AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-19-2012, 23:05   #21
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart
Alıntı:
Blur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle Başbakan'ın , Başkanlık sistemine karşı çıkan MHP'ye Türkeş'in adını kullanarak yüklenmesi tam bir laf cambazlığıdır.. Türkeş'in başkanlık sistemini önerdiği dönemler 70lerin başıdır ve Türkeş başkanlık sistemini savunurken Tek Meclis üzerinden yürütülmesini istemiştir yani Başkanlık sisteminde amaçlanan yönetim birliğidir.. Zaten Senato kaldırılınca Türkeş'in Başkanlık sistemi ile ilgili her hangi bir beyanı bulunmamaktadır... Türkeş'in Başkanlık sistemini savunduğunu sürekli dillendirenlerin bilmesinde fayda olduğunu düşündüm..

Eğer Ülkemizde başkanlık sistemi uygulanacak olursa Eyalet sistemine geçilecektir.. Yani her eyaletin kendine has bir bayrağı , kendi içinde ayrı kuralları vs....

Başkanlık sistemi eğer Ülkemizde Güneydoğu gibi terör belasıyla boğuşan bir bölgemiz olmasa idi Türkiye'miz için kabul edilebilirdi fakat Güneydoğu'da olası bir başkanlık sistemi Ülkemizi malesef iç kaosa sürükleyecektir..

Bir nevi B.O.P Projesinin ilk adımı yani , federe şekilde ülkemizin parçalanmasının başlangıcıdır diye düşünüyorum..
Madem Türkeş başkanlık sistemini 40 yıl önce önerdi diyorsunuz yazdığı kitaplarda sanırım çokta yeni olmasa gerek ama ocaklarda vs. bunlar hala okutuluyor değilmi?
Burada başkanlık sistemi dediğiniz zaman hemen aklınaza fedaral yapı oluşturulacak Kürdistan kurulacak diye kendinizi şartlandırıp korkutmayın.Sayın başbakanın söyledikleri ortada kafasında ki sistemi tam olarak açıklamamıştır ve her platformda bu konunun tartışılmasından fayda gördüğünü açıklamıştır.
Sence Alparslan Türkeş'in önerdiği başkanlık sisteminde fedaral yapıdan bahsedilmişmidir?Bence bahsedilmemiştir.Eğer Alpaslan Türkeş'i iyi tanıyorsan orada yerel yönetimlerin değil merkezi otoritenin güçlendirilmesinden bahsediyor ve benimde partiminde görüşü tamamen bu yöndedir.Yerel yönetimlerin değil merkezi otoritenin güçlendirilmesidir.
Gündemi takip ediyorsanız Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısından sonra yarı başkanlık sistemi Myk'da ağır bastığını göreceksin.Bence bütün bu süreçte niyet okuyor ve karşıdaki samimiyetsiz gördüğünüz için ne yaparsa kötü yapacaktır gözüyle bakıyorsunuz.Ak Parti'nin yapmak istediği Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlığı birleştirmek ve bir başkan yaratmaktır.Bürokrasinin hantallığından kurtulmuş bir devlet başkanıdır.

Bence elini vicdanına koyup olacakmış molacakmış diye kendini hırpalama ve niyet okumayı bırak.Kusura bakma ama Alparslan Türkeş örneği cuk diye oturmuş çünkü Alparslan Türkeşte tam olarak aynı şeyden bahsediyor.Yerel yönetimlerin değil merkezi otoritenin güçlenmesinden.
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-19-2012, 23:34   #22
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
ABD'deki Haliyle Başkanlık Sisteminin Türkiye İçin 4. Zararı: Yasamanın ve Yürütmenin Farklı Partilerde Olması Durumunda Yasamaca Yürütmenin Çalıştırılmaması: ABD'deki haliyle başkanlık sisteminin Türkiye'de uygulanması durumunda Türkiye'nin görebileceği 4. zarar, yasamayla yürütmenin farklı partilerde olması durumunda yürütmenin yasama tarafından çalıştırılmama ihtimalidir. Türkiye'de yoğun bir siyasi kutuplaşma vardır. Başkanın A partisinden olduğu, yasamada ise B partisinin hâkim olduğu durumlarda, Türkiye'deki yoğun siyasi kutuplaşmanın da etkisiyle B partisi, başkanın elini kolunu bağlayıp anasından emdiği sütü burnundan getirtebilir ve Türkiye'yi kilitleyebilir.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-20-2012, 10:21   #23
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Standart
Tam Başkanlık Sistemi
Tam Başkanlık Sistemi
, esas olarak ABD'de uygulanmaktadır. ABD'nin bir 'süper güç' olması, bazı siyaset bilimcileri tarafından, uygulanan bu sisteme dayandırılmaktadır.
Tam Başkanlık Sistemi'nin Türkiye bakımından değerlendirilmesi şöyledir.
Faydaları:
1.
Kararların süratle alınabildiği ve uygulanabildiği 'dinamik' bir sistemdir. 'Yürütme' erkinin etkinliğini tam olarak sağlar. Özellikle dış politikada tesirli olduğu için küresel güçlerin uluslararası ilişkilerde başarılı olmasını âmil olur.
2. Siyasî istikrarı temin eder; uzun süren koalisyon iktidarlarının ülkeye verdiği zararları önler.
3. 'Kuvvetler Ayrılığı' ilkesinin en iyi uygulanabileceği sistemdir. Yasama, yürütme ve yargı dengesi iyi kurulmuştur.
4. Parlamenter sistemin aksine, Meclis fonksiyonunun ve denetiminin artacağı, 'parlamento içi demokrasi'nin işleyebileceği bir sistemdir.
5. 'Mahallî demokrasi'ye imkân veren, merkeziyetçi olmayan ve hizmetlerin mahallinde görülmesi esasına dayanan 'pragmatik' bir sistemdir.
Mahzurları:
1.
Sistem, eğer 'federal bir model' içinde uygulanırsa, Türkiye'nin bütünlüğü ve üniter yapısı tehlikeye girer. Yani, teşkil edilecek 'bölgeler' ve 'eyâletler', mevcut bölücü faaliyetler çerçevesinde, Türkiye'nin güvenliği, birliği ve bütünlüğü bakımından mahzurlu olacaktır. Nitekim, Büyükşehir Belediyeleri ile ilgili son kanun tasarısında bunun ilk işaretleri verilmiş olmaktadır.
Bu konuda şuurlu olunmazsa, ırkçı-bölücülerin yıllardır uğraştığı ve bunun için onbinlerce cana kıydıkları 'özerk bölge-federatif devlet-bağımsız devlet' hedefleri gerçekleşmiş olacaktır.
2. Tarihimizdeki monarşik siyasî gelenek ve güçlü cumhurbaşkanlarının sistemi nasıl zorladığı düşünülürse, bazı Güney Amerika ülkelerinde olduğu gibi 'tek kişi'nin 'otoriter egemenliği'ne yol açabileceği söylenebilir. Bu bakımdan sistemin çok iyi dengelenmesi gerekir.
3. Türkiye'deki 'katı bürokrasi' geleneğinin teknik bakanlar çerçevesinde devam etmesi hâlinde, sistem bürokratik bir yapıya bürünebilir.

Yarı Başkanlık Sistemi
Yarı Başkanlık Sistemi, Tam Başkanlık Sistemi ile Parlamenter Sistem'in arasında bir sistemdir. Türkiye bakımından faydaları ve mahzurları şöyledir.
Faydaları:
1.
Yürütme yetkisi esas olarak Başkan'a ait olacağı için, tam başkanlık sisteminde olduğu gibi 'dinamizm' sağlanabilecektir.
2. Merkezî İdare ile Mahallî İdare'nin dengelenebileceği ve üniter devletin rahatlıkla uygulanabileceği bir sistemdir.
3. Yerinden yönetime engel değildir.
4. Başkan eliyle siyasî sistemde istikrar sağlanabilecektir.
5. Başkan, parlamentodan tamamen kopuk olmayacaktır.
Mahzurları:
Yarı Başkanlık Sistemi
uygulamasında Parlamenter Sistem özellikleri ağır basarsa, sistem kolaylıkla yozlaşarak kısır döngülü bir 'parlamentarizm' hâline dönüşebilir.

Hasan Celal'in güzel tespitleri var bu konuda.
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-20-2012, 13:44   #24
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Standart
Başkanlık sistemini destekliyorum fakat şu an için erkendir.
Bu aşamada Fransa örneğinin esas alınması daha uygundur.
Asi_isyankar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-23-2012, 16:24   #25
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Başkanlık sistemine taraftar mısın karşı mısın denilmekle bir yere varılamaz. Uygulanılması düşünülen başkanlık ya da yarı başkanlık sisteminin içeriğinin nasıl olacağı detaylarıyla açıklanmalıdır. Bu konudaki daha önce yazmış olduğum mesajlarımdan açıkça görüleceği gibi, ABD'deki haliyle başkanlık sisteminin Türkiye'de uygulanması Türkiye'ye faydadan çok zarar getirecektir.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-23-2012, 19:53   #26
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Standart
Alıntı:
Garibüzzaman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Üstâdım, faydalı olacağına inanıyor musunuz ? Ne şekilde bir sistemin bu ülke ilke ve prensiplerine uygun olduğunu düşünüyorsunuz ?
ABD'deki sistemin mi ?
Yoksa Brezilya
Peki Endonezya
Yada İran (Çüşşş derim afedersin )

Peki ABD dışında bir tane sadece bir tane ülke gösterin başarılı ve güçlü ülkeler arasına girmiş,

Başkanlık sistemi bu ülkeye adalet getirecek mi ? Daha çok yazarım biraz mütalaa edilim şu fikrinizi..
Türkiye'de ben sana binlerce insan sayarım sırf Ak Partili oldukları için haketmedikleri makamda oturan...
Bu sistem daha çok adalet darağacını yıkacak... naralar arşa ala uzanacak kanaatime göre...
Partizanlik ayri seydir ülkeyi idare eden sistemi tartismak farkli seylerdir.
Partili olduklari icin hak etmedikleri makam'a getirilmis insanlarin varligini baskanlik sistemi olsada olmasada tasvip etmem.
Fakat bu tür ayricalikli kayirmalar, hemen hertürlü sistemde mevcuttur.

Türkiyenin kabugunu kirma vakti geldi artik.
Dünyada hicbir ülkeyi kopya etmeden, kendi halkimizi, dinimizi, kültürümüzü, cografyamizi ve ihtiyaclarimizi ön planda tutarak, gerekirse esi benzeri bulunmayan bir sistemde olabilir...bunun adinin günümüz sartlarinda baskanlik sistemi olmasi önemli degil...yeterki artik bu elbise bedenimize uygun olsun.
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-23-2012, 21:24   #27
Kullanıcı Adı
barayev
Standart
Sayın Başbakan ve yoldaşları neyi layık görüyorlarsa Ülke ve Ümmet için ben ondan yanayım.
barayev isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-28-2012, 00:51   #28
Kullanıcı Adı
manifesto
Standart
Parlementer sistem boş
Yunanistanın durumu ortada
Seçim yaptılar
Hükümet kuramıyorlar,kuramadılar bir ay sonra tekrar seçim
Her parti birbirine yakın oy alınca
Sistem tıkanıyor
Hele koalisyon,rezalet
Ak Parti'den öncesini hatırlayın yeter

Şuna fiili bir başkanlık sistemi var zaten
Bunu resmileştirip kalıcı yapmak gerekli

Cumhurbaşkanını halkın seçmesi Başkanlık sistemine geçişi kolaylaştıracaktır.
Aksi halde çift başlı bir rejim olur.

Kalıcı siyasi istikrar için Başkanlık sistemi şart.
Türkiye zayıf koalisyon ve figüranlarla idare edilmemeli..
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-28-2012, 10:26   #29
Kullanıcı Adı
AKDemir
Standart
Başkanlık sistemine 'Tamam' dedik peki ya sonra? Sol görüş mensubu bi başkan çıkması halinde getirileri/götürüleri neler olacak? AK Parti kulisleri içerisinde şu an bu da tartışılmakta. Anayasa konusunda da diğer partilerin görüşlerine başvuruldu fakat önemsenmediklerini bu komisyon üyeleri de belirttiler. Bu sefer çok daha ciddi bi ülke gündemi oluşturmakta 'başkanlık sistemi'. Başkanlık sistemi, saltanat sistemiyle eş tutulacak ve bu toplumsal bir baskı da yaratacağından başkanlık sisteminin hayata geçirilemeyeceğini rahatlıkla söyleyebilirim..
AKDemir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-28-2012, 11:39   #30
Kullanıcı Adı
_SoN_
Standart
Başkanlık sistemi şuanda tartışılması için ortaya atılmıştır,
bana göre tartışmalar neticesine göre hareket edilecektir.Şuanda karar verilmiş bir sistem değişikliği bence yoktur.
_SoN_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi