![]() |
#1 |
![]() Rize Belediye Başkanı Ak Partili Halil Bakırcı, Kürt sorununun çözümü için ‘hasımlık yerine hısımlık’ formülünü ortaya attı ve hısımlığın gelişmesi için ikinci eşlerin Doğu’dan alınmasını önerdi.
Güneydoğu’da ikinci eşin yaygın olduğunu da belirten Halil Bakırcı, “Geçmişte Karadeniz insanı da bunu kabulleniyordu ama bugün kabullenmiyor” dedi. Bunu biraz devletin desteklemesini isteyen Halil Bakırcı, sözlerini şöyle sürdürdü: KÜLTÜRÜMÜZDE VAR: Zaman zaman ikinci eşler de olmuştur. Bu bizim kültürümüzde vardır. Kanunlarımız buna müsait değildir ama maalesef Türkiye’de oluyor. İnsan belli bir yaşa gelmiştir, çocuğu olmuyor veya eşi rahatsızdır. Bunu söylemek istemiyorum ama Türkiye’de görünen bir gerçek vardır. Bu gerçeği kabullenelim. METRES TUTACAĞINA: İnsanlar, evlilik ihtiyaçlarını metres veya benzer şekilde tamamlıyor. Bu tip insanların bunlara girmemesi lazım. Bu bölgelerden evlilik ve hısımlıkları artırarak, devletin de teşvikiyle önümüzdeki 30 yıl gibi bir sürede yaşanan sorunların aza ineceğine ve çözüleceğine inanıyorum. Yoksa askeri yöntemle kavga ve dövüşle çok ciddi bir şekilde çözüleceğine ben inanmıyorum. Azalır, tekrar tırmanır. ÖNCELİK BEKÂRLARIN: Bu teşviklerle birlikte olayların aşağıya ineceğine inanıyorum. Bu tip evlilikleri öncelikle bekarların tercih etmesi gerekir. Bu tür evliliklerin o bölgelerden yapılarak akrabalık bağlarını artırıp hısımlığın hasımlığı kaldırmasına yol açmalıyız. Bizim bölgemizde de eskiden kan davalı ailelerin barışması için iki aile arasında evlilikler yapılırdı. Bu bizim ve doğunun kültüründe vardır. Bunları teşvik ederek artırılmasıyla sorunların daha sorunsuz bir şekilde çözüleceğine inanıyorum. Ailemde çok iyi derecede Kürtçe konuşanlar vardı. Hiçbir ayrım olmamıştı. Hemşehrilerimiz ile o bölge halkı arasında karşılıklı evlilikler oldu ve bugün akrabalık bağları oluştu. Hısımlık, hasımlığı ortadan kaldırır. Milliyet
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() ikinci es degilde bölgeler arasi evliliklerin artmasi,hisim olunmasi daha bir bizi birbirimize yakinlastirir..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Eğer bu haber gerçekse ;
Bu başkana afedersiniz vay hayvan vay demek istiyorum ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() BU HABER ÇARPITILMIŞ,BEN BİZZAT KONUŞMASINI DİNLEDİM..SADECE GÜNEYDOĞULU İNSANLARLADA EVLENİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ..HISIMLIK HASIMLIKI YOK EDER DİYOR..TABİİ İSRAİLİN UŞAĞI MİLLİYET GAZETESİ BÖLE ÇARPITMIŞ İŞTE
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() haberin doğru olmayabileceğini düşünüyorum çünkü kaynak milliyet, doğru olmayabilir, çarpıtılmış olabilir.
Başkanın açıklamasını beklemek lazım, konuşmuşsa yanlış yapmış. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() milliyet kesin çarpıtmıştır....
2.eş olayını görmezsek sunduğu fikir gayet makul.... akrabalıkların başlangıçları güzel olur, baz tauları yıkacağına eminim.... |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Şu ana kadar başkandan bir yalanlama gelmemiş, haber7 felan da veriyor bu haberi ve büyük tepki var yorumlarda.
Bdp de açıklama yaparak dahil olmuş tartışmaya. partinin başkanı ihraç etmesini istiyorlar. Bakalım başkan ne diyecek. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Bakırcı'ya 'Doğu'lu 2. eş' soruşturması
AK Parti, "G.Doğu'da ikinci eş yaygın. Bu bölgelerden evlilik ve hısımlıkları artırarak, devletin de teşvikiyle sorunların aza ineceğine ve çözüleceğine inanıyorum” diyen Rize Belediye Başkanı hakkında inceleme başlattı. AK Parti, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı hakkında, Kürt sorunun çözümüne ilişkin söylediği tuhaf sözlerinden dolayı soruşturma başlattı. İKİNCİ ÜÇÜNCÜ EŞ Bakırcı, zengin vatandaşların bu bölgeden dini nikahlı olarak ikinci ve üçüncü eşlerini alabileceklerini ifade ederek, "Bu bölgede yaşayan insanımızın ekonomik zorluklar ve terör belasından dolayı karşılaştıkları mağduriyetleri biliyoruz. Maddi durumu güçlü vatandaşlarımızın, bu bölgede yaşayan bayanlarla ikinci ya da üçüncü evliliklerini yaparak hısımlık bağları oluşturmaları gerekir. Eşinden çocuğu olmayan vatandaşlarımız da dini nikahlı olarak bu bölgelerden kız alarak evlenebilirler. Bu şekilde oluşacak hısımlık bağları terörün bölgede destek bulmasını engelleyecektir." demişti. BAKIRCI ÖZÜR DİLEDİ: MEDYA ÇARPITTI Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, terör sorununun çözümüne yönelik yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını söyledi. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Türk ve Kürt aileler arasında yapılacak kız alışverişinin uzun vadede terör problemini ortadan kaldıracağını açıklamıştı. Bakırcı, açıklamasının ardından gelen tepkiler üzerine yeni bir açıklama yaparak sözlerinin çarpıtıldığını söyledi. Bakırcı, açıklamasında, şunları söyledi: "Basında çıkan, 'Kürt sorununa Bakırcı çözümü' başlıklı haberler çarpıtılarak ve maksadını aşarak tepkisel bir boyut kazanmıştır. Bahse konu olan açıklamam, bir basın toplantısı veya bir basın bildirisi değildir. Dün, Doğulu bir avukat kardeşimle evlenerek Kahramanmaraş'a gelin giden Belediyemiz Hukuk İşleri Müdiresi avukat hanım kardeşimin düğün töreni esnasında gazetecilerle Doğu'daki terör meselelerini değerlendirirken, belediye başkanlığım döneminde hemen hemen Doğu'nun tüm illerini dolaştığımı, geçen hafta eşim ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu bir ekiple Van'a gittiğimi, kardeşlik ve Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Doğu'ya gitmeye devam edeceğimi belirttim. Yapmış olduğumuz sohbet esnasında bundan 50 yıl önce Rizeli birçok hemşehrimizin eşlerinin Doğu kökenli olduğunun herkesçe bilindiğini, bunun yanında bölgemizden doğuya birçok gelinin gittiğini belirttim. Hısımlık ve akraba bağlarının o yıllarda çok gelişmiş olduğunu ve bölgeler arasında ticaretin de yaygın olduğunu vurguladım. Bu bağlamda devam eden sohbet esnasında, Doğu illerinden kız alışverişlerinin devam etmesi gerektiğini, son yıllarda bazı unsurlar tarafından atılmak istenen nifak tohumlarının bu şekilde akraba bağları güçlendirilerek bertaraf edilebileceğini belirttim. Sohbet sonrası yapılan röportajda aynı fikirlerimi yineledim. Yaklaşık yarım saat devam eden röportajın farklı bölümleri medya tarafından montajlanarak vermek istediğim mesajdan tamamen farklı bir anlam kasıtlı olarak ortaya çıkarıldı. Maksadım kız alıp vermekle Türk, Kürt, Laz ve diğer unsurlar arasındaki birliği daha da sağlam temellere oturtmak için akrabalık bağlarının geliştirilmesine katkı sağlamaktı. Bu amaçla yaptığım konuşma medya tarafından montajlanıp esas mecrasından uzaklaştırılarak yanlış anlaşılmaya sebebiyet verilmiştir. Bu yanlış anlaşılmadan dolayı tüm kamuoyundan özür diliyorum. Haber 7 |
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Bakırcı'ya 'Doğu'lu 2. eş' soruşturması
AK Parti, "G.Doğu'da ikinci eş yaygın. Bu bölgelerden evlilik ve hısımlıkları artırarak, devletin de teşvikiyle sorunların aza ineceğine ve çözüleceğine inanıyorum” diyen Rize Belediye Başkanı hakkında inceleme başlattı. AK Parti, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı hakkında, Kürt sorunun çözümüne ilişkin söylediği tuhaf sözlerinden dolayı soruşturma başlattı. İKİNCİ ÜÇÜNCÜ EŞ Bakırcı, zengin vatandaşların bu bölgeden dini nikahlı olarak ikinci ve üçüncü eşlerini alabileceklerini ifade ederek, "Bu bölgede yaşayan insanımızın ekonomik zorluklar ve terör belasından dolayı karşılaştıkları mağduriyetleri biliyoruz. Maddi durumu güçlü vatandaşlarımızın, bu bölgede yaşayan bayanlarla ikinci ya da üçüncü evliliklerini yaparak hısımlık bağları oluşturmaları gerekir. Eşinden çocuğu olmayan vatandaşlarımız da dini nikahlı olarak bu bölgelerden kız alarak evlenebilirler. Bu şekilde oluşacak hısımlık bağları terörün bölgede destek bulmasını engelleyecektir." demişti. BAKIRCI ÖZÜR DİLEDİ: MEDYA ÇARPITTI Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, terör sorununun çözümüne yönelik yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını söyledi. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Türk ve Kürt aileler arasında yapılacak kız alışverişinin uzun vadede terör problemini ortadan kaldıracağını açıklamıştı. Bakırcı, açıklamasının ardından gelen tepkiler üzerine yeni bir açıklama yaparak sözlerinin çarpıtıldığını söyledi. Bakırcı, açıklamasında, şunları söyledi: "Basında çıkan, 'Kürt sorununa Bakırcı çözümü' başlıklı haberler çarpıtılarak ve maksadını aşarak tepkisel bir boyut kazanmıştır. Bahse konu olan açıklamam, bir basın toplantısı veya bir basın bildirisi değildir. Dün, Doğulu bir avukat kardeşimle evlenerek Kahramanmaraş'a gelin giden Belediyemiz Hukuk İşleri Müdiresi avukat hanım kardeşimin düğün töreni esnasında gazetecilerle Doğu'daki terör meselelerini değerlendirirken, belediye başkanlığım döneminde hemen hemen Doğu'nun tüm illerini dolaştığımı, geçen hafta eşim ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu bir ekiple Van'a gittiğimi, kardeşlik ve Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Doğu'ya gitmeye devam edeceğimi belirttim. Yapmış olduğumuz sohbet esnasında bundan 50 yıl önce Rizeli birçok hemşehrimizin eşlerinin Doğu kökenli olduğunun herkesçe bilindiğini, bunun yanında bölgemizden doğuya birçok gelinin gittiğini belirttim. Hısımlık ve akraba bağlarının o yıllarda çok gelişmiş olduğunu ve bölgeler arasında ticaretin de yaygın olduğunu vurguladım. Bu bağlamda devam eden sohbet esnasında, Doğu illerinden kız alışverişlerinin devam etmesi gerektiğini, son yıllarda bazı unsurlar tarafından atılmak istenen nifak tohumlarının bu şekilde akraba bağları güçlendirilerek bertaraf edilebileceğini belirttim. Sohbet sonrası yapılan röportajda aynı fikirlerimi yineledim. Yaklaşık yarım saat devam eden röportajın farklı bölümleri medya tarafından montajlanarak vermek istediğim mesajdan tamamen farklı bir anlam kasıtlı olarak ortaya çıkarıldı. Maksadım kız alıp vermekle Türk, Kürt, Laz ve diğer unsurlar arasındaki birliği daha da sağlam temellere oturtmak için akrabalık bağlarının geliştirilmesine katkı sağlamaktı. Bu amaçla yaptığım konuşma medya tarafından montajlanıp esas mecrasından uzaklaştırılarak yanlış anlaşılmaya sebebiyet verilmiştir. Bu yanlış anlaşılmadan dolayı tüm kamuoyundan özür diliyorum. Haber 7 |
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() tamam işte...
bu haberi bu kadar çarpıtmanın anlamı nedir.. adam söylemlerinde haksızdır, olabilirde... düşüncesi bu yönde olmuş.... |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|