![]() |
#1 |
![]() Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son 5-6 yılda yapılan reformlar sayesinde Türkiye'nin global ekomonik krizden etkilenmeyeceğini söyledi.
![]() Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan'ın Meclis'te verdiği resepsiyona katılan Abdullah Gül, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Bugünkü konuşmanızda metnin dışına çıkıp çok sayıda işsiz genç olduğunu söylediniz. Bu konuda Başbakan'a veya hükümete bir uyarınız oldu mu?" diye sorması üzerine Abdullah Gül, bu çağrıyı özellikle yaptığını söyledi. Bütün raporların bu durumu gösterdiğini, bütün yazarlara bakıldığında bu durumun görüleceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, "Genç insanımız vardır ama bakıyorsunuz ne duvar yapmaktan anlıyor, ne inşaatten anlıyor. Ne otomabil tamirinden anlıyor. Ne elekrikten. Büyük bir nüfus var ama genç nüfus maalesef birşey bilmiyor. Bu Türkiye için büyük bir şey. Kötü meslek diye birşey yok. Her mesleği iyi yapıyorsanız o meslek değerlidir. Bu sadece benim değil, herkesin üzerinde önemle durması gereken birşeydir." diye konuştu. "Türkiye gbobal kriziden yara almadan çıkabilecek mi? Manzara nasıl görünüyor sizce?" şeklindeki bir soruya karşılık Abdullah Gül, "Yani herkesi etkiliyor bunlar ama Türkiye çok şükür kendi tedbirini aldı. Şu son 5-6 sene içinde köklü reformlar yaptı. İçerden ve dışardan gelen şoklara karşı kendine daha koruyucu oldu. Ama bu reform süreci güçlü bir şekilde devam etmedikçe 4-5 sene sonra herhangi bir problemle karşılaşmayalım. Şimdilik herhangi bir problem olmaz Türkiye'ye çünkü sağlam. Ama ileriye bakmamız lazım, güçlü şekilde devam etmemiz lazım. Ayrıca krizi fırsata çevirebilmemiz için Türkiye'nin önünün çok görülebilir olduğunu göstermemiz lazım. Bu da nasıl olacak. Tabi yine reform süreci içinde olduğumuzu göstermemizle olacak. Ama Türkiye mali sistem başta olmak üzere eminim ki kendi tedbirlerini alıyordur." şeklinde konuştu. Türbanla iligili yeni bir Anayasa değişikliği geldiğinde bunun toplumsal gerginliğe yol açıp açmayacağının sorulması üzerine Gül, "Bugün söylediklerim bellidir. Bunlara sokma beni." diye konuştu. Habervaktim
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Meslek Lisesi deyince hemen herkesin gözünde canlanan tablo "serseri, tembel, okumaya niyeti olmayan öğrenci çöplüğü"dür. Ve bu tabloyu zihinlere yereleştirenler de meslek liselerini memleket meselesi haline getirenlerdir. Adı lazım değil...
Meslek Liseleri bu imajını sürdürdükçe de ülkede hiç kimse doğru dürüst evindeki musluğu bile tamir edemez. Çünkü musluktan önce tamir edilmesi gereken meslek liselerinin statüsüdür... Meslek Liselerini cazip hale getirdik mi ülkede iş beğenmezlik ( ben Türkiye'de işsizlik olduğuna inanmıyorum; o yüzden iş beğenmezlik diyorum. ) kalmaz... Krize gelince; Krizde Türkiye gerçekten dimdik ayakta durdu. Aymazlık ilk defa işimize yaradı. Biz bildiğimizi okuduk, dünyada olup biteni boşverdik; bir de borsa Ramazan Bayramı molası verince bal kaymak...Gerçekten Bayramdan dolayı şükürler olsun; bu krizde bu kadar sağlam durmamızı sağlayanlara da tebrikler olsun...(: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|