![]() |
#1 |
![]() ![]() Anlaşma için son görüşme. Uzlaşma çıkmazsa yarın bunlar olacak... Türk Telekom'da yarın başlayacağı açıklanan grev öncesi taraflar bugün son kez masaya oturdu. Fakat bu son görüşmede de anlaşma sağlanamadı. Haber- İş ve Türk Telekom yönetimi 17:30'da Bakan Binali Yıldırım başkanlığında tekrar bir araya gelecek. Taraflar bu kez de uzlaşamazsa yarın saat 08.00'den itibaren greve çıkılacak. Türk Telekom yöneticileriyle Haber-İş Sendikası temsilcileri son uzlaşı arayışları için bir araya geldi. Türk telekom yönetimi, yüzde 3 zam öneriyor. Sendika ise bu öneriyi reddediyor. Bugün uzlaşma çıkmadığı taktirde, yarın sabahtan itibaren iletişim duracak. 26 bin 500 işçinin katılacağı grev internet erişimini de etkileyecek. Grev neleri etkiler? Telekom'da bugüne kadar hiç grev yapılmadı. Bu nedenle nelerin, ne oranda etkileneceği tam olarak hesap edilemiyor. Tahminler şöyle; -1 hafta içinde arıza nedeniyle telefonların yarısı kullanılamaz hale gelecek. -1 santral sahasında günde 20 ADSL arızası çıktığı düşünelecek olursa, internet felç olacak... -Medya ve bankacılık işlemleri duracak... -ATM'ler çalışmayacak, GSM operatörleri işlemez hale gelecek internethaber
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() O zaman yapılacak tek şey türk telekom un tekelini kırmak başka markalarında önü açılmalı..
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Türk Telekom A.Ş.’nin tarihinde bir ilk olarak işçiler bugün greve başladı. Türk Telekom ve Türkiye Haber-İş arasında uzlaşmazlıkla sonuçlanan toplu iş sözleşmesi kapsamında dün gece geç saatlere kadar süren görüşmelerde de anlaşmaya varılmaması üzerine, sendikaya üye 25 bin 680 işçi bu sabah saat 8.00 itibariyle grevi başlattı. Türkiye Haber-İş sendikası yöneticileri ve Türk Telekom Ankara il Müdürlüğünde çalışan işçiler sabah saat 08.00’de Müdürlük önünde toplantılar. Türkiye Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom yönetiminin çalışanların haklı taleplerini görmezden geldiğini ve işçiye tarihinde bir ilki yaşatarak, greve zorladığını söyledi. Akcan, Türk Telekom yönetiminin ilke bazında Sendika taleplerini haklı görmelerine karşın, çözüm önerilerini kabul etmek yerine üst yönetimin verdiği kararla yetinmelerini beklediklerini belirtti. Yönetimin toplu sözleşme sürecini tıkayarak işçileri grev aşamamasına getirdiğini ifade eden Akcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sendikalı işçilerle aynı kıdem ve unvana sahip bulunan ve birçok yerde de yan yana çalışan işçilere işverenin kendiliğinden verdiği ücreti sendikalı işçilere vermekte direnmesinin hangi haklı gerekçeyle izah edebileceğini anlamış değiliz. Nitekim Türk Telekom yetkilileri de bu durumu izah etmekte zorlandıkları için taleplerimizi haklı görmekteler, ancak ücretler arasında kendilerinin oluşturduğu bu dengesizliğin faturasını işçilerimize ve sendikamıza ödetmeye kalkmaktalar. Bizden böylesine onur kırıcı bir yaklaşıma destek vermemizi ve anlayış göstermemizi kimse bekleyemez." Grev neleri etkiler? Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, kurumda bugüne kadar bir grev gerçekleşmediği için tam olarak neler yaşanabileceğinin kestirilemediğini, ancak arızalardan 1 hafta içerisinde telefonların yarısının kullanılamaz hale gelmesinin, 1 santral sahasında günde 20 ADSL arızası çıkmasının muhtemel olacağını ifade etmişti. Akcan, Türk Telekom'da olası bir grevin, başta medya, bankacılık, iletişim sektörleri olmak üzere geniş bir kesimi etkileyeceğini ve ATM'lerin, GSM operatörlerinin hizmet veremez duruma gelebileceğini kaydetmişti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() yahu baska bir gun mu bulamadilar >
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() babama ulasamadim o da bana parami alamadim onlarin yuzune > ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() grevden nefret ediyorum > ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() -ATM'ler çalışmayacak, GSM operatörleri işlemez hale gelecek
sayelerinde bugun parami alamadim > ![]() ![]() ![]() yahu bu hizmet sektorunun grev neyine turk hava yollari, saglik sektoru grev yapmalarini anlayamiyorum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |