![]() |
#1 |
![]() Hukuk fakültesini bitiren genç, ülkenin en ünlü avukatının yanında staj yapmak için başvuruda bulunur. Avukat gence tek şart ileri sürer: "İlk davandan elde ettiğin bütün parayı bana vereceksin". Anlaşma imzalanır ve iki yıl beraber çalışırlar. Tam staj bittiğinde genç anlaşmayı haksız bulduğunu, ilk davadan kazandığı parayı ona vermeyeceğini açıklar. Avukat tazminat talebi ile mahkemeye başvurur.
Hakimin kararı ne olmalıdır? ![]() Kolay gelsin ...
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Adalet olmalıdır (: ;)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Evet Kesinlikle .. :-*
:D Senaryonun bir paradoksa çıktığını düşünürek cevap verelim.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() avukatın stajyerden para istemesi hukuka aykırıdır sanırım :-X
bence avukat hakkında hüküm giydirilir hapis para cezası falan ![]() yani ben olsam öyle yapardım :-X :-X |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Yok mu arttıran ?
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() kardes ikiside kazansada kaybetsede birsey ödemeyecek cünkü davayi kazanirsa ilk davadan kazandigi parayi ödeyecegi icin birsey ödemeyecek kaybederse yine ödemeyecek
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() avukat stajerden para talep edemez .. ama stajerde sonuçta imza atmış...ay bire hukuk okumak istiyordum şuandan itibaren vazgeçtim :D
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() simdi söyle anlatayim avukat davayi kazanirsa zaten parayi alacak eger kaybederse anlasma geregi genc avukat ilk kazandigi parayi vermek zorunda genc avukatta sunu diyebilir eger ben kazanirsam ona zaten brisey ödemeyecegim eger kaybedersem anlasma geregi ilk davayi kaybettigim icin ona birsey ödemeyecegim ![]() anladiniz mi yoksa anlatamadim mi ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() öğrendim cevabı 8)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() anladık tabii bence doğru ama edaca yanlış galiba :D :D