AK Gençliğin Buluşma Noktası
İman ve Ahlak Namaz, aile hayatı, fıkıh, akaid, ahiret ve kıyamet.

Stil
Seçenekler

Alt 12-19-2007, 19:29   #1
Kullanıcı Adı
eses
Standart HAKİKAT DAMLALARI
GENİŞA ANLAMDA WW.HERKUL.ORG TAN BULABİLECEĞİNİZ HAKİKAT DAMLALARI BAŞLIĞINI BURADA AÇATIM. İNŞ FAİDESİ OLUR GÜZEL SÖZLER VAR İÇERİSİNDE

Yeryüzünde isyan artınca sema cimrileşir.

Cesedin kirli bataklıklarında debelenmekten kurtulamayanlar, kalbin zümrüt tepelerine asla ulaşamazlar.

Bir çeşit başkalaşan her çeşit başkalaşmaya müsait demektir; zinhar, o kapıyı hiç aralamayın!..

Genişlik arzulayıp darlığa kurban gitmek.. ahiretin enginliğini düşünüp ebed için yaşamak varken dünyayı yeterli bulup onun bir parçasında boğulmak.. işte insanın çelişkisi!..

Allah yolunda samimane hizmet etmeye çalışmak insan için istikamet sigortasıdır.

Allah Rasûlü (aleyhissalatü vesselam) Efendimiz, “Hiçkimse ameliyle Cennet’e giremez!” buyurduğunda, “Sen de mi?” diye soranlara, “Evet, Allah, fazlı ve rahmetiyle sarıp sarmalamazsa ben de amelimle Cennet’e giremem” demiştir. Şayet “ben, ben” deyip duran insana bu Peygamber beyanı da bir mana ifade etmiyorsa, artık o hiçbir nasihatten istifade edemez.

Raşit Halifeleri ve Ehl-i beyti sevmek dinin bir şubesidir; onlar hakkında olur olmaz sözler söyleyenler, bütün füyuzat hislerinden mahrum kalırlar.

Haramdan korktuğunu iddia eden bir kimse, sokakta beyhude gezinmekten ve yaramaz kimselerle vakit geçirmekten kaçınmıyorsa, hilaf-ı vaki beyanda bulunuyor sayılır.

**

Bir insan yirmi dört saatini satsa bile, onun içinde Allah’ın hakkı mahfuzdur.

“Ben” deyip nefsini nazara vermesi, kulun Allah ile münasebetine bir darbe indirmesi manasına gelir; şayet insan illa “ben” diyecekse, “Senin âciz, fakir, zelil, hakir, asi, şaki ve efendisinden kaçmış bir köle olan kulun ben...” ifadesindeki gibi bir duyguyu seslendirirken demelidir.

Madem kerim olarak yaratılmış bir insansınız, mürüvvetsizlik ederseniz, yanlış yaparsınız; mürüvvet beklerseniz, aldanırsınız.

eses isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-24-2007, 10:10   #2
Kullanıcı Adı
eses
bu haftaki hakkat damlaları

Gönülleri fetheden, beyan talâkatı değil hareket talâvetidir.
En masum riya âidiyet mülahazasıyla söylenen “biz yaptık” ifadesinin tahtında gizlidir.
Herkesin te’yide ve desteğe ihtiyacı olduğundan, insanların kalbî ve ruhî mukavemetini artıracak meseleleri hatırlatmak kardeşliğin gereğidir.
Cenâb-ı Hak -umumiyetle- kendisi için yerde olan bir yüzü başkalarına çiğnetmez; eğer bazı kimseler tarafından çiğneniyorsanız, içinizi kontrol etmelisiniz.. demek ki, amelinizde rıza-yı ilahî tek murad değil.
İnsan engin duygular dünyasında yaşar. Meseleyi ifade kalıplarına dökünce, en beliğ lisanlar bile onu daraltmaktan kurtulamazlar. Zaten, dil avam içindir, kalb ve ruh da havas için.. latîfe-i rabbaniyeyi Hakk’a açma ise haslar hası kulların işidir.
Kur’an’dan daha beliğ bir kitap yoktur; eğer ondan daha beliğ bir beyan varsa, o da, Kelamullah’ın insan davranışlarına aksedip yaşanmasıdır.
Allah’a yakın olan insanların halktan uzak kalmaları düşünülemez.
Bu hizmetleri şahıs planında değerlendirirken, her fert, kendisini halkanın içindeki şakî bilmelidir; fakat, halkada bulunmayı şekavetten kurtulmanın en önemli vesilesi saymalı ve sâlihlerden ayrılmamak suretiyle kurtulacağı ümidini taşımalıdır.
Siz, önünüzde çığır açan seleflerinizin hasenât hanelerine sevaplar yağdırdığınız gibi, öyle bir ömür yaşayın ve öyle iyiliklere öncülük edin ki, halefleriniz de sizin amel defterlerinizi sevaplarla doldursunlar.

eses isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-24-2007, 12:11   #3
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
emeğine sağlık kardeşim +1
Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)