AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-26-2008, 18:23   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Gül Ya Konuşsaydı !..
Bir de konuşsaydı

Hakkari heyeti “Gül, Kürt sorununda söyleyemeyeceği şeyler de düşünüyor”dedi, Cumhurbaşkanı bunu tekzip etti, ama CHP ve MHP dün Gül’ün söylemediği ya da söyleyemediklerini topa tuttu. Taraf’ın manşetten verip Köşk’ün tekzip ettiği “Söyleyemeyeceğim şeyler de düşünüyorum. Söyleyemediklerinizi de biliyorum ve size katılıyorum” diyalogu dün muhalefetin dilindeydi. Meclis grubunda konuşan Baykal’a göre “Gül takıyye yapıyor, söyleyemedikleri zaten anayasaya aykırı.” “Neyse açıklasın” diyen Bahçeli’ye göre ise bunlar “Bölücülüğü siyasallaştırma.” Cumhurbaşkanlığı Taraf’ta çıkan açıklamasında “Bu sözleri etmedim, gerekirse korkmadan söyler ve yaparım” demişti. Dün bu açıklamayı tekrarladı ama hedef olmaktan kurtulamadı.




CUMHURBAŞKANI AKLINA GELENİ AÇIKÇA SÖYLESİN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adalet Bakanlığı’nın Öcalan’ın tutuklu bulunduğu İmralı’ya yeni mahkumlar göndereceğine yönelik haberlere dikkat çekerek tepki gösterdi. Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın sağlık durumu ve kötü muamele gördüğü iddiaları etrafında kampanya yürütüldüğünü söyledi. Kampanya ile Öcalan’ın serbest kalacağı sürecin garantiye alınmak istendiğini belirten MHP lideri, “Sokak eşkiyaları AKP tarafından ödüllendirilmektedir. Bundan sonraki aşamada benzer iddiaların önünü kesmek mümkün olmayacaktır” dedi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de bu tartışmalardan etkilendiğini ifade ederken, şöyle devam etti: “Basında yer aldığı şekliyle, Çankaya’da ağırladığı Hakkari heyetini kabulünde ‘Burada söyleyemeyeceğim şeyleri de düşünüyorum. Hatta sizin de bana söylemek isteyip söyleyemediğiniz şeyleri biliyorum ve size katılıyorum’ açıklaması tam bir garabet örneğidir. Çankaya köşkünde, söylenemeyecek şeyleri şimdilik düşünmekle yetinen bir Cumhurbaşkanı’nın Hakkarili vatandaşlarımızın taleplerini, daha onlar söylemeden anlayacak ferasete ulaşmış olması ilgi çekicidir. Biz, Sayın Cumhurbaşkanından Hakkarili vatandaşlarımızı görünce aklına gelen, ancak söylemekten imtina ettiği fikirlerini kamuoyuna açıklamasını bekliyor ve istiyoruz.”

BAYKAL’DAN ÇANKAYA’YA SERT SÖZLER

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, konuşmasının önemli bir bölümünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ayırdı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Güneydoğu Anadolu’dan gelen bir heyete, ‘Ben, burada sizlere söyleyemeyeceğim bazı şeyleri de düşünüyorum. Sizlerin de düşündüğünüz bazı şeyleri, bana söyleyemediğinizi biliyorum. Ben onlara da hak veriyorum’ dediğini belirten Baykal, Cumhurbaşkanı’nın, Anayasal kimliği bir yana, toplumun bütün kesimlerinin ortak anlayışı sahiplenmesi ve yansıtması gerektiğini söyledi.

Baykal, şunları kaydetti: “Diyor ki ‘Dilimin altında bir bakla var, çıkaramıyorum. Benim daha ne düşüncelerim var, söyleyemiyorum. Siz de bana söyleyemiyorsunuz, onu da biliyorum, o söyleyemediğiniz düşüncelere hak veriyorum’. Bu diyalog, Cumhurbaşkanlığı düzeyinde oluyor. Türkiye’de, Cumhurbaşkanı’nın söylemekten korkacağı, söylenmekten çekineceği hangi düşünce olabilir? Eğer bir cumhurbaşkanı ‘bazısı’nı, kriz geldiği için düşüncelerini söylemekten korkuyor, çekiniyorsa, ‘Söyleyemem şimdi, ortalık allak bullak olur. Anayasaya, kanunlara aykırı olur. Sizin de söylemediğiniz şeyler olduğunu biliyorum ve orada sizinle anlaşıyorum’ diyor. Peki sen, orada onlarla anlaşıyorsun. Her şeyi içinden geçtiği gibi söyleyen bu toplumun milyonlarca insanıyla nasıl anlaşıyorsun? Baykal İmralı cezaevinde süren hazırlıkları da “Hükümet, PKK ile terörle müzakere masasına oturdu” diyerek eleştirdi.

ABDULLAH GÜL’DEN JET YANIT

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup konuşmasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü hedef alan açıklamalarına, Çankaya Köşkü’nden cevap geldi. Köşk açıklamasında, Gül’ün, 18 Kasım 2008’de Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası heyetini kabul ettiği ve bu görüşmenin Taraf’ın 21 Kasım 2008 tarihli nüshasında, ‘Korkma konuş Gül’ başlığıyla ve Cumhurbaşkanı Gül’e atfen ‘Burada söyleyemeyeceğim şeyleri de düşünüyorum’ şeklindeki ifadeyle yanlış bir biçimde aktarıldığı belirtildi. Açıklamada, aynı gün haberin doğru olmadığına dair gerekli açıklamanın yapıldığı ve bu açıklamanın ‘Gül: Korkmadan söyler, yaparım’ başlığıyla Taraf gazetesinin 22 Kasım 2008 tarihli nüshasında yayınlandığı vurgulandı.

“Tüm bunların bilinmesine rağmen, bazı siyasi partilerin liderleri bugünkü grup toplantılarında sanki iddialar yalanlanmamış gibi, asılsız ithamlarla Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan açıklamalar yapmışlardır” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Yalanlanmasına rağmen bu sözlerin söylenmiş gibi kabul edilmesi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın günlük siyasi çekişmelere dahil edilmesi kendileri tarafından da üzüntüyle karşılanmıştır.”

Taraf-İHA - Istanbul - 26.11.2008

 

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
bahçeli, baykal, bir de konuşsaydı, gül konuşsaydı, taraf


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi