07-30-2007, 02:04 | #1 |
YANAN GÜL ( Ümit Yaşar OĞUZCAN)
Ne kadar saklasan özlediğin belli
Söndüremezsin içindeki yangını Başlamışsa zamanların en güzeli Artık susturamazsın dudaklarını Anlatır özlemini bana derinden Yanan alnınla,terleyen avuçların Alevler taşarken gözbebeklerinden Yakar değdiği yeri parmak uçların Çok geç bu sevdadan dönebilmek için Bak! şimdi seninle dopdolu aynalar Bu özlemli halinle daha güzelsin Benimde saçımdan tırnağıma kadar Tutuşan,yanan bir şey var her yerimde Sen şimdi alevden bir gülsün ellerimde.. Ümit Yaşar OĞUZCAN
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-30-2007, 02:18 | #2 |
ACILAR DENİZİ (Ümit Yaşar OĞUZCAN)
Ben acılar denizinde boğulmuşum
İşitmem vapur düdüklerini,martı çığlıklarını Dalgalar hergün bir başka kıyıya atar beni Duyarım yosunların benim için ağladıklarını Ölüyüm çoktan,bir baksana gözlerime Gör,içindeki o kanlı cam kırıklarını Bu ne karanlık,bu ne zindan gece böyle Bütün gemiler söndürmüş ışıklarını Ben acılar denizi olmuşum, yaklaşma Sularım tuzlu,sularım zehir zemberek Baksana;herkes içime dökmüş artıklarını Bu karanlık bitse artık,bir ay doğsa Bir deli rüzgar çıksa;alıp götürse Yılların içimde bıraktıklarını... Ümit Yaşar OĞUZCAN |
|
07-30-2007, 02:27 | #3 |
YOKLUĞUN HER DAKİKA ÖLÜM DEMEK GİTME KAL (Ümit Yaşar OĞUZCAN)
Yokluğun her dakika ölüm demek gitme kal
Hasretim daha yüz yıl dinmeyecek,gitme kal Yetişir senden uzak yıllardır kahrolduğum Ayrılma hiç yanımdan, mahşere dek gitme kal... Ümit Yaşar OĞUZCAN |
|
07-30-2007, 04:14 | #4 |
İŞTE BEN (Ümit YaşarOĞUZCAN)
Ben alışılmamış bir insanım biliyorum
Bir karanlıktır bende pırıl pırıl zamanlar Mağrur kalbim heryerde asi ve yalnız Neyleyim umduğum gibi çıkmadı insanlar. Herkes bir şey aldı götürdü benden Dağıttım kaç yıl sevgilerimi cömertçesine Gözlerim bir vefa arar,ararda bulamaz Nicedir hasret kulaklarım bir dost sesine Bilirim,çoğu zaman hüzünlüdür bakışlarım İçimde biri ağlar güldüğüm zaman bile Gömerken kalbime bütün arzularımı Yanarım yaşanmamış anıların özlemiyle Sevdiğim mahzun şarkılardır, hüzünlü resimler Garip akşamlarda yaşadığımı anlarım Çevremde kim varsa konuşur durmadan Ben hep bir heykel asaletiyle susarım Gecenin bir yerinde teselliler biterde Dağıtır saçlarımı onun güzel elleri Kokusu,rengi kalır ellerinin gecelerde Doğan gün uzaklardan getirir sevdiğimi. Ümit Yaşar OĞUZCAN |
|
07-30-2007, 04:41 | #5 |
UNUTAMIYORUM (Ümit Yaşar OĞUZCAN)
Unut demek kolay, gel bana sor birde
Unutamıyorum işte unutamıyorum Bir şey var şuramda beni kahreden Şuramda tam yüreğimin üstünde Çakılı duran bir şey var Elimde değil söküp atamıyorum Dalıp dalıp gidiyor gözlerim derinlere Kimi görsem biraz sana benziyor Seni hatırlatıyor şu bulut şu gökyüzü Şu kayaları döven deniz Şu hüzünlü melodi şu napoliten şarkı Bir zamanlar beraber dinlediğimiz Boyuna seni düşünüyorum durmadan,usanmadan Şimdi diyorum o ne yapıyor acaba O güzelim gözleri kime bakıyor O canım elleri nerde Oysa günler o günler değil Akşamlar o akşamlar değil Ve kalan şimdi sadece özlemin gecelerde Durup durup seni büyütüyorum içimde Seninle acılar büyütüyorum Yeni yeni kederler büyütüyorum dayanılmaz Kirli sular yürüyor iliklerime Bir zehir karışıyor kanıma anlıyormusun Bir daha görsem seni diyorum, bir daha görsem Bir gün olsun bir dakika olsun Unut demek kolay,gel bana sor birde Hatırladıkça gözyaşlarımı tutamıyorum Dilimin ucunda sen;başımın içinde sen Kader misin,ecelmisin nesin sen Unutamıyorum işte,unutamıyorum.. Ümit Yaşar OĞUZCAN |
|
08-02-2007, 03:30 | #6 |
asıl okuduğunuz ve beğendiğiniz için ben teşekkür ederim..
|
|
08-05-2007, 15:14 | #7 |
İTME
Vuslatın ayrılıkla buluştuğu noktadaydım. Gidiyordun göz göre göre ve seviyordum yanacağımı bile bile. Aşkın ağır geldi bana ey yar. Hep alçaklardan baktım sana hep sevdim daha fazla sevmeyi arzu ederek. Yaşadım hasretimi içime ata ata … ve ölmek istedim gözlerine baka baka … Sen giderken depremler oldu, dağıldı viran oldu gönül bağım. Yine bir gün alçaklardan bakarken sana gidişin düştü üzerime aşkınla beraber o depremde. Kaldıramadım ben aşkını ezildim kaldım altında. Gitmelerinin sebebi de bumuydu yoksa? Ezilmiş bir aşık ve asla ezilmemiş bir maşuk. Ben kara sevdalıyım anla beni. Bir başıma bırakıp ta gitme beni. Ayrılıktan nefret ettim sayende. Çünkü veda ederken bana içimden bir şeyleri de koparıyordum farkına varmadan. Senin için acı çekmek bile ne kadar güzel geliyor böyle bana. Engel yok, hiçbir set yok önümde sana ulaşmam için. Olsa da körüm onlara karşı. Fakat sana .karşı kör olamam yaşanmamış kabul edemem hiç bir şeyi veya her şeyi … Eğer gidersen bir yarımda senle gider. Yarım bırakma beni ne olur … Yine de gideceksen veda etmeden git. Sana hiç veda etmedim, edemem de. … ve bir gün karşılaşırsak cennette, bak gözlerime. Sen onları tanırsın elbette. Son isteğim ise Gitme. NE OLUR GİTME |
|
08-05-2007, 22:19 | #8 |
çok güzel bir şiir gerçekten çok beğendim size mi ait ?cevaplarsanız sevinirim..
|
|
08-06-2007, 00:39 | #9 |
ümit yaşar oğuzcan şiirlerini okuduğum tek şair bu da güzel şiirlerinden biri... paylaşımın için sağol ;)
|
|
08-06-2007, 00:50 | #10 |
unutmak demek kolay gel bana sor birde....
ümit yaşar oğuzcan ın en sevdiğim şiiri... paylaşımın için sağol.... |
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
bedirhan, gökce, yazilar |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|