AK Gençliğin Buluşma Noktası
Filistin Direnişi (Ak Parti Forum) Filistin hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-16-2010, 22:19   #1
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart Hamas: Ödeyeceğimiz Bedeli Biliyoruz, Ödemeye Hazırız!
Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Gazze’deki liderlerinden Halil el Hayya, İsrail’in Filistin halkına karşı uyguladığı baskı, ambargo ve sürgün siyasetinin, Filistin halkının topraklarından ve haklarından taviz vermesini hedefleyen bir santaj olduğunu söyledi. el Hayya “Bizim toprak hakkımız olduğunu kabul etmeyen siyonist rejimle barışı kabul etmiyoruz” dedi.

Şucaiyye şehrindeki Hamas’ın kadın kolları tarafından organize edilen etkinliğe katılan el Hayya “Bu topraklar sadece bir halkı kaldırabilir. O halk da asıl sahipleri olan müslüman Filistin halkıdır. Filistin toprakları sadece bizim olarak kalacaktır. Bu topraklarda hiçbir Siyonist saldırgan kalmayacak” diye konuştu.

Konuşmasının devamında şehidlerin yolunu sürdürme sözünü yineleyen el Hayya, “Direnişle işgalci arasındaki ilişki, çatışmadan ibarettir. Biz, direnişin ödeyeceği bedeli biliyoruz, bu bedeli ödemeye de hazırız” dedi.

Dün idamla cezalandırılan iki casususa ilişkin yaptığı açıklamada el Hayya “Casusların önünde iki seçenek var. Ya Filistin halkının yanında olurlar ve affedilirler ya da bugün olduğu gibi idam edilirler. Casular, Filistin halkına karşı suç işlediler. Asla gün yüzü görmeyeceklerdir” dedi.

Esirlerin kurtarılması için her türlü yol ve yönteme başvuracaklarını vurgulayan el Hayya “Esirlerimizi bir gün dahi olsun unutmadık. Tüm gücümüzle onları kurtarmak için çalışıyoruz. İşgalciler, direnişin isteklerini kabul edinceye kadar Shalit, esir olarak kalacaktır” dedi.


Murra: Sürgün Kararına Yanıt Direnişin Kesintisiz Desteklenmesi Olmalıdır
Beyrut’taki Hamas liderlerinden Refet Murra, Batı Şeria’daki Filistinlileri sürgün etme kararı alan İsrail Hükümeti’ni uyardı.

İslami Cihad Hareketi’nin Beyrut’ta düzenlediği protesto gösterisine katılan Murra, İsrail’in Batı Şeria’daki Filistinlileri sürgün etme kararının, Filistin’deki müzakereci ve ilişkileri normalleştirmeci grubu atışmış bir tokat olarak niteledi.

Murra “Siyonistlerin Filistinlileri sürgün etme kararına en anlamlı yanıt, direnişin tam anlamıyla desteklenmesi, işgalciyle uzlaşarak Filistin devletinin kurulması, işgalciyle ilişkileri normalleştirme siyaseti ve siyonistlerin güvenliğinin sağlanmasının sona erdirilmesiyle, işgalcilerin Filistin topraklarının tamamından defedilmesi olacaktır” diye konuştu.

İsrail’in aldığı kararın tesadüf olmadığını belirten Murra, “Bu kara tesadüf değildir. Çünkü Siyonist akıl, Filistin topraklarını asıl sahiplerinden arındırma, sürgün etme üzerine kuruludur” dedi.

İsrail’in bu kararının Filistin davası ve geleceği üzerinde yansımlarının olacağını hatırlatan Murra “Filistinlilerin sürgün edilmesi kararı, yasal değildir. Kararı alanları ve kararı tanımıyoruz” dedi.

isra haber

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi