![]() |
#1 |
![]() Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kendisi ile ilgili "yargılanması gerektiği yönündeki" kararına tokak niteliği taşıyan bir cevap verdi. İşte Gül'ün o sözleri; ![]() ![]() -Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararın zamanlamasıyla ilgili bir şey söyleyemem, söylersem polemiklere sebep olur. -Bundan 10 yıl kadar önce bu dava görüldü. Bu dava sorumluluğum olmadığı için reddedildi. O zaman Fazilet Partisi'nin mali sorumluları bile beraat etmişken, mali sorumluluğum yokken benim ceza almış olabilmem düşünülebilir mi? O zaman ben milletvekiliyken bu davadan yargılanmak için dokunulmazlığımın kaldırılmasını istedim. -Bu konu ile ilgili davalar yapıldı ve bir sorumluluğumuzun olmadığı ortaya çıktı. -Cumhurbaykanlığı makamı en yüce makamdır. Türkiye'nin birliğini temsil eder. Dolayısıyla Cumhurbaşkanının dokunulmazlığı var mıyok mu tartışmalarıyla bunların zedelenmemesi gerekir. -Türkiye'nin itibarı ile ilgili konulardır. Hukuki prosedür neticelendiğinde bazılarını iddia ettiği gibi bir durum ortaya çıkarsa bu konuda yargılanmaktan hiç bir şüphem yoktur. -Bu sonuçların ve bunun neticesinde bazılarının iddia ettiği gibi bir netice ortaya çıkarsa şahsım adına bir kaygım sözkonusu değildir. Bunu da burada açıkçası kesmek isterim. Habervaktim.com
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|