![]() |
#1 |
![]() ![]() Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nur Sultan Nazarbayev ile düzenlediği ortak basın açıklamasında dağdan inen PKK'lıların coşkuyla karşılanmasını sert bir dille eleştirdi... Kazakistan Cumhurbaşkanı Nur Sultan Nazarbayev ile ortak bir basın açıklaması düzenleyenCumhurbaşkanı Abdullah Gül, soru cevap bölümünde "dağdan inişleri" ve bayrak indirme kriz ile gerilen "Azerbaycan'la ilişkilerimiz" değerlendirdi... Gül teslim olan PKK'lıların coşku ile karşılanmasını hoş bulmayıp tasvip etmediğini söyledi. Gül, "Herkesin şöyle bir kendine gelmesini, ölçüsüz davranılmasını tavsiye ediyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan ile ilişkiler konusunda ise ''Yanlış anlamalara, kardeşliği zedeleyici davranışlara kimsenin kalkmaması gerekir'' dedi. "HERKES ŞÖYLE BİR KENDİNE GELSİN" Cumhurbaşkanı Gül PKK'lıları karşılama etkinlikleri için şöyle konuştu: ''Söylediğiniz görüntüler hoş görüntüler değil. Açık söyleyim; ben de bunları tasvip etmiyorum. Bunlar provokatif görüntülerdir. Bir tarafta huzur olsun, bir sürü kanlı işler bitsin diye uğraşılırken, bir taraftan bunun değerini anlamayıp, bu tip gösteriler, bu tip işin ölçüsünü kaçırıcı davranışlarda bulunmayı tasvip etmem mümkün değildir. Bunun altını açıkça çiziyorum ve bu bakımdan da herkesin şöyle bir kendine gelmesini ve yapılan bu büyük işler karşısında ölçüsüz davranışlardan kaçınmasını da buradan açıkça tavsiye ediyorum. Bir sürü acılar çekilirken, bu acılar bitsin ve Türkiye bütün enerjisini ülkesinin kalkınmasına, bölgeleri arasındaki gelir dağılımındaki dengesizlikler gitsin ve enerjisini tüm bunlara harcasın diye uğraşırken ve iyi niyetini gösterirken, sanki bunlar kesilsin dercesine bir davranış içerisinde bulunmayı yakıştıramıyorum.'' "HERKES DİKKATLİ OLMALI" Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile dün yaptığı telefon görüşmesi anımsatılan Gül, görüşmede Azerbaycan'daki Türk bayraklarının indirilmesinin ele alınıp alınmadığının sorulması üzerine, Türkiye'nin Kafkaslar'da huzur, güvenlik ve işbirliğini çok önemsediğini vurguladı. Türkiye'nin Kafkasya politikasının bir ayağını Ermenistan ile ilişkileri normalleştirmenin oluşturduğunu belirten Gül, Ermenistan-Azerbaycan ilişkileri ve Gürcistan'daki iç meselelerin de diğer sorunlar olduğunu kaydetti. Kafkaslarda istikrar ve huzur olması halinde kan ve göz yaşının biteceğini ve bölgenin refaha kavuşacağını dile getiren Gül, bunu sağlamaya yönelik çalışmalar yapıldığını söyledi. Azerbaycan'ın Türkiye'nin kardeşi olduğunun altını çizen Gül, ''Bizler tek milletiz. Bunu her yerde açık açık söylüyoruz. Her zaman her yerde dayanışmamızı göstermişizdir. Bu çerçeve içerisinde yanlış anlamalara, kardeşliği zedeleyici davranışlara kimsenin kalkmaması gerekir. Bu zor dönemlerden geçilirken duygusal bir takım yanlış anlamalar söz konusu oluyor'' diye konuştu. Aliyev ile yaptığı telefon görüşmesinde bu konuları uzun uzun konuştuklarını anlatan Gül, karşılıklı olarak güven teyidinde bulunduklarını kaydetti. Gül, iki hafta önce Aliyev ile bu konuları iki hafta önceki Türkçe Konuşan Ülkeler Zirvesi için gittiği Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde ele aldıklarını anımsatan Gül, ''Herkesi bu konuda dikkatli olmaya davet ediyorum. Kardeşliğimizi zedeleyecek davranışlardan herkesin kaçınması gerekir. Çeşitli sebeplerden dolayı bilerek veya bilmeyerek veya kasıtlı bir şekilde kardeşliğimizi zedelemek isteyenler olabilir. Bunlara karşı da hepimiz dikkatli olmalıyız'' dedi
![]() Konu Ak_Urfalı tarafından (10-22-2009 Saat 18:33 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Sayın Gül doğru söylemiş. Açılıma tamam ama bu kadar da utanmazlık olmaz ki... dağda eli silahlı hainler geldiler tamam hoşgeldiniz dedik ama sanki bulunmaz hint kumaşları gibi öyle törenler, mitingler felan hiç hoş değil.
Milletin hassasiyetlerine dikkat edin, yoksa açılım açılım derken türkiye tam olarak karışım olur, milleti birbirine durdurmayın. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Başlığı düzeltirmisiniz ser yazılmış sert yazılacakken
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() sn.cumhurbaşkanımız zamanında ve yerinde bir açıklama yapmıştır..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Besle kargayı oysun gözünü. Sanki bu dağdakileri ben getirdim buraya. Getirmeseydiniz kerdeşim. Bıraksaydında sürünseydi dağlarda. Ne oldu getirdinde. Terörmü bitti. Ha bir eksik ha bir fazla. Üç beş şerefsizi kahraman gibi karşılatttınız. Koca devletin onurunu ayaklar altına aldılar. Peki buna izin veren kim. akparti hükümeti. Açılım açılım diye ne hale getirdiler milleti. Eskiden millet pkk düşmanıydı. Şimdi kürt düşmanı oldu. O gelen teröristleri o şekilde karşılayacakları en başından belli değilmiydi. DTP miting için hazırlık yapmadımı kaç gün öncesinden. Hükümet bunun böyle olacağını biliyordu. En başından niye ses çıkarmadı. Niye engel olmadı. O şerefsizleri sınırdan girer girmez kafasına çuvalı geçirip bir arabaya sokup ordan uzaklaştırsaydı bu görüntüler olmazdı. Ama ne yaptılar . Savcıları teröristin ayağına götürdüler. Yetmezmiş gibi açık açık ben dağdan geliyorum teröristim diyen köpekleri serbest bıraktılar. Şimdi de beyimiz herkes kendine gelsin diye nutuk atıyor. Lanet olsun. Artık bu olanlar hakkında yazmak bile gelmiyor içimden. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||||
![]() Alıntı:
Burda uçuz klavye delikanlılığı yapmaya gerek yok. Daha yazı yazdığnıız kişiyi bile tanımadan yazı yazmanız çok çirkin. Ben akpli değilim bu bir, hemen herkesi akpli sanmayın. İkincisi bunlaır ben indirmedim, ben karşılamadım, karşılamaları onaylayan bir yazı da yazmadım. Alıntı:
3 kişi indi diye terör hemen duracak mı? kim dedi, böyle bir şey söyleyen mi oldu? Alıntı:
Ha ben bu açılım denen şeyin başarılı olmasını isterim, terör bitsin, kan dursun, bir tane bile mehmetçiğimizin burnu bile kanamasın yeter artık derim. Ama bu karşılama törenlerini tasvip etmek mümkün değil. Alıntı:
![]() Alıntı:
Alıntı:
Yukarda anlattıklarınızın hiç birisini Gül yapmadı, hükümeti eleştirin belki haklı olursunuz ama Gül'ün bu olaylarda ne suçu var? Alıntı:
|
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Ben öyle senin gibi madde madde anlatmayacağım redyellow. Senin akp li olmadığını biliyorum. Yazdıklarımı neden üstüne alındın anlamış değilim. Bunları dağdan sen indirdin redyellow dedim mi ben. Orda ki mesajında şu cümleni desteklediğim için alıntı yaptım Milletin hassasiyetlerine dikkat edin, yoksa açılım açılım derken türkiye tam olarak karışım olur, milleti birbirine durdurmayın. Yoksa cevabım sana değildi. Bu arada Ucuz klavye delikanlılığı meselesine gelince. Çok ayıp. Tanımadığın bir insan hakkında bu nasıl bir önyargıdır böyle. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
Kardeşim benim yazımı alıntı yaptın, altına da habire sallıyorsun, bana yazıp yazmadığını nerden bileyim bu durumda? Ayrıca bana da yazmamış olsan sayın gül'ü itham etmen doğru mu? Onun ne kabahatı varı? Ucuz klavye delikanlılığı için sizi tanımama gerek var mı? klavye diyorum, yazılarınız da klavye ile yazıldığına göre yazınızı tanımam yeterli bu tabiri kullanmam için. Forumlarda asıp kesmek kolaydır, devlet yönetmek ise apayrı bir şeydir, bu anlamdadır klavye delikanlılığı. Ayrıca bunların dağdan indirilmelerine ben karşı değilim, onaylıyorum şahsen, onaylamadığım bunlaırn bu şekilde karşılanmaları, sov yapılmasıdır. Terörü bitiremedik, bu hainlerin kökünü kurutamadık silahla, bi de böyle denemek lazım. Bir tek askerimizin, bir vatan evladrının burnu bile kanamasın diye düşünüyorum ve bu uğurda her şeyin yapılmasıı gerektiğine inanıyorum. Neyse, gene de teşekkürler açıklama için. Konu redyellow tarafından (10-25-2009 Saat 01:05 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
Abdullah Gül konusuna gelince. Gül C.başkanı. Erdoğan Başbakan, beriki bakan öteki vekil , öteki bilmem ne . Eeee ben kime soracağım bunun hesabını. Bu Ülkede birileri yanlış yapıyorsa bu Cumhurbaşkanı da olsa hesabı sorulmalı. Gerçi sende haklısın. Bu ülkede teröristler bile kahraman ilan ediliyor. Ben kimim ki Cumhurbaşkanından hesap sıoruyorum. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|