![]() |
#1 |
![]() Sevgili Dostum Ömer Biliyorum Ömer biliyorum yine vefasız durumuna düştüğümü. Ama benim gibi umudsuz kalmış kaybetmiş tükenmiş bir adamdan ne beklenirdiki zaten . İnan çok yazmak istedim istedim ancak yapamadım eski yaralarımı hatırladım yapamadım Ömer. Şu hayatı anlamak çok zor be neden yav neden insan bu kadar geçmişine özlem duyarkiaslında bunun cevabını vermek hiçde zor değil cevab nemi çünkü dün daha mutluydum. Çünkü dün daha herşeyimi kaybetmemiştim. Bir mum gibiyim gün gün tükeniyor ve yokoluyorum. Tükenmek yitip gitmek benim gibi kaybedenlerin şahı için pek birşey ifade etmiyor. Ama eski dostlarımı,eski günlerimi öyle öylesine özlüyorumki ah ulan ah biliyorum şarkıdaki gibi gelmez o günler gelmez mazide kaldı hep. Ne yapmalı neye karar vermeli bilmem Şu hayatı ya ben akışına bırakamıyorum yada o beni; Yazdıkça açılırsın derler aynı ağlamk gibi velakin bana dahada büyük bir ağırlık ve hüzün çöküyor. Öyle özledimki o güzel ogüzel şehirleri o şehirlerde yaşadığım yazı kışı baharı öyle özledimki . Kimse olmasın kemise beni duymasın bir kalemim bir kağıdım olsun bana yeter Duydum be Ömer hayatımda en büyük yere sahip ögretemenlerimden Elif hocanın tayini çıkmış oysa ;oysa benim hayallerim vardı. İş sahibi olacaktım O yıkık viran yüreklilerin o hiç birşeyden nasbini alamamışların şehrine gidecek lisemde beni okudmuş ögretmenleri ziyaret edecektim. Olmadı Ömer olmadı dedim ya sana kader elimden yarınımı çaldı. Neyleyim bundan sonra yaşamayı sanma bunu bir intihar cümlesi okadarda gözü kara değilim ne yazııki. Sadece dedim ya hep derim ya bir uçurumun kenarındayım arabanın freninden ayağımı çektim. Artık artık ne olacaksa olsun. Hayat ah ulan hayat sanamı kızmak lazım yoksa kaderemi bilmem umudlarım çaldın benden artık yarın kimin umrundaki.Ömrüm hep gece hep karanlık hjer doğan gün benim için yeni bir umudsuzluk silsilesi Artık hayalde kurmayacapım Ömer Nasılsa gerçekleşmiyecek hayallere güvenilmeyecek Dört yanım şerefsiz kaynıyor dost dersen arada bul .Yalnzılıklar şehrinin yegane sahibiyim. Dedim ya Kaybedenlerin şahı Umudsuzların prensiyim. Her yeni gün bugün Hayatımda ne kopup gidecek bugünde neyi kaybedeceğim diye düşünüyorum. Aslında haksızda değilim. Günler bana pek cömert davranmıyor. Kötü saatler kötü dakikalar yaşatmaktan ileri gitmiyor. Ah memleketim Can Memlketim. orada olaydımda yalnız olaydım yav Ömer şu gurbet insan her gün yeni bir çirkin çirkef bri kavramı ögretiyor. Her zaman kötünü kötüsü varmış Hekimhan'a acı gurbet yıkık viranların kenti erdim. Burası ise hiç başlamamış başlayamış sevdaların şehri diyorum. Burayıda ararmısınız deme biliyorum ki keseinlikle ararız. Yazıyorum be Ömer Sanki kaderin yüzü bize gülecekmiş gibi tekrar o günlere dönebilecekmişim gibi Sen sanki karşındaymışın gibi yazıyorum. İşte makus kaderim yaşanacak kötü geleceğim değişecekmiş gibi yazıyorum. Yazıyorum ama bu satırların hiç biri ama hiç biri sana yazılmadı .Benim satırlarım yalnız kaderime sadece yalnızlığıma..Ey hayat ey kader yarın yeni bir gün bakalım yarın ne kaybedeceğim ne kadar yalnızlaşacağım.
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Mektup kim tarafından kaleme alınmış bilmiyorum ama hayata bukadar olumsuz ve umutsuz bakmak baştan kaybetmektir..
Bakmasını bilirsen belki eski dostlukları bulamazsın ama yinede gerçek dostlar bulabirsin.. Hayata isyanla bakmak insanı umutsuzluğa ve mutsuzluğa iter..kaderi sorgulamak ise beyindeki sorulara bulumadığımız cevaplardan ibaretir.. Mektubu yazan arkadaş samimiyetten uzak bir ortamda ve bunalım içerisinde olduğu belli.. Paylaşım için teşekkürler....yorum yaptık ama mektup kime ait bu arada |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Sevgili Dostum Ömer
Yine yeniden yeniden sana geldim geldim çünkü yalnızım Konuşacak pek kimse yok çevremde pek alfı masum kalır konuşacak kimse yok yalnızım. Hayatla devamlı mücadele halndeyim. Ne yazık ne yazıkki hep ben kaybediyorum. ee unutma benim adım Kaybedenlerin Şahı. Ama bıktım bu şehirden bu insanlardan . Hekimhan'ıda sevmiyordum . burayıda sevmiyorum. Bilrsin ben büyük küçük diye ayırmam şehirleri .Bilakis küçük şehirlerden hoşlanmışımdır her zaman ama artık bunaltıyor beni çünkü burada kendimi hiç rahat hissetmiyorum raht değilim. Gönlüm sıkkın Boğuyor bu il beni gerçekten. Yüreğimi yorgunlaştırıyor her gün hergün yeni problemler birini çözmeden bir diğeri biniyor sırtıma binsin velakin kendimi mutluda hissetmiyorum .Yani yıldım artık ben şu dünyada hiçlerden biriyim sadece bir hiçim yalnızım yıkığım. Herügn birileri tarafından horlanıyorum beni pek seven yok yine sadece pek lafını nezaketen kullandım. beni hiç seven yok ulen diyorum bazen yav Yasin sen kimsin senin konuşcak bir şeyin yok onlara bir beden küçük geliyorsun. Sen kimsin be Yasin boş belşe bir tenekeden başka neysinki. Ey bu vatanı vatan yapan Bayarak senin uğruna burdayım. Sen şu lanet şehirde dalganıyorsun diye burdayım. Burdayım çünkü şu vatanın her zeere taşına aşığım diye burdayım . Seni uğruna değil bu lanet şehre Caber kalesine bile giderim. Yalnız benim sitemim bu güzel vatana bugüzel şehre yakışmyan insanlara benim sitemim yalnızlığıma. Sitem sitem bu yolun sonu nereye varır . Hayaller hedefler birgün gerçekmi olur.Sanki siper ettikçe gövdemi dururmu sahiden bu hayasızca akın. Bilmiyorum be Ömer pek çok bilmediğim şey gibi bunlarıda bilimyorum |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Kendi yazdığım mektuplar.
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() O zaman ben sizin durumunuzu yorumlamış oldum... :D
Kızmadınız umarım |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Hayat bize rağmen devam ediyor..Asıl zoruma giden bu..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Sevgili Dostum Ömer Çok yorgunum saat gecenin 11' buçuğu yalnız kalmanın saati yok yazıyorum işte be Ömer Umudsuzluklar umud olsun diye yazıyorum yazıyorum işte be Ömer hiçbir cümlem yarını değiştiremesede. Yazmak herşeyi yeniden başlatırmı unutulan yaşanmışlar geri gelirmi sorumun tek ve kesin cevabı Hayır. hayırlar hayır kelimesi ekseninde gelişmekte benim hayatım . Çok yorgunum moralim bir hayli bozuk Bugün Cuma haftanın yorgunluğu üzerime çökmüş durumda veya Bu haftanın değil hayallerime ulaşamadığım btün haftaların yorgunluğu var üzerimde Kaybettiklerimin acısı var yüreğimde her yanım kayıp her günüm kayıp lanet olsun be dostum özlüyorum o sabah serinliğinde içtiğim çayı aşkımı itiraf edemeğim sevdiklerimi özlüyorum. Özlemek birşey değilde bir daha oraya ulaşamama korkusu içimi yiyip bitiren bir duygu . Korkuyorum Ömer yarın olmasından korkuyorum. Gün doğmasından korkuyorum . Bir yanım çek çileni kurtul derken bir yanım yeter dayanamıyorum diyor. Yeter Be Ömer . Sen haklıymışşsın sen haklısın be dostum ben olmasamda yürüyormuş bu kafile. Ben sevmesemde seviliyormuş şehirler. Ben olmasamda ben olmasamda .... Ah be Ömer Ben yokum yokum artık ne o şehirde ne kalplerde lanet