AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 03-08-2011, 18:51   #1
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart Habervaktim'den Fatih Altaylı'ya cevap!
Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Odatv muhabiri İklim Bayraktar'ın Baykal ve Kılıçdaroğlu ile ilgili iddialarına ilişkin haberler üzerinden Habervaktim'e çamur atmaya kalkıştı.

Fatih Altaylı bugünkü yazısında, “Deniz Baykal'ı CHP Genel Başkanlığı'ndan alaşağı eden ‘kaset skandalının' bir Ergenekon komplosu olduğu havası yaratılmak isteniyor” yorumunda bulundu önce…

Ardından da, Baykal'ın partisi milletvekili Baytok'la gayri meşru ilişkisini ortaya koyan kasetin Odatv'de veya Haberal'ın televizyonunda değil, habervaktim.com'da yayınlandığını belirtti ve “Habervaktim.com'un da Ergenekon'la bir bağlantısı var mı?” diye sordu.

SAPLA SAMANI BİRBİRİNE KARIŞTIRIYOR
“Deniz Baykal'ı CHP Genel Başkanlığı'ndan alaşağı eden ‘kaset skandalının' bir Ergenekon komplosu olduğu havası yaratılmak isteniyor” ifadesi tamamen Altaylı'nın yorumu.

Çünkü “Ergenekon komplosu” haberleri, Baykal-Baytok kaseti üzerine değil, Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alınan Odatv muhabirlerinden İklim Bayraktar'ın itirafları üzerine yapılıyor.

Ne diyor Bayraktar?

Baykal'ın kendisini taciz ettiğini; konuyu Kılıçdaroğlu'na ilettiğini; Kılıçdaroğlu'nun da kendisine “Kendin çek getir” dediğini ileri sürüyor.

Gündemdeki olay bu.

Ve korkunç bir olay bu.

Doğal olarak tüm gazetelerin, televizyon kanallarının, internet sitelerinin gündeminde bu olay.

Ergenekon'la yanyana gelmesi de olayın baş aktörü Bayraktar'ın, Ergenekon Soruşturması kapsamında baskın yapılan Odatv'nin bir muhabiri; aynı operasyon kapsamında gözaltına alınmış bir isim olmasıyla alakalı…

Konunun Baykal-Baytok kaseti ve bunun ifşa olmasıyla ne alakası var?

“Ergenekon komplosu” yönlü yorumlar Bayraktar'ın bu itirafları üzerine yapılırken, Altaylı bunu Baykal-Baytok kaseti üzerine oturtarak büyük bir çarpıtmaya imza atıyor.

ERGENEKON'UN NE YANINDA, NE DE KARŞISINDAYIZ

Habervaktim olarak biz, herhangi bir tarafın yanında değiliz.

“Ergenekon”un ne yanında ne de karşısındayız.

Yürüyen bir dava var.

Kamuoyu merak ediyor, "bu insanlar niye gözaltına alınıyor, neden tutuklanıyor" diye.

Burada biz gazetecilere görev düşüyor.

Kamuoyunu bilgilendirme görevi bu.

Davayla birlikte ortaya bazı bilgi ve belgeler çıkıyor.

Bu bilgi ve belgelerde bir haksızlık, yalan, dolan, yolsuzluk, demokrasiye müdahale girişimleri, bu yönlü tertipler görüyorsak; sorumlusu kim olursa olsun buna sayfalarımızda yer veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz.

DÜNYANIN HER YERİNDE HABER

Deniz Baykal'ın, CHP Genel Başkanı sıfatıyla ülkenin Başbakanlığına aday olduğu bir dönemde hem de partisi milletvekili ve kendisi gibi evli, çocuk sahibi biriyle yaşadığı gayri meşru ilişkiyi gün yüzüne çıkaran kaseti yayınladık, evet.

Metacafe adlı video paylaşım sitesinden alıntılayarak yayınladığımız bu kaset, dünyanın her yerinde haber değeri taşıyan bir kasetti.

Türkiye'yi yönetmeye aday bir parti lideri ile yine evli olan partisinin bir milletvekili…

CHP lideri Deniz Baykal ile yine evli ve CHP Milletvekili olan Nesrin Baytok'un “ilişki”sini ortaya koyan bir video kaseti.

Görüntülerde üçüncü bir kişi daha var.

Metacafe'nin “3. kişi” iddiası daha da korkunç: “O kişi de Nesrin Baytok'un eşi Can Baytok. Can Baytok eşini kendi eli ile Deniz Baykal'a uzatıyor!”

Böyle bir olay karşısında hiçbir gazeteci, medya organı kayıtsız kalamaz.

Habervaktim de kalmamıştır.

DÖRT DÖRTLÜK REZALET

Ayrıca, görüntülerin bizzat Nesrin Baytok tarafından kayda alındığı iddiaları hafızalarımızdaki yerini koruyor.

2007 seçimleri öncesi, vekil sözünü alan Baytok'un, “İleride ne olur, ne olmaz” düşüncesiyle ilişki görüntülerini kayda aldığı ileri sürülüyor.

Baytok'un kişisel bilgisayarına kaydettiği bu görüntülerin Baykal muhaliflerinin eline geçtiği iddia ediliyor.
Evet, burada parti içi bir hesaplaşma olabilir.

Ancak tüm bunlar, bu “dört dörtlük rezalet”in görmezden gelinmesini, sorgulanmamasını mı gerektirir?
Baykal o dönem herhangi biri, sokaktaki biri değildir.

Ülkenin yönetimine talip bir liderdir.

Halkın oy verdiği, vereceği lideri iyi tanıması açısından da bu olay haber değeri taşımaktadır, sorgulanmaya değerdir.

“BU OLAY DÜNYANIN HER YERİNDE HABERDİR” DİYE YAZAN SEN DEĞİL MİYDİN?

Nitekim, Habervaktim'in skandalı gün yüzüne çıkarmasının ardından olayı “DÖRT DÖRTLÜK REZALET” diye manşetine taşıyan Fatih Altaylı'nın Habertürk'ü idi.

“Böyle bir olay, dünyanın her yerinde haberdir. İstesek de, istemesek de. Muhalefet partisi liderinin, o partinin milletvekili kadınla ilişkisine kim ‘Haber değil' diyebilir. (8 Mayıs 2010 Habertürk)” diye yazan da Fatih Altaylı'nın ta kendisiydi.

Altaylı'ya tavsiyemiz, olayları çarpıtıp, tuzaklı sorularla Habervaktim'i diline dolayacağına; araştırmacı gazeteciliğin gereği olarak İklim Bayraktar'ın skandal iddialarının üzerine gitmesidir.

NE ZAMAN ADAM OLUNUR?
Sapla samanı birbirine karıştırmamayı öğrendiğimiz zaman.

HABERVAKTİM.COM

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)