AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-31-2010, 14:49   #1
Kullanıcı Adı
Kadızâde Rûmi
Post Halil Ergün'ün Referandum Oyu
Usta aktör Halil Ergün'de referandumdaki oyunu açıkladı.

Sanat yaşamı boyunca iki darbeye tanık olan oyuncu Halil Ergün, 12 Eylül referandumunda Anayasa değişiklik paketine "Evet" diyeceğini açıkladı.

TÜRKİYE ÖZGÜRCE KONUŞUYOR
Her zaman politikayla iç içe olan Ergün, 1990'lı yıllarda Beyoğlu Belediye Başkanlığı'na da aday olmuştu. Türkiye'de aydınların, sanatçıların 12 Eylül'le hesaplaşması gerektiğini belirten Ergün şunları söyledi: "Değişimler yavaş yavaş olur. Hemen olmasını bekleyemeyiz. Türkiye bugün çok büyük bir değişim içerisinde. Türkiye'de artık özgürce konuşulabiliyor. Benim gençliğimde insanlar söyledikleri şeylerden dolayı idama kadar gidebiliyorlardı. Eskiden 'Kürt' sözcünü kullanmak bile suçtu. Kürtçe konuşanlar mahkum ediliyordu. Bugün, Kürtler iktidar ortağı olma çabası gösteriyorlar."

HALKIN SEÇTİĞİNE SAYGI
Özellikle aydınların halkın tercihlerine güvenmek ve saygı duymak zorunda olduğunu söyleyen Ergün, "Halk neyi seçerse saygı duymak zorundasın. Hepimiz, aynı şekilde tuvalete gidiyor, hepimiz aynı biçimde sevişiyor, hepimiz aynı şekilde yemek yiyoruz. Sadece birileri entelektüel, aydın oluyor. Aydınlar görevlerini doğru yapmalılar, hakkını isteyen halkın yolunu açmalılar" dedi.

12 EYLÜL'LE HESAPLAŞACAĞIM
12 Eylül askerî darbesinin mağdur ettiği sanatçılardan biri olan Ergün, en çok da 12 Eylül'le hesaplaşma olanağı sağladığı için referandumda 'evet' diyeceğini söyledi. Ergün şöyle konuştu: "Ben bu ülkeden alacağı olan bir insanım. 12 Eylül, 12 Martları yaşamış ve bunun zulmünü çekmiş bir insanım, bir sanatçıyım. Benim bu ülkede göreceğim hesaplar var. 15. maddenin kaldırılması bile utancın temizlenme imkânıdır."

HALKIN DEVREYE GİRMESİNDEN KORKUYORLAR
Türkiye'de temel sorunların tartışılamadığını belirten Ergün, "Eğitim sistemimiz duruyor, sağlık sistemimiz duruyor. Gelin bunlara muhalefet yapın. Gelin bunları tartışalım. Yok dinciler gelecek, yok Türkiye İran olacak. Bırakın bunları. 'Ekmek parası garantilenecek' dendiği zaman bu sefer halk devreye girecek. Halkın devreye girmesinden krallar korkuyorlar" dedi.

ERDOĞAN'I SAHİCİ BULUYORUM
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sahici bulduğunu, Başbakan'ın, hokkabaz olmadığını söyleyen Ergün, "Ezbercilikle yaşamaktan bıktım. Bize ezberletilenlerle yaşamaktan bıktım. Burası senin vatanın olduğu kadar onların da. İnsan sadece yaşayarak öğreniyor. İnsanı insan yapan çektiği acılardır" diye konuştu.

Taraf

Kadızâde Rûmi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-31-2010, 15:02   #2
Kullanıcı Adı
Mavera
acik konusayim en son evet bekleyecegim kisilerden birisidir o acidan benim önyargi tabularimi yiktigi icin kendisine tesekkür ediyorum..
ayrica sol kökenli birisi olarak dogruya dogru deme erdemini göstermeside takdire sayan..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2010, 15:31   #3
Kullanıcı Adı
eda05
Haber başlığını görünce kesin 'hayır' diyecektir diye düşündüm ve yanıldığıma sevindim.. Halil Ergün'e de bu yakışırdı . . .
eda05 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2010, 15:33   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
Ali rıza bey kızlarından derba yiye yiye gerçekler igörebilir olmuş demek ki

şaka bir yana bravo halil ergüne...
Alt 08-31-2010, 18:08   #5
Kullanıcı Adı
Gönülden
Son günlere yaklaştıkça tabuların yıkılması adına beklemediğimiz kişilerden güzel haberler alıyoruz...
Ak partili olmayan her ünlüden gelen açıklama bizleri sol kesimin içindeki sosyal demokrat anlayışındaki kişilerin referanduma evet vereceğine dair ümitlendiriyor..

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2010, 18:12   #6
Kullanıcı Adı
nrsbh
iki darbe görmüş insana da bu yakışırdı....
nrsbh isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2010, 18:13   #7
Kullanıcı Adı
akgurbetci
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ali rıza bey kızlarından derba yiye yiye gerçekler igörebilir olmuş demek ki

şaka bir yana bravo halil ergüne...
Allah iyiliginizi versin : )

Ama gercekten bende kendisinden evet oyunu beklemezdim acikcasi. Hersey güzel olacak vatanimiz milletimiz adina...
akgurbetci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2010, 18:44   #8
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Alıntı:
Gönülden Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Son günlere yaklaştıkça tabuların yıkılması adına beklemediğimiz kişilerden güzel haberler alıyoruz...
Ak partili olmayan her ünlüden gelen açıklama bizleri sol kesimin içindeki sosyal demokrat anlayışındaki kişilerin referanduma evet vereceğine dair ümitlendiriyor..

Taraf olamayan bertaraf olur kelamı işe yaramış anlaşılan . Şaka şaka
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2010, 18:47   #9
Kullanıcı Adı
Eşref
Açıkçası bende evet diyeceğine ihtimal vermiyordum. Bu da bize gösteriyor ki inşAllah sandıktan evet oyu tahmin ettiğimizden de fazla çıkacak.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)