Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz. |
Anketimiz: Sizce Anayasa Mahkemesi'nin Başörtüsü Düzenlemesi Konusundaki Kararı Ne Olacak? | |||
Chp, Dsp ve Kamer Genç'in Başvurusu İncelemeye Bile Alınmayacak | 0 | 0% | |
Chp, Dsp ve Kamer Genç'in Başvurusu İncelemeye Alınacak ve Kabul Edilecek | 1 | 6.25% | |
Chp, Dsp ve Kamer Genç'in Başvurusu İncelemeye Alınacak ve Yetkisizlik Kararı ile Reddedilecek | 15 | 93.75% | |
Katılımcı sayısı: 16. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor |
|
03-06-2008, 15:57 | #1 |
Güncel: Anayasa Mahkemesi Kararı
Hatırlayacağımız gibi, Ak Parti ve Mhp; başörtülü öğrencilerin üniversitelere girebilmesi için, Anayasa'nın bazı maddelerinde değişiklik yapmıştı. Chp, Dsp ve Kamer genç'te bu değişikliğe karşı Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.
Dipnot: Anayasa Mahkemesinin bugün aldığı karar; başvuru, usulüne uygun yapıldığı için incelemeye alınmasını kabul etmekten ibarettir. Anayasa Mahkemesi'nin itibarı hakkında ne düşünüyoruz, yorumları alalım...
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-06-2008, 16:04 | #2 |
dinden yoksun ahlaki değerleri çökmüş idaalleri sadece islamı çökertmek olan va hoşgörü diyerek dini zedeleyenler tabikide istediklerini alamayacaklar karar bence hiç konuşulmayacak bile
|
|
03-06-2008, 16:46 | #3 |
şimdilik bu hiç bişey.. asıl değişiklilk hakkındaki kararları ne olacak ben onu merak ediyorum..bence yetkisizlik kararı ile reddedilecek.. anayasa mahkemesinin itibarıysa bence zaten kalmamıştı..
|
|
03-06-2008, 17:13 | #4 |
İncelemeye aldı
Ancak yetkisizlik kararı almasını bekliyorum şahsen Anayasa düzenlemesinde usulen bir eksik olmadığına göre boru gibi yasa sayılır |
|
03-06-2008, 22:51 | #5 |
Anayasa Mahkemesi vereceği kararla, kendi itibarını kendisi belirleyecektir.
|
|
03-06-2008, 22:55 | #6 |
İnşallah yetkisizlik kararı ile reddedilecektir...
|
|
03-06-2008, 22:59 | #7 |
Herkes gibi 'Yetkisizlik Kararı ile Reddedileceğini' umut ediyorum.Bakalım ne olcak,insanlık dışı uygulamaya devam mı edilecek yoksa özgürlüğün kapılarımı açılacak çok merak ediyorum.
|
|
03-06-2008, 23:03 | #8 |
yaptıkları hatayı tekrar etmeyeceklerini ümit edip,reddini bekliyorum inşallah.....
|
|
03-06-2008, 23:16 | #9 |
oturup iyice düşünmeli öyle kararını vermeli ki! anayasa mahkemesi, anayasa kendisine ne emrediyorsa onu yapmalı, bazı dayatmacı azınlığın dediğini değil!!! belki bu şekilde, 367 olayında kaybettiği prestijini yeniden kazanırrr.
|
|
03-07-2008, 01:49 | #10 |
Eger hukuki yaklasirlarsa bizim bunu esas yönünden inceleme hakkimiz yok deyip reddeteceklerdir ama 367 gibi kendini asip, siyasi bir karar verme olasiliklarida oldukca güclü neden diye sorarsaniz söyle anayasa mahkemesinin üyelerine bakiyorum, onlari atayan sahsiyeti hatirliyorumda kararin ne yönde cikacagini az, cok tahmin ediyorum..
Ne diyelim Insallah beni yaniltirlar!.. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|