AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-19-2012, 14:07   #11
Kullanıcı Adı
_SoN_
Standart
Alıntı:
Garibüzzaman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hangi ülkelerle kıyaslayalım peki ? Emsal olarak örnek aldığınız bir ülke var mı ?

Bahsedilen ülkeler ve Amerika bence örnek almak yada kıyaslamak için uygun olmayabilir,anlaşılan o ki,faydasını ve zararlarını bu dönemde iyi düşünüp öyle karar vermek gerekir.Zaten şu aşamada bu sistemin getirileceğini sanmıyorum,tartışılsın diye ortaya atıldı.İyi araştırmak bilmek gerekir.

Şuan net fikrimi söylemek istemiyorum,dediğim gibi tartışmaları,konuşmaları görmem,bu konu hakkında iyi bir araştırma yapmam gerekiyor.
_SoN_ isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-19-2012, 14:07   #12
Kullanıcı Adı
Gökberk
Standart
Aslında sistem hakkında net bir bilgimiz yok ve illada birilerinin sistemini kopyala yapıştır yapmak zorunda değiliz.Bence başbakan ve cumhurbaşkanının yetkileri tek elde toplanmalı ve bu sistemin adı her neyse yarı başkanlıkmı ne diyorlarsa ben bu sistemi onaylarım ama ben ülkemin bölünüp fedaral devletlere dönüşmesini istemiyorum.Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi güneydoğuda çıkabilecek problemleri arttırabilir bu yüzden yerel yönetimlerin güçlenmesine hayır merkezi otoriteye evet diyorum.
Gökberk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-19-2012, 17:06   #13
Kullanıcı Adı
El Emin
Standart
Başkanlık sistemi tek ülkede başarılı olmuştur o da Abd'dir.
Başka bir örneği daha yoktur.Abd de başarılı olmuştur zira demokrasi espirisini yakalayabilmiştir.Demokrasi bir araç değil bir amaç.Başa gelen şahıslar bellir bir kulvarın temsilciliğini veya jakobenliğini yapma adına değil ülkeyi daha iyi yere getirme adına başa geliyor.İşin perde arkasınıda katarak düşünecek olursak masonların başa getirdiği şahıslar değişiyor sadece ve başkanda bir araç.Bir kutuplaşmada bulunmamaktadır.

Ama türkiye birden fazla hatta onlarca ideolojiye ev sahipliği yapan bir ülke.Demokrasinin espirisini yakalamayı geçtim anlayamamışız dahi.Zira bugün çoğu insan ak parti oy verirken icraatlarından ötürü olduğu kadar muhafazakar kesimi temsil ettiğinden oy alıyor.Biz ülkenin refahı adına değil ideolojilerimiz adına savaşıyoruz.Başkanlık sistemi ise demokrasisiz sadece kan getirecek bir sistemdir.Zira pek öldürme potansiyeli olmayan ülkelerde uygulanmaya çalışıldığında dahi /örneğin yugoslavya/ milyonlarca insan öldü diye hatırlıyorum.Ve başkanlık sisteminde atanmışları tamamen seçilmişler belirler.Yarın birgün tekrardan chp başa gelirse atanacak adamlar yine bir jakobenliğe gidecek.Yine darbe ortamı yine kan akacak.Ak partide açıkçası teminat veremiyor.Güvenemiyorum tam olarak çünkü diktatörlüğe çok açık bir sistem.Tamamen ve full olarak yanlı atanmış kişiler işe başladığı zaman bu seferde bir muhafazakar diktatöryası olacak mhpnin bdpnin chpnin hakkı verilmemiş olacak.Bu da ortamı gerdikçe gerecek ve malum adam öldürme potansiyelimizle yugoslavyadan daha beter hallere geleceğiz.

Birde başkanlık sistemi yanında eyalet sisteminide getirirse iyice kutuplaşan bir ülke olacağız o beraberinde toprak kavgaları gibi şeyleri doğurup ortalığı harman çorman edecek zira mozayikleşmiş bölge sistemimiz var doğuda batılı batıda ise batılıdan çok doğulu var.Yani bir kozmopolit yapı bahis mevzu.

Geçen osman can hocanın belirttiği gibi seçilmişler oranında atanmışlar olursa olacaksa eyvallah derim.Örneğin her partiye oyu nispetinde aday gösterme ve seçtirme hakkının olması.

Bu konuda detaylı bilgi adına muhammed kutlunun başkan kitabını önerebilirim.

Konu El Emin tarafından (05-19-2012 Saat 17:09 ) değiştirilmiştir..
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-19-2012, 21:37   #14
Kullanıcı Adı
Blur
Standart
Öncelikle Başbakan'ın , Başkanlık sistemine karşı çıkan MHP'ye Türkeş'in adını kullanarak yüklenmesi tam bir laf cambazlığıdır.. Türkeş'in başkanlık sistemini önerdiği dönemler 70lerin başıdır ve Türkeş başkanlık sistemini savunurken Tek Meclis üzerinden yürütülmesini istemiştir yani Başkanlık sisteminde amaçlanan yönetim birliğidir.. Zaten Senato kaldırılınca Türkeş'in Başkanlık sistemi ile ilgili her hangi bir beyanı bulunmamaktadır... Türkeş'in Başkanlık sistemini savunduğunu sürekli dillendirenlerin bilmesinde fayda olduğunu düşündüm..

Eğer Ülkemizde başkanlık sistemi uygulanacak olursa Eyalet sistemine geçilecektir.. Yani her eyaletin kendine has bir bayrağı , kendi içinde ayrı kuralları vs....

Başkanlık sistemi eğer Ülkemizde Güneydoğu gibi terör belasıyla boğuşan bir bölgemiz olmasa idi Türkiye'miz için kabul edilebilirdi fakat Güneydoğu'da olası bir başkanlık sistemi Ülkemizi malesef iç kaosa sürükleyecektir..

Bir nevi B.O.P Projesinin ilk adımı yani , federe şekilde ülkemizin parçalanmasının başlangıcıdır diye düşünüyorum..
Blur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-19-2012, 21:57   #15
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
ABD'deki haliyle başkanlık sistemi Türkiye'ye faydadan çok zarar getirir. Öncelikle bu kanaatimi belirteyim, sonra da ABD'deki haliyle başkanlık sisteminin Türkiye'de uygulanmasının Türkiye'ye niye faydadan çok zarar getireceğini anlatayım inşaallah.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-19-2012, 22:03   #16
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Standart
Her zaman dedigim bir olgudur...ücüncü dönemin agirlikli icrati 1. anayasa 2. baskanlik sistemine gecis olacaktir.

Ben yillardir bunun olacagindan emindim ve halada eminim.
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-19-2012, 22:15   #17
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
ABD'deki Haliyle Başkanlık Sisteminin Türkiye İçin 1. Zararı: Adil Olmayan Seçim Sistemi: ABD'deki başkanlık sistemindeki seçim sistemine göre bildiğim kadarıyla bir eyalette çoğunluğu sağlayan parti o eyaletin tüm temsilciler meclisi üyelerini (milletvekillerini) çıkarıyor. Bunu Türkiye'den bir misalle açıklarsak, mesela milletvekilliği seçiminde herhangi bir ilde diyelimki İstanbul'da A partisi % 51 oy alarak İstanbul'un 85 miletvekilinin tamamını kazanıyor, % 49 oy alan B partisi ise 1 tek milletvekili bile çıkaramıyor. Bu durum büyük haksızlığa yol açar ve temsilde adalet ilkesini ayaklar altına alır.

Konu Cihannur tarafından (05-19-2012 Saat 22:17 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-19-2012, 22:43   #18
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
ABD'deki Haliyle Başkanlık Sisteminin Türkiye İçin 2. Zararı: TBMM'nin Üzerinde Senato İhdas Edilmesi: ABD'deki haliyle başkanlık sistemi Türkiye'de uygulanırsa o sistemin ikinci bir zararı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin üzerinde bir senato ihdas edilecek olmasıdır. Yasaların denetimi için Anayasa Mahkemesi ve Cumhurbaşkanı var. Üçüncü bir denetim mekanizması olarak senatonun ihdas edilmesine gerek görmüyorum. Senato, yasaların çıkmasını geciktirecek ve dolayısıyla yürütmenin seri biçimde işlemesine engel olacaktır. Eğer yasaların denetiminin daha sıkı yapılması isteniliyorsa, senato kurulmasına gerek kalmadan TBMM'nin işleyişine ilişkin düzenlemelerle de o istek gerçekleştirilebilir.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-19-2012, 22:49   #19
Kullanıcı Adı
Garibüzzaman
Standart
Alıntı:
BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Her zaman dedigim bir olgudur...ücüncü dönemin agirlikli icrati 1. anayasa 2. baskanlik sistemine gecis olacaktir.

Ben yillardir bunun olacagindan emindim ve halada eminim.
Üstâdım, faydalı olacağına inanıyor musunuz ? Ne şekilde bir sistemin bu ülke ilke ve prensiplerine uygun olduğunu düşünüyorsunuz ?
ABD'deki sistemin mi ?
Yoksa Brezilya
Peki Endonezya
Yada İran (Çüşşş derim afedersin )

Peki ABD dışında bir tane sadece bir tane ülke gösterin başarılı ve güçlü ülkeler arasına girmiş,

Başkanlık sistemi bu ülkeye adalet getirecek mi ? Daha çok yazarım biraz mütalaa edilim şu fikrinizi..
Türkiye'de ben sana binlerce insan sayarım sırf Ak Partili oldukları için haketmedikleri makamda oturan...
Bu sistem daha çok adalet darağacını yıkacak... naralar arşa ala uzanacak kanaatime göre...

Konu Garibüzzaman tarafından (05-19-2012 Saat 22:51 ) değiştirilmiştir..
Garibüzzaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-19-2012, 22:57   #20
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
ABD'deki Haliyle Başkanlık Sisteminin Türkiye İçin 3. Zararı: Valilerin Halk Tarafından Seçilecek Olması: ABD'deki haliyle başkanlık sisteminin Türkiye'de uygulanmasının 3. zararı valilerin halk tarafından seçilecek olmasıdır. Valilerin halk tarafından seçilmesi durumunda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki bazı illerin valileri Kürtçülerden oluşabilir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde Kürtçü belediye başkanlarının yanı sıra Kürtçü valilerin de yönetimde olması durumunda ülkemizin bölünme riski oluşabilir.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi