"Gülen Hareketi, Temsil Yoluyla Türkiye'yi Dünyaya Tanıtıyor"
Leiden Üniversitesi'nden Tineke Peppinck, Fethullah Gülen'in başlattığı eğitim ve diyalog hareketinin temsil yoluyla Türkiye'yi dünyaya tanıttığını söyledi. Aynı zamanda Gülen hareketi hakkında doktora tezi yazdığını dile getiren Peppinck, Gülen'in çalışmalarının Türkiye'yi dünyaya bağladığını söyledi. Hollandalı Gülen uzmanına göre
bu harekete mensup kişiler "İnsan-ı kamil" olma hedefiyle hareket ediyor.
Şahsi olarak Fethullah Gülen hareketinden çok etkilendiğini ve bu harekete en çok dikkatini çeken unsurların ise fedakarlık, insanlara hizmet ve kamil bir şahsiyetlilik olarak ortaya çıktığına dikkat çeken Tineke Peppinck, şu değerlendirmede bulundu: "Ben Fethullah Gülen hareketini bir yenileme hareketi olarak ele alıyorum. Gülen hareketi, temsil yolu ile Türkiye'yi dünyaya tanıtmayı amaçlıyor. Gülen'in tanıttığı İslam, bence kurallar etrafında oluşan bir İslam değil, daha çok insanların gelişimi ile ilgili bir İslam. Hareket, insan-ı kamil olma hedefiyle hareket ediyor."
Fethullah Gülen'in geliştirdiği vizyonun Hollanda toplumunda da karşılık bulduğunu sözlerine ekleyen Peppinck, özellikle eğitim alanında yapılan çalışmaların dikkate değer olduğunu ifade etti. Bu alanda yapılan çalışmalarla gençlerin daha yüksek hedeflere ulaşılmasının hedeflendiğini de dile getiren Tineke Peppinck, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gençler, bu düzenli ve kaliteli rol modellerine bakarak onları kendilerine örnek alıyorlar. Hareket de bu gençleri daha yüksek bir seviyeye ulaştırmayı sağlıyor. Buralarda yetişen gençler bulundukları Hollanda toplumunda örnek bir model olmalılar bence. Kısacası ben bir Hıristiyan olarak bu konuları çok önemli buluyorum. Benim Fethullah Gülen ile ilgili tezden öğrendiğim ders ise şudur: İnsanları etkilemek güçle olmuyor, tepeden inme ile olmuyor. Sadece insanlara iyilik yapmak, fedakarlık yapmak ve insanlara hizmet ederek gerçek bir etki kazanabiliyorsun. Ben bu hareketten bunu öğrendim." (Cihan Haber Ajansı)
|