AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 12-19-2008, 21:42   #1
Kullanıcı Adı
nerman33
Standart Gökçek'i yakacak fatura!
Gökçek, SESAR’a, “Erdoğan nasıl yıpratılır?” araştırması yaptırmış, 354 milyar ödemiş.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında dün çok önemli bir iddia ortaya attı. Kılıçdaroğlu, Ergenekon dava dosyasında, SESAR adlı şirketin Gökçek’e kestiği 354 milyarlık bir fatura bulunduğunu açıkladı.

Milliyet’in edindiği belgeler, SESAR tarafından Gökçek’e fatura kesildiğini gösteriyor. Araştırmaların 3 Kasım 2002 seçimleri öncesinde başlayıp, 2003 yılbaşına kadar sürmesi dikkati çekiyor.
Kemal Kılıçdaroğlu, dün TBMM’de gazetecilere“Ergenekon dosyasında Melih Gökçek adına kesilmiş bir fatura var, Acaba bunu nereden ödedi?” dedi.

Erdoğan’ı araştırmış

Milliyet’in edindiği, SESAR Araştırma Danışmanlık, Reklam, Turizm, Eğitim, Yayıncılık Bilgisayar İnşaat Ltd. Şti.’nin 012730 nolu faturası 13.6.2003 tarihini taşıyor. “Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Hipodrom Cad. Ofis Binası No: 18, Varlık, Yenimahalle-Ankara” adresine kesilen 354 milyar 749 milyon 999 bin 350 TL’lik faturanın “Açıklamalar” bölümünde ise şu ifadeler yer alıyor:
1-Danışmanlık Ücreti (Ağustos 2002-Ocak 2003, 6 ay): 216 milyar 457 milyon 627 bin 100 TL
1- ‘AKP Başkanı R.T. Erdoğan’ın Tutarsızlıkları’ Araştırması: 18 milyar 38 milyon 135 bin 590 TL
1- ‘AKP’nin İktidara Gelmesi Nasıl Önlenir?’ Araştırması: 24 milyar 50 milyon 847 bin 450 TL
1- ‘R.T. Erdoğan İktidara Geldiğinde Nasıl Yıpratılır?’ Araştırması: 42 milyar 88 milyon 983 bin 50 TL
TOPLAM: 300 milyar 635 milyon 593 bin 100 TL
KDV: 54 milyar 114 milyon 406 bin 650 TL
Genel Toplam: 354 milyar 749 milyon 999 bin 350 TL
Gökçek ise Milliyet muhabirinin, Kılıçdaroğlu’nun, ortaya attığı “Ergenekon dava dosyasında, SESAR adlı şirketin Gökçek’e 354 milyarlık bir fatura kestiğine ilişkin fatura bulunduğu” iddiasına ilişkin sorusunu yanıtsız bıraktı. Gökçek, “Size o haber fırsatını vermem. O, objektif yayın yapan kişilerin hakkı olsun” dedi. Gökçek, objektif davrandığına inandığı basın kuruluşları arasında TRT, Anadolu Ajansı ve NTV’yi saydı.

SESAR VE ERGENEKON

‘AKP’lilerden aldım’ demişti

Ergenekon davasında tutuklu olan SESAR Başkanı İsmail Yıldız’ın bilgisayarından AKP milletvekillerine yönelik fişleme notları çıkmıştı. Yıldız, AKP’lilerin hangisinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, hangisinin Erdoğan’a daha yakın olduğu yönündeki “fişler” için, “Ben bunları AKP Genel Başkan Yardımcıları’ndan birisinden” aldım açıklamasını yapmıştı.

Dündar: Tepki telefonları geldi

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katıldığı açık oturumu yöneten Uğur Dündar, yayının ardından Gökçek’e tepki gösteren telefonlar aldıklarını söyledi. Gökçek’in katılacağı bir tartışmayı bir daha yönetmeyeceğini söyleyen Dündar, sabır taşı ödülüne aday olduğunu söyledi.
Star TV Ana Haber bülteninde gerçekleştirilen açık oturumu dün NTV’ye değerlendiren Dündar, Gökçek’in kendisini konuşturmamasının ve Kılıçdaroğlu’nu sık sık susturmasının seyirciden çok büyük tepki aldığını söyledi. Gökçek ise “kumpasa getirildim” diye görüş belirtti.

Gökçek: SESAR’a ödeme yok

Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programında, CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’nun “SESAR, Gökçek’e 354 milyarlık fatura kesti” iddiasına yanıt verdi. Gökçek, “DP’nin kuruluş hadisesinde SESAR bana geldi, ‘Çalışmalarınızı takdir ediyorum. Sizinle çalışmak istiyorum’ dedi. Birkaç ay sonra bana fatura geldi. Ben de ‘Kim sana sipariş verdi bunları?’ dedim. Öyle bir araştırma yapılmadı, para ödenmedi” dedi. Altaylı’nın faturanın KDV’ sinin ödendiğini kaydetmesi ve ödenmeyen faturanın KDV’sinin nasıl ödeneceğini sorması üzerine Gökçek, “Kendi ödemiş olabilir” yanıtını verdi.

Gökçek, Başbakan Erdoğan hakkındaki araştırmaların karşılığı olarak SESAR şirketini 354 milyar lira ödemiş...

A.A

Konu nerman33 tarafından (12-19-2008 Saat 21:45 ) değiştirilmiştir..
nerman33 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-20-2008, 15:22   #2
Kullanıcı Adı
nerman33
Standart 354 bin YTL’lik faturayı Melih Gökçek’e ben kestim
354 bin YTL’lik faturayı Melih Gökçek’e ben kestim

SESAR’ın Ergenekon sanığı yönetim kurulu başkanı İsmail Yıldız: FP’den ayrılan Yenilikçiler’le ilgili anket yaptık. 354 bin YTL’lik faturayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’in şahsına kestik.

ERGENEKON Davası’nın dün yapılan duruşmasında SESAR Araştırma Şirketi’nin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e kestiği iddia edilen 354 bin YTL’lik fatura damgasını vurdu. Duruşmada SESAR’ın yönetim kurulu başkanı olan tutuklu sanıklardan İsmail Yıldız, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün’den söz alarak açıklama yaptı. Duruşmadaki diyaloglar şöyle:

Sanık Yıldız: Bu faturayla ilgili açıklama yapmak istiyorum.

Başkan Şengün: Bu konuyu ben de merak ediyorum.

Sanık Yıldız: 2001 yılında Fazilet Partisi içindeki Yenilikçi Grup’tan ayrılıp başka bir siyasi parti kurması durumunda nasıl bir sonuç alabileceklerini araştırdık. Yaptığımız araştırmada yüzde 34’le iktidara geleceklerini, ancak kadro yetersizliğinden dolayı başarısız olacaklarını saptadık. Bu süreçte siyasi partiler rakipleri için belli araştırmalar yaptırır. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de o dönemde yeni bir parti kurmayı planlıyordu. Hatta Demokrat Parti’nin (DP) Genel Başkanı da olmayı düşündü. İşte bu süreçte biz onun şahsına üç tane araştırma yaptık. Bunlar “Recep Tayyip Erdoğan Tutarsızlık Araştırması”, “AKP’nin İktidara Gelmesi Nasıl Engellenir” araştırması. Üçüncüsü ise “AKP İktidara Geldiğinde Nasıl Yıpratılır.” Bu araştırmaları yanlızca Melih Gökçek bilmiyordu. AKP içindeki herkes bu çalışmadan haberdardı. Sözleşmeyi Erdoğan’ın avukatı Hayati Bey biliyordu. AKP hükümetini yıkma gibi bir salaklığı kendime yakıştıramam. Bir hükümeti ancak kendisi yıkar.

Başkan Şengün: Fatura tarihi 13 Haziran 2003. Siz araştırmayı AKP kurulurken yaptığınızı söylüyorsunuz ama fatura tarihi tutmuyor.

Sanık Yıldız: Evet kurulurken araştırmayı yaptık ama daha sonra Gökçek ödemeyi yapmayınca bu tarihte faturayı kestik. Fatura doğrudur.

Başkan Şengün: Peki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek böyle bir şeyi neden istesin?

Sanık Yıldız: O dönem Gökçek kendisi parti kurmayı planlıyordu olmayınca DP’nin başına geçmeyi planladı. O süreçte bu araştırma yapıldı. Zaten Ankara’da siyasi rakiplerle ilgili bu tip araştırmalar yapılır.

Başkan Şengün: Faturada 354 milyar (354 bin YTL) yazıyor.

Sanık Yıldız: Evet doğrudur 354 bin YTL’ye denk geliyor. Gökçek’in şahsına kesilmiştir.

Davanın 30’uncu duruşması 22 Aralık Pazartesi gününe ertelendi.

Kılıçdaroğlu, “Ergenekon dosyasında Melih Gökçek’in ödediği 354 milyarlık bir fatura var. Bunu nereden ödedi? Açıklamalı” demişti.

İşte o fatura

ANKARA - Kılıçdaroğlu’nun Gökçek’le Star TV’deki düellonun ertesi günü açıkladığı Ergenekon belgesi ortaya çıktı. Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından İsmail Yıldız’ın ofisindeki aramada çıkan fatura,. Ergenekon dosyasına girdi.

SESAR Araştırma Danışmanlık, Reklam, Turizm, Eğitim, Yayıncılık Bilgisayar İnşaat Ltd. Şti.’nin 012730 nolu faturası 13.6.2003 tarihini taşıyor. “Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Hipodrom Cad. Ofis Binası No: 18, Varlık, Yenimahalle-Ankara” adresine kesilen fatura 3 Kasım 2002 seçimleri öncesinde başlayıp, 2003 yılbaşına kadar süren araştırmaların bedeli olarak 354 milyar 749 milyon 999 bin 350 TL’lik bir tutarı kapsıyor.

Sanık Yıldız: Gökçek’in bilgisi dahilinde

Sanık İsmail Yıldız’a avukatlar aracılığıyla faturayı tahsil edip edemediğini sorduk, şöyle konuştu: “Söz konusu fatura Melih Gökçek’in bilgisi dahilinde Maliye Bakanlığı’na ibraz edilmiştir AKP üst yönetimi de bu çalışmadan haberdardır bu konu AKP’nin en üst yönetimi ile müzakere edilmiştir daha geniş açıklama ileriki günlerde yapılacaktır.”

ANKA
Alt 12-20-2008, 16:02   #3
Kullanıcı Adı
nerman33
akp yıpratan yok vakit böyle habeleri yazmıyor haberleri siz görün gökcek erdogan hakkında yaptırdıgı anket gökcek birde dindarım diyor nasıl yalan iftira atabililiyor sorgulamak lazım
Alt 12-20-2008, 16:03   #4
Kullanıcı Adı
Eşref
İsmi geçen Sesar şirketi, Melih Gökçek'ten habersiz bir şekilde araştırma yapıp faturasını Melih Gökçek'e göndermiş ve ödeme yapılmasını istemiştir.

Ancak Gökçek, şirketin gönderdiği bu faturaya itiraz ederek avukatı aracılığıyla ismi geçen şirkete ödeme yapılmayacağını bildirmiş ve yukarıdaki fatura için herhangi bir ödeme de yapmamıştır. Ödeme yapılmadığı belediye kayıtlarında da mevcut. Zaten bu faturanın maliye kaydı da bulunamamıştır.

Eğer "yok bu fatura ödendi" deniyorsa, o zaman ödemeye ilişkin bir makbuz veya muhasebe kayıdı gösterilmelidir. Ama maliyede bile kaydı olmayan bu işleme ilişkin hiçbir belge gösteremezler.

Bunların amacı, "çamur at, izi kalsın" mantığıdır. Ama başarılı olamayacaklar.

Konu Eşref tarafından (12-20-2008 Saat 16:06 ) değiştirilmiştir..
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-20-2008, 16:05   #5
Kullanıcı Adı
nerman33
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İsmi geçen Sesar şirketi, Melih Gökçek'ten habersiz bir şekilde araştırma yapıp faturasını Melih Gökçek'e göndermiş ve ödeme yapılmasını istemiştir.

Ancak Gökçek, şirketin gönderdiği bu faturaya itiraz ederek avukatı aracılığıyla ismi geçen şirkete ödeme yapılmayacağını bildirmiş ve yukarıdaki fatura için herhangi bir ödeme de yapmamıştır. Ödeme yapılmadığı belediye kayıtlarında da mevcut. Zaten bu faturanın maliye kaydı da bulunamamıştır.

Eğer "yok bu fatura ödendi" deniyorsa, o zaman ödemeye ilişkin bir makbuz veya belediyenin muhasebe kayıdı gösterilmelidir. Ama maliyede bile kaydı olmayan bu işleme ilişkin hiçbir belge gösteremezler.

Bunların amacı, "çamur at, izi kalsın" mantığıdır. Ama başarılı olamayacaklar.
gökcekle aynı agzı konusuyorsun belge ortada gökcek dogrumu diyecek tabiki yalanlayacak yoksa siyasi hayatı bitecek faturayı kesen sirket anlattı bırakın palavrayı böyle ne zaman bir olay cıksa aynı yalanlamayı yapıyorsun karaeşref hesap sorulacak gökcekten chp olsaydı sorgulamadan vurun derdin demi
Alt 12-20-2008, 16:13   #6
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
nerman33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
gökcekle aynı agzı konusuyorsun belge ortada gökcek dogrumu diyecek tabiki yalanlayacak yoksa siyasi hayatı bitecek faturayı kesen sirket anlattı bırakın palavrayı böyle ne zaman bir olay cıksa aynı yalanlamayı yapıyorsun karaeşref hesap sorulacak gökcekten chp olsaydı sorgulamadan vurun derdin demi
Kardeşim, taraflı olma. İsmini bana ver, bende senin adına fatura kesip gönderirim. Önemli olan ödeme yapılmış mı yapılmamış mı? Yapılmışsa, bu şirketin muhasebe kayıtlarında görülür. Makbuzsuz, kayıtsız işlem yapacak değil heralde bu şirket. Dediğimiz çok basit bir şey. Eğer şirket bu faturadan ödeme almışsa, kaydını göstersin. Bizde tamam diyelim. Ama yok. Maliye kaydı bile yok. Kendi kafalarından çalakalem bir fatura yazmışlar. Üstüne Melih Gökçek demişler. Al sana iftira işte.

Bu iş bu kadar basitse, bende Deniz Baykal'ın adına fatura kesip yayınlarım.
Alt 12-20-2008, 16:15   #7
Kullanıcı Adı
nerman33
Alıntı:
Kardeşim, taraflı olma. İsmini bana ver, bende senin adına fatura kesip gönderirim. Önemli olan ödeme yapılmış mı yapılmamış mı? Yapılmışsa, bu şirketin muhasebe kayıtlarında görülür. Makbuzsuz, kayıtsız işlem yapacak değil heralde bu şirket. Dediğimiz çok basit bir şey. Eğer şirket bu faturadan ödeme almışsa, kaydını göstersin. Bizde tamam diyelim. Ama yok. Maliye kaydı bile yok. Kendi kafalarından çalakalem bir fatura yazmışlar. Üstüne Melih Gökçek demişler. Al sana iftira işte.

Bu iş bu kadar basitse, bende Deniz Baykal'ın adına fatura kesip yayınlarım.
bu konuda haklı olabilirsin sesar gökcek anket yaptırdımı yaptırmadımı yaptırmadıya belediye kayıtlarıya ispatlasın kılıcdarolguna şerefsiz diyordu ispatlaymassa kendi ne oldugunu biliyor
Alt 12-20-2008, 16:47   #8
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
bu konuda haklı olabilirsin sesar gökcek anket yaptırdımı yaptırmadımı yaptırmadıya belediye kayıtlarıya ispatlasın kılıcdarolguna şerefsiz diyordu ispatlaymassa kendi ne oldugunu biliyor
Bunu ispatlaması gereken şirketin kendisi. Şöyle düşün. Ben şimdi senin adına bir fatura kestim. Eğer sen bu faturanın ödemesini yaparsan bu işleme ilişkin elinde tahsilat makbuzun olur. Bu makbuzun diğer nüshası da bende olur ve bu işlem muhasebe kayıtlarıma girer.

Ama ödeme yapmadıysan, senin elinde bir makbuz olmaz. Bende de tahsilat makbuzu ve muhasebe kayıdım olmaz.

Diğelim ki belediye bu şirkete ödeme yaptı. Tahsilat makbuzu nerede? Diğelim ki makbuzu kaybetti. O zaman bu şirketin muhasebe kayıtlarında niye yok?

Bana şunu desen belki anlarım. Gökçek bunlara senetsiz,sözleşmesiz işlem yaptırdı. Fakat daha sonra Gökçek bu işlem karşılığında kendisine kesilen faturayı ödemedi. Senet sepet olmadığı içinde firma Gökçek'i mahkemeye veremedi. Fatura da karşılıksız kaldı.

İddia edilen şey bu yönde olsa, belki o zaman olabilir derim. Ama tahsilat makbuzu, muhasebede kayıtları olmayan boş bir faturaya "geçerli" derseniz, bu çok komik bir iddia olur.

Muhasebeden, paradan anlamana da gerek yok. Biraz bu işleri biliyorsan, yalan olduğunu sende anlarsın.
Alt 12-20-2008, 16:56   #9
Kullanıcı Adı
nerman33
Alıntı:
Bunu ispatlaması gereken şirketin kendisi. Şöyle düşün. Ben şimdi senin adına bir fatura kestim. Eğer sen bu faturanın ödemesini yaparsan bu işleme ilişkin elinde tahsilat makbuzun olur. Bu makbuzun diğer nüshası da bende olur ve bu işlem muhasebe kayıtlarıma girer.

Ama ödeme yapmadıysan, senin elinde bir makbuz olmaz. Bende de tahsilat makbuzu ve muhasebe kayıdım olmaz.

Diğelim ki belediye bu şirkete ödeme yaptı. Tahsilat makbuzu nerede? Diğelim ki makbuzu kaybetti. O zaman bu şirketin muhasebe kayıtlarında niye yok?

Bana şunu desen belki anlarım. Gökçek bunlara senetsiz,sözleşmesiz işlem yaptırdı. Fakat daha sonra Gökçek bu işlem karşılığında kendisine kesilen faturayı ödemedi. Senet sepet olmadığı içinde firma Gökçek'i mahkemeye veremedi. Fatura da karşılıksız kaldı.

İddia edilen şey bu yönde olsa, belki o zaman olabilir derim. Ama tahsilat makbuzu, muhasebede kayıtları olmayan boş bir faturaya "geçerli" derseniz, bu çok komik bir iddia olur.

Muhasebeden, paradan anlamana da gerek yok. Biraz bu işleri biliyorsan, yalan olduğunu sende anlarsın.
bu belge ergenekon iddanemsind var ve gökcek hemen bu ödemeye yapmıs cok ciddi bir ergenekon konusunda belge var bunun hesabı verilmeli bende tamam diyorum gökcek bu belgeyi ödemedigini ankara halkına kanıtlasın icimiz rahat etsin .kanıtlaymassa hesap soracagız. faturada erdogan nasıl yıpratrız yazıyor gökcek daha önce parti kurma girisimleri geliyor insanın aklına gökcek erdogan yıkratacakmıydı cevap versin..belediye kayıtlarıyla kanıtlasın yoksa başkalarını şerefsiz ilan etmeyi bıraksın gökcek kendine baksın
Alt 12-20-2008, 17:11   #10
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
bu belge ergenekon iddanemsind var ve gökcek hemen bu ödemeye yapmıs cok ciddi bir ergenekon konusunda belge var bunun hesabı verilmeli bende tamam diyorum gökcek bu belgeyi ödemedigini ankara halkına kanıtlasın icimiz rahat etsin .kanıtlaymassa hesap soracagız. faturada erdogan nasıl yıpratrız yazıyor gökcek daha önce parti kurma girisimleri geliyor insanın aklına gökcek erdogan yıkratacakmıydı cevap versin..belediye kayıtlarıyla kanıtlasın yoksa başkalarını şerefsiz ilan etmeyi bıraksın gökcek kendine baksın
Yukardaki faturaya bir bak. Sanki dometes, biber satışı olmuş gibi fatura kesilmiş. İrsaliyeli fatura bile değil. En azından altta alan ve satanın imzası olur. Basit fatura ile bir iddiada bulunuyor ve sen diyorsun ki Gökçek hesap versin.

Senin adına 10 YTL'lik üstteki faturadan keseyim. Altına da hizmet olarak "AkParti foruma yardım" diyeyim. Sonrada faturayı yayınlayıp, nerman33 foruma yardım etti diyeyim.

Bu durumda Allah aşkına ne yaparsın? Bana hangi belgeyle neyi ispat edersin? Merak ediyorum.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)