AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-29-2011, 10:03   #1
Kullanıcı Adı
El Emin
Standart Hakkımda Yargısız infaz yapılıyor!(F.Gülen)
Fethullah Gülen Hocaefendi, Ergenekon tutuklusu Ahmet Şık'a ait kitap taslağının mahkeme tarafından toplatılmasından sonra yapılan bazı yayınları yargısız infaz olarak değerlendirdi. Konunun yargıda olduğuna dikkat çeken Gülen, kitap taslağı ve yazarıyla ilgili dava talebinin bulunmadığını belirtti. Aleyhinde onlarca kitap yazıldığını hatırlatan Gülen, basın özgürlüğünün masum insanları karalamak için kullanılmaması gerektiğini vurguladı.
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Ahmet Şık'ın hazırladığı kitap taslağının mahkeme kararıyla toplatılmasından sonra yapılan çarpıtma yayınlara Fethullah Gülen Hocaefendi'den açıklama geldi. Gülen, avukatı aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada kendisini karalamaya yönelik psikolojik harp mahsulü onlarca yayın ve birbirinin kopyası kitap basıldığını hatırlatarak, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü işlemlere konu olan kitap taslağı ya da yazarı hakkında dava talebinin bulunmadığını söyledi. Soruşturmanın bağımsız yargının konusu olduğuna dikkat çeken Gülen, internet ortamının geldiği noktada kitap basımının engellenmesinin mümkün olmadığına vurgu yaptı. Yargısız infaza varan yayınları üzülerek izlediğini dile getiren Gülen, bugüne kadar ortaya atılan aynı tür iddiaların asılsız olduğunun Yargıtay'ın oybirliğiyle verdiği beraat kararı ile ispatlandığını ifade etti. Düşünce, ifade ve basın özgürlüğünün demokrasinin vazgeçilmez esaslarından olduğuna işaret eden Gülen, "Fakat herhangi bir özgürlüğün kamu düzeni aleyhinde veya kişilik haklarına saldırı ve masum insanları karalama maksatlı olarak kullanılamayacağı da yine demokrasinin ve insan haklarının en temel düsturlarındandır." dedi.

Fethullah Gülen Hocaefendi, 'bugüne kadar aleyhinde birçok yayın yapıldığını, onlarca kitabın piyasaya sürüldüğünü' hatırlattı. Ancak basılmamış bir kitabı engellemek gibi bir gayretinin hiç olmadığını aktardı. Sadece kişilik haklarıma saldırılar ve şahsına yönelik mesnetsiz suçlamalar ile iftiralar karşısında bir vatandaş olarak hukuk çerçevesinde hakkını aradığını belirtti.

Hukuka aykırı olduğu tespit edilmiş ve hakkında tazminat kararı verilmiş kitapların bile tekrar basılıp satıldığını ifade eden Gülen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bilhassa 28 Şubat sürecinde aleyhimde, psikolojik harekât mahsulü neredeyse hepsi birbirinin kopyası ısmarlama pek çok kitap piyasaya sürüldü. Bu kitaplardaki iddialar Yargıtay'ın da oybirliğiyle tasdik ettiği beraatim ile neticelenen mahkemede ileri sürülen iddialardan farklı değildi. Hatta bu kitaplar dava dosyasına da eklenmiş ve içerikleri iddianameye konulmuştu. Ayrıca bu kitaplarda yer alan iddiaların kıymeti harbiyesi kamuoyuna da malumdur. İletişim çağında her türlü yayının internet gibi vasıtalarla rahatça yapılabildiği bir zamanda herhangi bir yayının muhatap okuyucuya ulaşmadan engellenmesinin mümkün olmadığı açıktır. Böylesi teşebbüslerin yasaklanmak istenen yayına alakayı artıracağı da ortadadır."

Bahsi geçen kitapla ve yazarıyla alakalı şahsen herhangi bir şikâyetim ve dava talebim olmamıştır. Konu tamamen Türk yargısının meselesi olup adli makamların bahis mevzuu kitap hakkında hangi gerekçeyle ve delillerle soruşturma başlattıklarını da bilmiyorum. Tamamen bağımsız yargıya ait bir konuda da lehte veya aleyhte değerlendirmede bulunmam tabii ki söz konusu olamaz. Elbette düşünce, ifade ve basın özgürlüğü demokrasinin vazgeçilmez esaslarındandır. Fakat herhangi bir özgürlüğün kamu düzeni aleyhinde veya kişilik haklarına saldırı ve masum insanları karalama maksatlı olarak kullanılamayacağı da yine demokrasinin ve insan haklarının en temel düsturlarındandır."


Zaman

 


Konu El Emin tarafından (03-29-2011 Saat 10:11 ) değiştirilmiştir..
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-29-2011, 10:18   #2
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Standart
Kahpe zihniyet bir dönemler Adnan Menderesi irtica yaygarası ile yıkma adına Said Nursi hz lerini kullanmıştı bunun başını çeken faşist CHP zihniyetinin aynı roller ile demokratik haklar için mücadele eden Ak partiyi vurmaya çalışması bunu yaparkende yine toplumun dini önderlerini araç olarak kullanması karakter bozukluğu yaşayan her cevre için ilham kaynağıdır. CHP zihiniyetinin İslam ile sorunu var CHP zihniyetinin vesayetci anlayış ile darbe süreçleri ile ele geçirdiği makamlar karşısında zayıflık yaşadığı için ortalığı karıştırma gibi ahlaksız mücadele ruhu var. Zamanında Hanefi avcı için cemaatci diye suçlama yapılırken şimdi bir başkaları için aynı suçlamaları yapmak her yeni göreve gelen için aynı yaftalamaları kullanmak bunun bir örgütsel faaliyet olduğuna inanmak için yeterli. AK parti iktidarını sanki cemaat kültürü tarafından yönlendiriliyor imajını kamuoyuna hakim kılmak , yeni yeni atamalar ile görevinden başarılı olan yetkililerin demokrasiye karşı işlenen her tür suçluya karşı üstün performans göstermek birilerinin kanına dokunmuş olmalıki , her demokrat olana her vatanını sevene her dinini sevene karşı ahlaksız iftiraları malzeme yapmak bundan oy devşirmeye çalışmak zihni irin ile dolu şahışların görevidir.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım