AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 03-22-2008, 15:52   #1
Kullanıcı Adı
sesli34
Standart Güçlü Bir Muhalefet İstiyoruz !!!
Hani hep derlerya ''tatlı rekabet ortamı'' diye ülkemiz de yıllardır siyasette bu ortam yaşanamadığından hep siyasette kısır bir döngü sıragelmiştir... Durum bu oluncada siyasette istediğimiz ve hayal ettiğimiz kıvama hiç bir zaman gelemedik...

Mesela ben çok istiyorum acaba ne zaman Türkiye de ki Siyasetciler bilimsel bir makale üzerinde tartışacaklar... Ama biliyorum ki bu şu anda imkânsız ! Düşünsenize Baykal'ın insanların gen haritasının çıkarıLmasına karşı olduğunu
Eminim başörtüsüne karşı olmasında ki gerekçesinden daha makul bir sebep olurdu...

Peki ya Bahçeli'ye ne demeli... Ya hala anlamıyorum bir insanın topluluğa hitap gücü bu kadarmı düşük olur... Zaten ne zaman bir miting veya basın açıklaması yapsa eline artık nerden verildiği belli olmayan bir kâğıdı okuyup duruyor... Ya hocam(!) Allah aşkına bir kerede başınızı kaldırın sizi bir dinleyen varmı diye

Neyse Asın konuya gelicem... Türkiye de adam akıllı bir Siyasi bir muhalefet yok. Yani bu gün yaşanan Parti Kapatma olayı cumhuriyetin laiklik gibi temel esaslarına yönelik bir tehditten kaynaklanmıyor... Sorun bu sistemin içeriğinden de kaynaklanmıyor, sorun partilerden kaynaklanıyor. Demokratik bir zeminde oluşan bir iktidara alternatif bir muhalefetimiz yok!

CHP bas bas bağırıyor ''Ben muhalefet olmuyacağım'' diye. MHP desen kolisyonmu, muhalefetmi olduğu belli değil... Bana kalsa hangi siyasi ideolojide olduğu bile belli değil... Durum bu olunca da Muhalefet dediklerimiz muhalefetin hakkını veremediklerinden bu gün Muhalefeti zaman zaman mendya, zaman zaman asker ve bu gün olduğu gibi YARGI yapıyor...

Bu sorun Cumhuriyet sisteminden ya da anayasal kurumlardan değil. Bu sorun Muhalefette ki sahipsizlikten kaynaklanıyor... İşte bu durumda başta söylediğimiz gibi ''tatlı rekabet ortamı'' yaşanamadığından siyaset üzerinde ki kalite git gite düşmektedir... Ve bu gün üstüne düşmeyen kişiler siyaset yapmaktadırlar...

Ne olur... Güçlü bir muhalefet kurmamıza yardımcı olun !!!

sesli34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-22-2008, 15:54   #2
Kullanıcı Adı
mavera
Sayin Bassavci varya daha ne gerekiyor ki!..
Alt 03-22-2008, 15:55   #3
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
evet çok güzel bir konuya değinmişsin.

Benim bildiğim muhalefet partileri. iktidarın açıklarını söyler ve birlikte karar verirler.

Sayın Baykal gibi herşeye itiraz etmezler
YavuzSultanSelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-22-2008, 15:58   #4
Kullanıcı Adı
sesli34
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
sorunda burada değilmi neden bizim ülkemizde azınlıkta hlkın seçtiği de olsa :D :D :D

meclisimizde ne diye siyaset yapamıyor neden muhalefet görevini meclis dışı varlıklar yapma gereyi duyuyor
Alt 03-22-2008, 16:00   #5
Kullanıcı Adı
mavera
Alıntı:
sesli34 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
sorunda burada değilmi neden bizim ülkemizde azınlıkta hlkın seçtiği de olsa :D :D :D

meclisimizde ne diye siyaset yapamıyor neden muhalefet görevini meclis dışı varlıklar yapma gereyi duyuyor
Her kurumun bir görevi vardir Yargi, Yasama, Yürütme ne yazik ki chp gibi siyasal partiler siyasi alanda ak partiyi bozguna ugratamayinca baska gücler devreye giriyor..
Dün basbakanimiz cok güzel bir gönderme yapti "Kiskanma ne olur, calis senin de olur" ama anlayana tabiki ;)
Alt 03-22-2008, 16:02   #6
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
Alıntı:

Her kurumun bir görevi vardir Yargi, Yasama, Yürütme ne yazik ki chp gibi siyasal partiler siyasi alanda ak partiyi bozguna ugratamayinca baska gücler devreye giriyor..
Dün basbakanimiz cok güzel bir gönderme yapti "Kiskanma ne olur, calis senin de olur" ama anlayana tabiki ;)
bu sadece chp nin işi değil. bu davanın ana kaynağı chp değil. onlar sadece bir kukla o kadar
YavuzSultanSelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-22-2008, 16:03   #7
Kullanıcı Adı
sesli34
sorun mhp ninde mecliste olması ama daha kendini bile tanımlayamaması olabilirmi
Alt 03-22-2008, 16:07   #8
Kullanıcı Adı
mavera
Alıntı:
sesli34 Nickli Üyeden Alıntı
sorun mhp ninde mecliste olması ama daha kendini bile tanımlayamaması olabilirmi
Mhp nin mecliste olmasi bir sanstir ben mhp nin muhalefetini cok olumlu buluyorum keske herkes mhp gibi siyaset yapsa varsin cikar icin, varsin rant icin, varsin oy icin, varsin halk icin yapsin!..
Alt 03-22-2008, 16:09   #9
Kullanıcı Adı
mavera
Alıntı:
YavuzSultanSelim Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

bu sadece chp nin işi değil. bu davanın ana kaynağı chp değil. onlar sadece bir kukla o kadar

Chp bir kukla degil semboldur, bir kaledir..solcu olmasina ragmen birilerinin devletin güvencesi, rejinim güvencesi olarak gördügü tutucu siyasal bir yapidir..
Chp inönü zamanindan beri kendini devletle esdeger görmekte ve kendine haddi olmayarak rejim bekciligi gibi bir görev adletmistir..
Alt 03-22-2008, 16:13   #10
Kullanıcı Adı
sesli34
ozaman bu cehaşpenin meclise girmesi ülkemiz için bir yarar ifade etmemektedir

aksine ülkemizde en önemli kurum olan mecliste yer kaplamaktadır

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)