05-13-2008, 01:28 | #1 |
Gucumuzu almamiz gereken yeri mi sasirdik?
Tartisiyorum..
Ilim mi daha kiymetli yoksa Kur'an okumak mi? Neden gucsuzuz? Kur'an Kurslarinda bile sik sik hatim toplamak bazen sorun olabiliyor.. Kur'an i SADECE OKUMANIN bile herseye yettigini unuttuk mu? Peygamberimiz s.a.s bir gun boyunca okudugu Dualar ve Kuranlar bosuna miydi? Cennete gidecegini bilen biri bile bu kadar fazla dua edip Kuran okuyorda ya biz?.. Ilim mi Kur'an mi? Gucumuzu almamiz gereken yer nedir?
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-13-2008, 01:35 | #2 |
Her ikiside önemli..
İnsan vijdanını doyurabilmesi için Kuran ı Kerime sıkıca sarılmalı.. İnsanın çağa ayak uydurabilmesi içinse ilime sımsıkı sarılmalı.. Öyle bie denge kurulmalıki, ne biri eksik ne biri fazla olmalı |
|
05-13-2008, 01:38 | #3 |
İlimsiz Kuran okunmuyor.İlimsiz Kuran okumak fayda vermiyor.Gözlerimizle takip ediyoruz.Ama okumuyoruz.Bazılarımız okuyor ama anlamıyor.İlim de lazım Kuran da değil!Kuran ilimle okunuyor.Kuran lazım,Kuran lazım ama İlimle okumak kaydı ile..Belkide..Hatim toplamak çok güzel.Ama bizler anlamaya çalışmıyoruz.Namazda okuduğumuz sureleri bile anlamıyoruz.Anlamadan ibadet ediyoruz.Güç Kurandan,amaİlimsiz Kuran okunmuyor..
|
|
05-13-2008, 01:40 | #4 |
bence ilimsiz de Kuran olur arkadaslar.
Insan beyni neyi ne kadar anlayabilir ki? Ne kadar ogrenirsen ogren ilim sonsuz bir deniz hic bitmez. Her an sapabilir insan. Kuran oysa diyor ki "Ben Hak'im! Ben Ilim'im! Ben bir insanin dayanabilecegi en guzel dayanagim!" ILIMSIZ DE KURAN OKUNUR. Bence ne olursa olsun hep Kuran okumaya devam |
|
05-13-2008, 01:43 | #5 |
"Bir başka" bana anlat;
Kuranı nasıl "okuyorsun" İlmin başı nedir? Okumak değilmidir..Okuyabilmek.. Okumak ilimdir.Kuran İlimle okunur... |
|
05-13-2008, 01:45 | #6 |
evet haklisin ama aslinda benim demek istedigim insanlarin gozunu bir ogrenme aski burumus ki asil Kuran ilmini unutturacak boyutta. Ogrenmek kadar guzel bir sey olamaz orasi oyle fakat cok az Kuran okuyoruz ve en buyuk gorevimiz Kul olmakken cok az dua ediyoruz diye dusundum.
Kendimizi ilime kaptirip kullugumuzu ve Kuranin o asikar gucunu unutmamak lazim. Insanlar Islami ilimleri bile ogrenirken KUran okumayi ihmal EDIYOR.. O yuzden tartisiyorum |
|
05-13-2008, 01:51 | #7 |
Sende haklısın..
Bir hocam şöyle demişti. Sana padişahtan bir ferman gelse onu yüzlerce kez okumaz mısın?Heyecanlanmaz mısın? Alemlerin Rabbi senin için bir kitap indiriyor.Nasıl okumadan durabiliyorsun? Müthiş!!! |
|
05-13-2008, 01:54 | #8 | |
Alıntı:
Kuran ı Kerimi okuyalım ve ona ayak uyduralım, ondan davranış biçimlerimizi öğrenelim. Bunun yanında ilmin getirdiği faydalardan yararlanalım.. Allah çalışmayı aynı zamanda aklını kullanmayı emreder! Allah hem kuran okuyup hemde dünyevi işlerini yapana yardım eder.. Allah sabah akşam Kuran okuyup toplumdan geri kalana yardım etmez. Bu yüzden bir elinde Kuran bir elinde bilgisayar olsun |
||
05-13-2008, 01:55 | #9 |
Kuranı Kerimde zaten ilim öğrenmemiz emrediliyor..Kuran okuyan kişi doğal olarak bu emrinde gereğini yerine getirmelidir..Tabi ilim öğrenmenin ve öğretmeninde kuralları var..Bizler zaten Kendimize sadece Kuranı Kerimi rehber edinsek hiç problemimiz olmaz aslında..:/ yani ilim öğrenmesekte olur demek büyük yanlış bence..Bunu Kuranı Kerim en başta emrediyor..İlk emir oku değilmidir..Sizler ilim öğrenin ve öğretin deniliyor..Ama adabına göre,sapmadan,sapkınlığa düşmeden ve küfre girmeden yapılmalı bu..
|
|
05-13-2008, 01:58 | #10 |
"Ya Resulallah sen Cennetle mujdelendigin halde niye kendini bu kadar yoruyorsun?"
Sukretmeyelim mi Rabbimize.. Dualari incelerseniz her zaman Allah'tan bizi bir seyleri yapmamizin icin muvaffak kilmasini istiyoruz. Peygamberimiz s.a.s her zaman tembellik ve nicelerinden Allah'a siginarak ilim ogrenmeye devam etti. Rabbi evzi'ni : Allah'im beni muvaffak kil. En eshkura ni'metekelletii: Sukuretmeye; senin oyle nimetin ki. En 'mta aleyna: bana verdigin. Ve ala vaa lideynee: ve anama babama verdigin. Ve en a'mala: ve yapmaya muvaffak kil. Salihan tardaahu: senin Razi olacagin salih ameli. Ve edkhilnii: ve beni girdir.. Bi rahmetike: senin Rahmetinle.. Fii ibaadikessalihiin: salih Kullarinin arasina. "Duaniz olmasa ne kiymetiniz olurdu" |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|