AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 05-27-2009, 18:59   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Gökçek Altta Kalır mı?

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın dün Gökçek'i hedef alan açıklamalarına Gökçek'ten cevap gecikmedi. Cevap yine Gökçek üslubunda!

Bakan Atalay, oto galerilerinin şehir dışına çıkarılması ile ilgili olarak “Büyükşehir Belediye Başkanı’nı ve Ankara Valisi’ni göreve davet ediyorum, basının huzurunda. Bu konuda çabuk mesafe alsınlar, yoksa ben bizzat İçişleri Bakanı olarak farklı işlemler yapacağım,” demişti. Gökçek'ten Atalay'a yanıt geldi...

Gökçek, Bakan Atalay’ın, “oto galerilerini şehir dışına hızlı bir şekilde çıkarsınlar” sözlerine yanıt verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a cevaben yaptığı yazılı açıklamada, "Oto galerilerinin Gölbaşı'na taşınması konusunda 6 yıldır çalışma yapıyoruz. 4 milyon metrekarelik bir arazi bulduk. Burasının yüzde 66'sını kamulaştırdık. Bazı vatandaşlar yüzünden kamulaştırmayı zorlukla yürütüyoruz. Para sıkıntısı da var. Çalışmalarımız sürüyor" dedi. Atalay'ın uyarısı karşısında alınmadığını belirten Gökçek, şunları kaydetti:

“Beşir Abi, aşağı yukarı 2-3 yıldan beri kişisel olarak bana bu işi bitirmemizi söylüyor. Bu manada iş bitmeyince biraz daha bizi sıkıştırarak konuyu halletmeye çalışıyor. Ben bundan dolayı en ufak bir alınganlık göstermiyorum. Çünkü Beşir Bey art niyetle söylemiş değildir. Netice itibariyle abi dediğimiz bir kişidir. Samimiyetle bu işin bir an önce bitmesini istiyor. Buradan Beşir Abi'ye çağrıda bulunuyorum. 30 milyon dolar bulursa kamulaştırmayı hemen bitiririz, sorunu da hemen hallederiz."

stratejikboyut.com

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-30-2009, 17:14   #2
Kullanıcı Adı
melih218
Tarafsız (!) medyamıza göre haber böyle gözüküyor:

Hürriyet ise nasıl başlık attı:
İki yıldır düşünüyor

Alıntı:
Oto galerileri nedeniyle İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın sert sözlerine hedef olan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oto galerileriyle ilgili iki yıldır "düşündüğü" ortaya çıktı.

YILLARDIR kent dışına taşınamadığı için İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ı çileden çıkartan oto galerileri konusunda Belediye Başkanı Melih Gökçek’in iki yıldır "düşündüğü" ortaya çıktı.

Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Fazıl Güleken, 2007 yılında oto galerilerindeki tüplü araçların apartman güvenliğini tehdit ettiğini belirterek, şehir dışına taşınıp taşınmayacağını yazılı soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi. kçek ise, tek kelime yanıt vermekle yetindi: "Düşünüyoruz"

Oto galerilerinin hem vatandaşın güvenliğini tehdit ettiğini, hem de trafiği olumsuz etkilediğini kaydeden Fazıl Güleken, "İçişleri Bakanı’nın kendisi de galerilerin yoğun olduğu Emek’te oturuyor. Bakan buradan rahatsız olmasa soruna parmak basan olmayacaktı. Demek ki bütün sorunlar için bakanları rahatsız etmek gerekiyor" dedi.

Galerilerin çok önemli bir şikayet konusu olduğunu kaydeden Güleken, "Bu galeriler tüplü araçları apartman altına park ederek, vatandaşın can güvenliğini tehlikeye atıyor. Ayrıca galeri sahipleri kaldırımlarda araba yıkayarak çevreyi kirletiyor. Üstelik, bundan şikayet eden vatandaşlara da kaba bir şekilde davranarak, çevreye rahatsızlık veriyor. Yıllarca söyledik, dinletemedik. Gökçek, bu konuda görevini ihmal etti ve savsakladı. Şimdi çözüm bekliyoruz."

Eray GÖRGÜLÜ
29 Mayıs 2009
İki yıldır düşünüyor
http://www.hurriyet.com.tr/ankara/11749060.asp?gid=140
melih218 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)