07-21-2007, 13:33 | #1 |
Görmediği Halde İman Edenler ...
Resûlullah (s.a.v) ashabına bir defasında,
-Mahlûkatlar içerisinde imanı en tuhaf ve şaşırtıcı kim olduğunu bilir misiniz?diye sormuştu. Ashab: -Meleklerin imanıdır, diye cevap verdiler. Nebî (s.a.v): -Melekler nasıl iman etmesinler ki! Zira onlar Allah'ı bizzat görebilirler, diye karşılık verdi. Ashab: -Ey Allah'ın Resulü, o zaman peygamberlerdir, dediler. Nebî (s.a.v): -Peygamberlerde değil; çünkü onlara Cebrail her zaman gelerek Allah'ın emirlerini indirir, dedi. Ashab: -Senin ashabındır, dediler. Nebî (s.a.v): -Ashabım nasıl iman etmesin ki; zira onlar bana gelen mucizeleri görebiliyorlar ve ben de Allah'ın bana indirdiklerini onlara tebliğ ediyorum. Gerçek şudur ki, İnsanlardan en hayret edilecek imana sahip olanlar; benden sonra gelip beni görmedikleri hâlde bana iman edenler ve yine beni görmedikleri hâlde (sözlerimi) tasdik edenlerdir. İşte onlar benim kardeşlerimdir." buyurdular....
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-31-2007, 00:44 | #2 |
paylaşım için sağol
|
|
07-31-2007, 14:24 | #3 |
yani bizlerden bahsediyor.gormediğmiz halde ona ulvi bir saygı sevgi beslıyoruz.rabbim onun şefaatine mashar etsın bizleri inşallah..
|
|
02-03-2010, 04:15 | #4 |
Merhaba
*** Paylaşımınız için teşekkürler.
Selam ve saygılarımla sss |
|
02-03-2010, 04:19 | #5 |
Bu olayı dinledikçe tüylerim diken diken olur.. Bu arada çok eski bir konu 07'den
|
|