olsun o yüreğime atılan imzalara lanet olsun her kaybıma. Lanet olsun memlket hasreti ile yanan ömrüme. İstemem artık istemem vatansever olmayı istemem artık istemem hep gidenin ben olmayı lanet olsun değişmiyor değişmiyor yazdıkça .Yıkılmıyor tabular yazdıkça farklılaşmıyor hayatım yüreğimde vuslat ateşi sönmüyor. Biliyormusun oradaki insanları tanıdıktan sonra insanlardan tiksinir oldum. Yalnız yalnız memleketimdekiler hariç . Bliyormusun Ömer değişmiyorsa hayatım sen değişeceksin ben bunu çok iyi fakettim Yıldızların kaymasını enegelliyemiyorsan yepyeni bir gökyüzü bul yıldızları kaymayan. Gideceğim Ömer gideceğim bu şehirden obenden ben ondan kurtulacağım ve O zaman yarın gerçekten güneş benim için doğacak bu lanetlenmiş bu gönül gözleri kapanmış nasipsiz insanların şehrinden kurtulacağım. Ve Kaybedenlerin Şahı tekrar kazanacak. Ne zaman ne zaman olur bilemem ama en yakın zamanda. Lanet olsun hepinize lanet olsun burda geçirdiğim günlere bekle vuslatım. Geliyorum |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Sevgili Dostum Ömer Çok doluyum be ömrümü düşünüyorum evet o kısacık o bedbah ömürümü düşünüyorum . Ve bakıyorumda hayatımda mutlu olduğum gün sayısı çok az ve bunu görünce yine içimi kaplıyor bir hüzün bir üzüntü bir yıkık viran hal sanki biraz önce çok mutluymuşum gibi. Mutsuzum Ömer kendimi o kadar yalnız ve unutulmuş ve istenmeyen hissediyorumki. Bu öylesine bir kuruntu bir vesvese değil gerçeğin ta kendisi. Hiç konuşcak insan yok oysa oysa konuşsam neler anlatacağım neler kayıplarımı ,özlemlerimi ama yok beni anlayan yok elbet var var etrafımda gezinen iki ayaklı varlıklar ama senin gibisi yok aslında sen karşımda olsan bunları sana anlatmazdın ne hakkım varki sana yüreğimin uhunetini akıtayım bu benim lanetim . Ben hayatı çoktan bıraktım ve birçok yerde istenmiyorum. Kimse bu yılmış bu kaybetmiş adamı hayatında görmek istemiyor. Ailemide ben istemiyorum . İstemiyorum Ömer çünkü onlarda mecbur değil benim gibi birine bakmaya işte onun için kurtulmak istiyorum. Bu şehirden bu gerçeği göremeyen insanlardan aslına bakarsan bu ülkeden kurtulmak istiyorum. Artık yürümüyor taşdı topraktı bayraktı mavraları ah ulan ah ama gidemiyorum. Yoo sakın beni bağlayan birşeyler olduğunu düşünme. Unutmaki ben kaybedenlerin şahıyım benim gibi bir adam nasıl olurda. Bağlanabilrki. Gideceğim Ömer gideceğim Ömer kurtulacağım bu ülkeden yalnız zamanı var . Ama biliyorum gittğim yerde özlem duyacağım elbet buralara ancak olsun yüreğime gem vuracağım her nekadar vurabilirsem . Bırakıp gitmek başkaların işiydi terkedilmeye kaybetmeye alışmıştım. Ama istisnalar kaideyi bozmaz ya bir günde ben gideceğim ve sana şeref sözü dönemeyeceğim kendimi lanetimi kendi bedbahlığımıda yanımda götüreceğim. Şimdi diyorsundur bilirim bir çok kişi kurutulacak senden yoo birçok kişi değil çünkü haytımda birçok diyecek kadar kişi tanımıyorum ama biliyorum çevreye birçok zararı olan bir kişiyim kımıl zararlısı gibi. Ya yarınlar ya hayaller unutma benim dünüm vardı sadece yarınım yok çünkü yarını ben çoktan kaybettim. Zaten hayallerim yoktu umutlarım vardı umutlarımın dalı kırıldı. Ulen niye yaşıyorsun deme. Yüce Tanrı öyle istiyor diye yoksa yaşamayıda isteyen kim . Gideceğim. |
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Sevgili Dostum Ömer. Gitmek benim için acı birşey değil hayatımın en olağan olayı yalnız adamım gitmeler niye koysunki bana. Gitmek gitmek artık bu şarkının burada bittiğini gösteren bir vesikadan başka neki. Aslında benim haytımda şarkılar hep biterken başladı. Lanet olsun yalnız şu ömrüme lanet olsun dostsuz hiç bahar yaşamadan kış olan şu ömrüme lanet olsun Lanet bir adamım yıkık kaybetmiş tükenmiş Beni tüketen beni yalnızlığa mahkum eden kayıplarımdır. Ellerim hep boş gözlerim hep puslu çnükü Ömer çünkü düne bakıyorum çünkü kaybolan yarınıma ağlıyorum. Şu an şu satırları yazarkende inanınki ağlıyorum. Ağlamak fayda ediyormu. Hayır ne yazııkki ama neyleyim. başka silahım yok. Ağlıyorum ağlıyorum ve ne acı niye ağladığımı soracak yanımda hiç kimse yok olsada cevap verecek hiç bir sözüm yok. Gidiyorum taşına toprağına aşık olduğum ülkeden gidiyorum. Giderken yanımda hiçbirşey götürmüyorum. Götürecek birşeyim yokki zaten bir kalem bir kağıt yeter bana . İnan inan evden giderken ceketimi dahi almayacağım oda kalsın herşey kalsın . Biliyorum biliyorum gidince yıkık viran yüreğimide bırakamıyorum lanet olsun onuda götüreceğim olsun olsun o olmassa kağıt kalemimin ne önemi kalırki bu ülkede bunca tanıdığım varken dost sandığım insan varken yaşayamam Ömer .İşte onun için gidiyorum. İnan gideceğim ülkenin bir önemi yok batıda bir yerler işte yalnız Türkiye olmasın yeter. İşte ozaman yüreğimdeki yaraları üflerim ve ona derimki neyleyim neyletim gurbetteyiz işte . İşte ozaman yüreğimin bir koluna zincir vurulur. İşte ozaman düne ağlamama bir gerekçe olur. Ağlıyacağım Ömer hiç susmaycağım ağlaycağım beni bu ülkeyi terkettiren her sorun her kayıp her yıkıntım ağlayacağım Kimse kimseyi özlemesemde yalnız seni özleyeceğim o güzel dostluğun özleyeceğim ve sanada yazmıyacağım yazamamki Ömer dedimya kendi kayıplarıma seni seni nasıl ortak edebilirimki. Lanet olsun bana Lanet olsun şu ömrüme lanet olsun şu ülkeyi terketme sebeblerine. |
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Sevgili Dostum Ömer
Devam ediyorum işte içimdeki uhunetin yüzde 1ni akıtabilrisem ne mutlu bana ama sanmıyorum yüzde 1 bile çok zor. Çünkü üzerimde yıların kayıpları çünkü üzerimde yılların yalnızlığı var nasıl olurda iki üç satıra sığar onca yaşanmamış sevdaların hasreti nasıl olurda iki üçsatıra sığar kayıplarımın listesi neyse dedimya yüzde1 ni bile akıtsam şu uhunetin ne mutlu bana bekliyorum şu lanet çöreklenmiş zamanın geçmesini çünkü o zaman geçtiği anda ve beklediğim gün geldiği anda terkedeceğim terkedeceğim şu ülkeyi şu dost sandıklarımı yıllardır kahrımı çeken ailemi giderken hiç kimse ama hiç kimseye birşey demiyeceğim kimseye haber vermiyeceğim ve hiç birzaman dönemeyeceğim. Onlar beni kayboldu diye arayacaklar bir kaç gün. sonra öldü diye umdularını kesecekler. Ve biliyorum aklarına geldiğimde üzülecekler belki ama geçeçek çünkü benimki bir kaybetmiş adam inan olsun çabuk unutulur. İntiharı çok düşündüm ama yapamadım şu boş beleş yaşamıma şu lanet hayatıma son veremedim . Veremedim işte ve düşündümki en asili en doğrusu gitmek. Kaçarcasına bir tane çöp almadan gitmek en doğrusu Ne yapayım be Ömer ne yapayım elimden hiç birşey gelmez gitmekden başka şu ülkeden kurtulmak için şu hiç sevmediğim sevmek için çaba göstermediğim ve göstermeyeceğim şehirden kurtulmak için gitmekden başka elimden hiç birşey gelmez. Kendmi öldürmememin bir başka sebebide arkamdan yok sorunluydu piskolıjik problemleri vardı mavraları atacaklarını bildiğim için vazgeçdim bunu yapmakdan ve dedim ki gideyim gideyim şu şehirden sonra yine düşündüm bu şehirden kurtulmak yetmez bu bedbahsızlığımın bu kayıplarımın bir sorumlusu olan ülkeden de kurtulmak gerek ve gitmeye karar verdim. Hiç kimseye hiç bir şeye vereceğim hesabım yok dedim ya ben milyonlar içinde yalnızım kaybedenlerin şahıyım. İşte belkide kaybedenlerin şahı olmanın yalnızların yegane prensi olmanın en güzel yanıda geride kimse bırakmamış olmak kimseye hesap vermiyecek olmak .. Gideceğim Ömer bu ülkeden gideceğim. |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|