AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-09-2009, 05:51   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Hak-İş'ten Vakit'e ziyaret


Hak-İş Başkanı Salim Uslu, Vakit gazetesini merkez binasında ziyaret ederek, yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Uslu ziyareti sırasında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Vakit gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Karahasanoğlu da, başarılı çalışmaları ve nezaket ziyareti dolayısı ile Uslu'ya teşekkür etti.

Hak-İş Başkanı Salim Uslu, Vakit gazetesine bir nezaket ziyaretinde bulundu. Vakit gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Karahasanoğlu, yazarları Abdurrahman Dilipak, Hasan Karakaya, Ali İhsan Karahasanoğlu, Serdar Arseven, Müessese Müdürü Osman Nuri Karahasanoğlu ve Yayın Kurulu üyeleri Hasan Hüseyin Maden ve Kemal Güler ile bir araya gelen Salim Uslu, yaklaşık 2,5 saat süren ziyarette birçok konuda önemli değerlendirmelerde bulundu. Vakit gazetesi merkez binasında gerçekleşen ziyarette akşam yemeği birlikte yenildi. Misafir Türkiye'nin en büyük işçi sendikalarından Hak-İş'in Başkanı olunca ziyaretin en önemli konusu 1 Mayıs kutlamaları oldu.

SIRAYLA TAKSİM'E ÇIKMA ÖNERİSİNİ BAŞBAKAN'A BEN YAPTIM
Her yıl büyük bir kabusa dönüştürülen ve Taksim esnafının yaka silktiği 1 Mayıs kutlamaları konusunda hükümetin bu yıl sergilediği anlayışın nasıl geliştiğinin perde arkasını anlatan Hak-İş Başkanı Uslu, her 1 Mayıs öncesinde 10-15 gün boyunca alan tartışmalarının Türkiye'nin gündemine oturduğunu, buna gönüllerinin razı olmadığını belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek Taksim'e konfederasyonların sırayla girmesi önerisinde bulunduğunu ve teklifinin kabul gördüğünü ifade eden Uslu, “İşçiye Taksim Meydanı'na çıkma yolunu biz açtık. Taksim tabusunu biz yıktık. 1 Mayıs günü Taksim'e işçilerle çıkan ilk sendika Hak-İş olmuştur. Üyelerimizin büyük bir çoğunluğu Taksim'e iş kıyafetleriyle geldi. Taksim'e işçilerle çıkan sadece ve sadece Hak-İş ile Türk-İş olmuştur. Onun dışındaki örgütler arkadaşlarıyla, ideolojik yandaşlarıyla çıkmıştır” dedi. Hem mülki idarenin, hem de bazı sendika ve sivil toplum örgütlerinin “Taksim inadını” abartılı bulduklarını belirten Uslu, bu inadı kırmaya öncülük ettikleri için mutlu olduğunu kaydetti.

FARUK ÇELİK, BAŞARILI BİR DÖNEM GEÇİRDİ
Kabine değişikliğinin Başbakan Erdoğan'ın tasarrufunda olan bir konu olduğunun altını çizen Uslu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına getirilen Ömer Dinçer'le henüz görüşme imkanlarının olmadığını kaydetti. Faruk Çelik'in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak çok başarılı bir dönem geçirdiğini ifade eden Uslu, Çelik'in bazı kanunların çıkarılması, sendika ve sivil toplum örgütleriyle diyalog kurulması konusunda çok önemli çabalar sarf ettiğini sözlerine ekledi.

Vakit gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Karahasanoğlu ise Taksim'de Hak-İş'in ortaya koyduğu başarının birtakım medya organları tarafından her yıl 1 Mayıs'larda terör estiren bazı marjinal sol guruplara mal edildiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Burada milletin değerleri ile çatışan bir kısım medyanın olumsuz tavrının yanı sıra bizim yapmamız gerekenler üzerinde de durmamızın önemi ortaya çıkıyor. Bizler bu milletin birer ferdi olarak, belli yerlerde bulunan insanlar olarak çok daha sık bir araya gelmeli, millet yararına stratejiler geliştirmeli ve proaktif tavırlarla inisiyatifi ele almalıyız. İşçi hakları konusunda da hak ve özgürlük alanının diğer kollarında olduğu gibi en fazla iddiası olması gereken elbette bizleriz. Önemli olan organize çalışmalarla güç birliği yapmak ve millet adına hep birlikte ağırlığımızı tam manasıyla ortaya koyabilmektir. Vakit Gazetesi olarak Hak-İş'i bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destekleyeceğimizi belirtir, bu nazik ziyareti sebebiyle sayın Başkan Uslu ve tüm Hak-İş camiasına muhabbetlerimizi iletiriz.”

VAKİT

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi