![]() |
#1 |
![]() HAMAS'ın Şam'da bulunan lideri Halid Meşal, kendilerinin Kudüs dahil 1967 sınırları içerisinde bağımsız bir Filistin devleti kurmak istediklerini söyledi.
FİLİSTİN GAZETESİNE KONUŞTU Filistin gazetesi Al-Ayam’a konuşan Meşal, İsrail’in 1967’de işgal ettiği sınırlar içerisinde kurulacak olan Filistin devletinin yanı sıra, Filistinli mültecilerin de geri dönmelerini desteklediklerini bildirdi. Meşal, Filistinlilerin 2006 yılındaki seçimlerde ne istediklerini dile getirdiğini belirterek, Filistinlilerin bu talebinin Arap dünyasında kabul edilebilir olarak görüldüğünü kaydetti. HAMAS İSRAİL’İ YOK ETMEK Mİ İSTİYOR? ABD ve İsrail’in ‘HAMAS İsrail’i yok etmek istiyor’ iddialarıyla ilgili bir soruya Meşal, HAMAS’ın sorunları siyasi olarak çözümlenmesinden yana olduğunu kaydederek, Amerika ve Avrupalıların HAMAS’ı, insanların ne hayal ettiği yerine, siyasi doğrular üzerinde değerlendirmesi gerektiğini kaydetti. ‘İSRAİL KONUŞMAK İSTEDİ, BEN REDDETTİM’ Meşal, İsrail’in ‘Meşal HAMAS’ın kontrolünü Ahmed al Cebari’ye kaybetti’ şeklindeki iddialarına da sadece güldüğünü, İsrail’in HAMAS’ın karar verme mekanizmasının nasıl olduğunu bilmediğini belirtti. İsrail’in birçok kez kendisiyle bağlantıya geçmek istemesine rağmen, bunları reddettiğini belirten Meşal, HAMAS’ın hem Gazze Şeridi hem de Batı Şeria’da gerçek bir ateşkesten yana olduğunu ancak İsrail’in sadece Gazze’de ateşkes istediğini belirtti. Avrupalılarla gizli görüşmelerin yolda olduğunu ancak ABD’nin bu görüşmelerin yapılmaması için baskı uyguladığını kaydeden Meşal, HAMAS’ın elinde bulunan İsrail askeri Gilad Şalit ile ilgili olarak da, İsrail’in Filistinli tutukluları serbest bırakmaktan yana olmadığını söyledi. GİLAD ŞALİT MESELESİ Meşal, iki ay önce Mısır’ın arabuluculuğuyla yapılan anlaşma gereği Gilad Şalit karşılığında önce 350 Filistinli, ardından 100 ve sonrasında da 550 Filistinli tutuklunun serbest bırakılması gerektiğini ancak İsrail’in HAMAS’ın listesindeki birçok kişiyi reddettiğini belirtti. Meşal, listelerinde El Fetih liderlerinden Mervan Barguti’nin de olduğunu söyledi. (habervaktim – Dış Haberler)
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() keşke yok edebilse...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() oturan boğaya katılıyorum tarihte en çok peygamber gönderilen uslanmaz kavim israiloğulları kendini üstün ırk sanan pislikler keşke yok olsalar bi tane bile kalmasa bunlardan amiiiiiinnnnn.....
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Amin amin...
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() [i][b]İSRAİL kelimesinin anlamı Talmut'ta ''Allah ile başa çıkabilen''dir!
Bu kadar aşşağılık bir devlet ve onu kuran 40 peygamberi öldürmüş kalleş bir millet! Keşke yokedilse... |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|