05-17-2010, 13:14 | #1 |
Görev Artık Vatandaşın
Görev artık vatandaşın, yapılacak referandum, Onay makamı vatandaş, bu durumdan çok memnunum, Yüz atmış yedi vekil onay, vermezse anayasaya, Vekilin aslı olarak, onay için hazırlandım, On iki Eylül gününde, oylamayı yapacağız, Ya doğru yolda gidecek, ya da yoldan sapacağız, Seksen darbesi yeniden, vatandaşa sorulacak, Ya darbeyi kınayacak, ya da meşru kılacağız, Millet egemenliğini, isteyen millet diyecek, Aksi istenirse eğer, darbeler meşru olacak, Vatandaş tercih yaparken, bilmemiz gerek bunları, Yoksa seçilen vekiller, darbe emrine girecek, Bizim çocuklar başardı, dedi okyanus ötesi, Darbede ne insan ne de, çıkmadı kalemin sesi, Olgunlaşmayı bekledi, güya darbeyi yapanlar, Olgunlaştırıldı diye, denmekte bunun Türkçesi, Vatandaşlar param parça, herkes birbirine düşman, Hiç yerine akmaktaydı,yerlere oluk oluk kan, Hadsiz hesapsız işkence, düşünenler hapislerde, Bağrına saplanmış ok la, özgür olur mu hiç vatan, Akan kan sanki makasla, bir günde nasıl kurudu, Güya suçlular bulundu, dar ağaçları kuruldu, Biri sağcı biri solcu, astılar astılar hiç acımadan, Otuz yıl geçmiş olsa da, sanılmasın unutuldu, Demokrasi isteyenler, iki elini kaldırsın, Otuz yaşın altındaki, insanlar beni dinlesin, Ya hayat ya da esaret, olacaktır tercihiniz, Sandık sizin önünüzde, oy kullanmayan kalmasın, Dünya kadar kitap yandı, düşünceler yasaklandı, Bilinir ki yalakalar, her zaman ön plandaydı, Cezaevlerinin dili, olsa da size konuşsa, Mahkumlar ya hastalandı, ya da çoğu sakat kaldı, On iki Eylül böyleydi, canlandırmaya çalıştım, Artık herkes kardeşimdir, insanlarımla barıştım, Yüzümüzdeki çizgiler, o günleri anlatırlar, Geleceğimi çaldılar, sanmayın buna alıştım, Şairler haykırmalıdır, usanmadan ve bıkmadan, Zamanı israf etmeden, anlatmalılar durmadan, Şairi susan milletler, aydınlığa ulaşamaz, Onlarda susarsa eğer, bilin ki kurtulmaz vatan. Sinan Karakaş
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-17-2010, 13:19 | #2 |
Eyvallah efendim yüreğinize sağlık konuyu şiirler bölümüne taşıyorum.
|
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
anayasa değişikliği, on iki eylül darbesi, referandum |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|