi