AK Gençliğin Buluşma Noktası
Ekonomi Ekonomi haberlerini bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Seçenekler
 
Alt 06-08-2010, 18:09   #1
Kullanıcı Adı
sudaduran
Post Hakiki Nike ayakkabıyı 28 liraya satacaktım, kabul etmediler
Hakiki Nike ayakkabıyı 28 liraya satacaktım, kabul etmediler
Tamamı yerli ayakkabılarla yola çıkan Haan-gar, Nike, Adidas, Converse, Reebook gibi markaların Türkiye distribütörlüğüne talip.

Pahalı spor ayakkabıları maliyetler dahil 28 liraya satmak için girişimde bulunduklarını belirten Haan-gar Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, Converse'nin tarz uyuşmazlığını gerekçe gösterdiğini, diğerlerinin de teklifi nazikçe geri çevirdiğini söyledi. Çalıştırdığı 635 kişiyi de sigortalamasının yanı sıra 2009'da ödediği 1,2 milyon liralık Kurumlar Vergisi ile dikkatleri üzerine çeken Selçuk, 'Biz gerçek bir deri ayakkabının en kralının fiyatının en fazla 35 lira olduğunu biliyoruz. Gerisi yalan. Güzel bir spor ayakkabı da en iyi fiyatla 28 lira olabilir.'
Haan-gar Yönetim Kurulu Başkanı, bu düşüncelerle dünyanın en önemli markalarına gidip hepsinin Türkiye distribütörlüğüne talip olduğunu açıkladı. Selçuk, kabul eden markanın Türkiye'de yılda sattığı tüm ayakkabılar için peşin ödeme yapacağını belirtmiş. 'Bu markaların hepsinden ayakkabı maliyet bedellerini istedik. Türkiye maliyetlerini bize 10 ile 14 dolar arasında gösterdiler. Ben de bu fiyata 1-2 dolar kâr koyup satabileceğimi söyledim ve Nike'a 600 çift ayakkabı için teklifte bulunduk. Diğerlerine de bulunduk. Converse, tarz uyuşmazlığını gerekçe gösterdi, diğerleri de bizi nazikçe reddetti.' diye konuştu. Haan-gar'ın Beylikdüzü'nde bulunan fabrikasında günlük 25 bin çift ayakkabı üretiliyor. Fabrikanın kapasitesi 56 bin. Bu rakam ayakkabı pazarının yüzde 8'ini oluşturuyor. Türkiye'de üretilen yıllık ayakkabı miktarı ise 220 milyon çift.
Kendilerini 'krizdeki Avrupa'nın lojistik fırsatıyız' diye tanımlayan Selçuk, yıl sonuna kadar 200 farklı ülkede isim haklarını patentleyeceklerini ve bu ülkelere teker teker gireceklerini açıkladı. Süreç önümüzdeki günlerde Hollanda'dan başlatılacak. Yönetim Kurulu Başkanı, ucuz ayakkabı sattıkları için AVM'lere kabul edilmediklerini de söyledi. Bunu Türkiye'de rekabet anlayışının oturmamasına bağlayan Selçuk, 'Ama bizi kimse durduramayacak. İstanbul içlerinde AVM'lere giremiyoruz fakat Silivri'deki Maxi AVM'de ilk anlaşmamızı imzaladık.' diye konuştu.

ZAMAN

 

sudaduran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-08-2010, 18:20   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
Beyazıt....
Beyazıt...
Beyazıt...

adidasın sahibi gelse oradan alır....
30-35 liraya harika ayakkabılar bulursunuz...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 06-24-2010, 13:41   #3
Kullanıcı Adı
novek
Standart
en kral deri 35 lira diyorsa peki biz nedne 100 lira falan veriyoruz.
CVP: TİCARET DOLANDIRICILIKTIR.
novek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-24-2010, 14:38   #4
Kullanıcı Adı
xhidayet
Standart
Bu da demek oluyor ki;
Türkiye'nin önü hala kapalı..
xhidayet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi