AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-16-2009, 12:10   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Haberal ve Dalan'a kontenjan şoku
Üniversitelerin tercih listesi açıklanırken, Ergenekon Silahlı Terör Örgütü (ESTÖ) sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın Rektörü olduğu Başkent Üniversitesi ile Ergenekon firarisi Bedrettin Dalan'ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Yeditepe Üniversitesi, kontenjan şoku yaşadı. Başkent ve Yeditepe üniversiteleri bu sene öğretim ücretlerine zam yapmadıkları halde kontenjanlarını dolduramadı.

ESTÖ yöneticisi olma gerekçesiyle tutuklanan ve şu anda rahatsızlığı ileri sürülerek İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde yatan Haberal'ın Rektörü olduğu Başkent Üniversitesi kontenjan şoku yaşadı. Bu seneye özel kontenjanlarını arttırmak için öğretim ücretlerine zam yapmayan Başkent Üniversitesi, birçok bölümünün kontenjanını dolduramadı.

Başkent Üniversitesi'nin 30 kontenjanlık Kazan Meslek Yüksekokulu “Muhasebe ve Vergi Uygulamaları” bölümünü 3 kişi tercih ederken, 28 kişilik Fen-Edebiyat Fakültesi “Amerikan Kültürü ve Edebiyatı” bölümünü ise sadece 4 kişi tercih etti. Başkent Üniversitesi'nin 32 kişilik kontenjanı olan Fen-Edebiyat Fakültesi “İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri” bölümü ile 50 kişilik kontenjanı bulunan Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu “Ağırlama Hizmetleri” bölümü ise kontenjanının yarısını dahi dolduramadı.

Başkent Üniversitesi'nde kontenjanı dolmayan diğer fakülte ve bölümler şu şekilde: 56 kişilik Eğitim Fakültesi “İngilizce Öğretmenliği” ve 40 kişilik “Matematik Öğretmenliği”, 62 kişilik İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi “İktisat”, 37 kişilik İletişim Fakültesi “İletişim Tasarımı”, 37 kişilik Ticari Bilimler Fakültesi “Yönetim Bilişim Sistemleri”, 18 kişilik Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu “Radyo ve Televizyon Teknolojisi”, 30 kişilik Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu “Turizm ve Seyahat Hizmetleri” ve 36 kişilik “Yaşlı Bakımı” bölümleri. Ayrıca ÖSS'de ilk 2000'e giren başarılı öğrencilerden hiçbiri Başkent Üniversitesi'ni tercih etmedi.

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ DE ŞOK YAŞADI
Ergenekon firarisi Bedrettin Dalan'ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Yeditepe Üniversitesi de kontenjan şoku yaşadı. Yeditepe Üniversitesi de Başkent Üniversitesi gibi öğretim ücretlerine zam yapmadığı halde kontenjanlarını dolduramadı. Yeditepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nin 10 kişilik kontenjanı bulunan “Fizik” bölümünü bir kişi bile tercih etmedi. 20 kişilik kontenjanı bulunan “İngiliz Dili ve Edebiyatı” bölümünü sadece 6 kişi tercih ederken, 15 kişilik “Matematik” bölümünü ise 4 kişi tercih etti. İletişim Fakültesi'nin 80 kişilik kontenjanı bulunan “Halkla İlişkiler ve Tanıtım” bölümünün yarısı dahi dolmazken, Fen Edebiyat Fakültesi'nin 30 kontenjanı bulunan “Çevrebilim”, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin 30 kişilik kontenjanı olan “İktisat”, 15 kontenjanlık “Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (Fransızca)” ve yine 15 kontenjanlık, “Uluslararası İşletme Yönetimi (Almanca)” bölümleri ile Ticari Bilimler Fakültesi'nin 20 kontenjanlık “Uluslararası Finans ve Yönetim Bilişim Sistemleri” bölümlerinin kontenjanının yarısı ancak dolabildi.

Yeditepe Üniversitesi'nde kontenjanı dolmayan diğer fakülte ve bölümler şu şekilde: Fen Edebiyat Fakültesi'nin 10 kişilik kontenjanı bulunan “Felsefe”, İletişim Fakültesi'nin 20 kontenjanı bulunan “Gazetecilik” ve 30 kontenjanı bulunan “Reklam Tasarımı ve İletişimi”, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'nin 50 kişilik kontenjanları bulunan “Elektrik-Elektronik Mühendisliği” ile “Sistem Mühendisliği”, Ticari Bilimler Fakültesi'nin 25 kişilik kontenjanı bulunan “Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri” bölümleri.

VAKİT

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)