AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-06-2015, 19:37   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Ham Petrolün Varil Fiyatı 50 Doların Altına Düştü
Petrol 50 doların altını gördü



WTI petrol New York'ta varil başına 50 doların altına inerek Nisan 2009'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) New York'ta varil başına 50 doların altına inerek Nisan 2009'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Brent petrolü ise Irak ve Rusya'da rekor miktardaki arzın petrol fiyatlarını ayı piyasasına sürükleyen küresel çapta arz fazlalığının devam edeceği spekülasyonlarını artırması üzerine Mayıs 2009'dan bu yana ilk defa 55 doların aşağısına geriledi.

Petrol vadelileri Londra'da % 6,2, New York'ta % 4,8 geriledi. OPEC'in ikinci büyük üreticisi olan Irak, ülkenin petrol bakanlığından yapılan açıklamaya göre bu ay ham petrol ihracatını rekor seviyeye taşımayı plânlıyor. Rusya'da ise Enerji Bakanlığı öncü verilerine göre arz Aralık'ta Sovyet dönemindeki seviyelere yükseldi.

Brent petrolü geçtiğimiz yıl % 48 gerileyerek 2008’deki finansal krizden bu yana en sert düşüşü kaydetti. OPEC üretimi düşürmekten kaçınarak ABD’nin kaya gazı petrolü üreticileri ile pazar payı için mücadeleye girdi. Bloomberg News araştırmasına göre dünya petrolünün yaklaşık % 40’ını üreten 12 üyeli grup, Aralık’ta üst üste 7. ayda da hedeflerinin üzerinde üretim gerçekleştirdiler.

Şubat vadeli WTI petrolün varil fiyatı ise Nymex elektronik işlemlerde 2,55 dolar gerileyerek, New York saati ile 11:30'da varil başına 50,14 dolar oldu.

Şubat vadeli Brent petrolün varil fiyatı Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 3,49 dolar düştü.


Kaynak

Borsa Gündem 05.01.2015

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-07-2015, 01:39   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Petrol çöktü!



ABD türü ham petrolün varil fiyatı 50 doların da altına indi.

Petrol, ABD stoklarının genişleyerek küresel arz fazlasını şiddetlendireceği spekülasyonu ile 50 doların altına geriledi.

Petrol vadelileri, New York’ta % 3,1 gerileyerek düşüşü dördüncü güne taşıyor. Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD’de açıklanacak petrol stoğu verisi öncesinde Bloomberg News anketine katılan analistler, stokların geçtiğimiz hafta 750 bin varil yükseldiği tahmininde bulunuyorlar. Dolar endeksinin 9 yılın en yükseğine yakın seviyede tutunması ile emtianın yatırım aracı olarak görünümü zayıflıyor.


Morgan Stanley’e göre petrol piyasası bu yıl daha çok problemlerle karşı karşıya geliyor. Rusya ve Irak gibi ülkelerde arz artarken, Katar arz fazlasının günlük olarak 2 milyon varil seviyesinde olduğu tahmininde bulunuyor. Fiyatlar 2014’te yaklaşık % 50 gerileyerek 2008’deki finansal krizden bu yana en büyük düşüşü gösterdi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu (OPEC), ABD üreticileri ile pazar payı için girdiği mücadele kapsamında üretimin düşürülmesi çağrılarını yanıtsız bıraktı.

DÜŞÜŞ SÜRECEK Mİ?

Seul’deki Hyundai Futures Corp. analistlerinden Will Yun, “Güçlü doların Avrupa’da artan belirsizlikler ile birlikte negatif bir rol oynamasıyla hiç kimse üretimi düşürmeye istekli değil. Fiyatlar 40 doların altına düşse bile bu noktada piyasa şaşırmayacaktır” dedi.

Şubat vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) Nymex elektronik işlemlerde 91 sent kadar düşerek New York saati ile 09:04'te varil başına 49,13 dolardan işlem gördü. Kontrat, bugün 48,47 dolar ile Nisan 2009'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın % 60 yukarısında seyrediyor.

Şubat vadeli Brent petrolü kontratı Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 1,12 dolar gerileyerek varil başına 51,99 dolardan alıcı buldu. Fiyatlar dün 3,31 dolar veya % 5,9 gerileyerek 53,11 dolar ile 1 Mayıs 2009’dan bu yana en düşük kapanışı gerçekleştirdi. Avrupa gösterge petrolü ile WTI arasındaki fark 2,88 dolar seviyesinde.


Kaynak

HT Ekonomi 06.01.2015
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta