AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 05-01-2012, 13:06   #1
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart Haksız yorum haksız başlık
Haksız yorum haksız başlık



28 Şubat sürecinde Erbakan’ı istifaya davet etmesiyle bilinen Fethullah Gülen Hocaefendi’ye yakınlığı ile bilinen Zaman gazetesinin bugün yayınladığı Hüseyin Çelik haberine attığı başlık hayli dikkat çekti.

27 Nisan e-muhtırasının açık hedeflerinden biri, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’ti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, muhtıranın yıldönümünde o gece yaşananları Zaman’a anlattı.
Zaman, Hüseyin Çelik’in anlattıklarını aktardığı haberine ilk sayfasından yer verirken, şu başlığı attı: “27 Nisan’da dik durduk 28 Şubat’taki hükümetin durumuna düşmedik”
Hüseyin Çelik’in, Fethullah Gülen’e varıncaya kadar çeşitli koldan psikolojik baskı altına alınan Erbakan’ın koalisyonla kurduğu Refahyol’un o gün içinde bulunduğu şartlarla, yüzde 50 ile iktidara gelmiş AK Parti iktidarının şartlarını bir tutması büyük bir haksızlık olarak değerlendirilirken, Zaman’ın bu “yorumu” başlığa çekmesi manidar bulundu.
Gülen, 28 Şubat sürecinde Refahyol’u hükümetten çekilmeye çağırmış, cuntacıların Erbakan’a yönelik baskısıyla ilgili “anayasal hakkını kullanıyor” yorumunu yapmıştı.
Hocaefendi, 16 Nisan 1997′de Kanal D’den Yalçın Doğan’a verdiği röportajda askerlerin anayasanın kendilerine verdiği yetkiyi kullandıklarını belirtmişti:
“Askerlerimiz bir yönüyle yaptıkları bazı şeylerden ötürü bazı çevrelerce, belki antidemokratik davranıyor sayılabilirler. Ama onlar konumlarının gereğini anayasanın kendilerine verdiği şeyleri yerine getiriyorlar. Hatta dahası, ben zannediyorum, onlar, bazı sivil kesimlerden daha demokrat.”
“Herhalde onların temsil ettikleri kuvvet şu partiler arasında birbirini istemeyen insanların elinde olsa bir gece hızlı bir baskınla gelirler hasımlarını bertaraf ederler onun yerine otururlar.”
“Kuvvet ellerinde olduğu halde çok mantıki davranıyorlar. Çok muhakemeli davranıyorlar. Epey zamandan beri. His öne çıkmıyor burada ve kuvvet, güç gösterisi şeklinde öne çıkmıyor. Bana demokraside daha dengeli geliyorlar, o açıdan.”
Gülen 29 Mart 1997′de ise Samanyolu TV’de katıldığı bir programda şöyle demişti:
“Darbe hiçbir zaman tam bir çözüm değildir. Dağlama en son çaredir. Darbeciler iyi niyetlidir ama her darbe birikim ve tecrübe sahiplerini heba etmiştir. Ülkemiz kriz içinde. Gücü temsil edenler krizi önlemelidir. Bu hükümeti değiştirin demek daha demokratik olur. Burada ‘Askeriye muhtıra verdi’ diye suçlanmak isteniyor. İsteselerdi, bu öyle bu böyle olacak diyebilirlerdi. Oturup onlarla meseleyi altı saat mülahaza etmezlerdi. Demokratik yollarla problemler çözülsün istediler.”

Habervaktim.com

 


Konu Ammar tarafından (05-01-2012 Saat 13:25 ) değiştirilmiştir..
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi