05-06-2009, 22:27 | #1 |
Hangi gazete ne kadar sattı?
Gazeteler geçen hafta ne kadar sattı?
Yazılı basında geçen haftanın tirajları açıklandı. En çok kim sattı, hangi gazete düşüşte? İşte rakamlar: Bostancı teröristi, 1 Mayıs ve yeni bakanlar kurulu geçen haftaya damgasını vurdu. Bunca yoğun gündem gazete satışlarını da arttırdı. Ancak en hızlı yükseliş yine Zaman gazetesinin oldu. İlk 5'teki gazetelerden sadece Posta'da tiraj kaybı yaşanırken, spor gazeteleri içinde Fotomaç düşüşe rağmen Fanatik'in önünde liderliğini sürdürdü. İşte 27 Nisan - 3 Mayıs 2009 gaztelerin satış rakamları:
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-06-2009, 22:29 | #2 |
O büyük gazeteler zaman'ı ayrı bir kategoride değerlendirip 1 sıra yukarı çıkıyorlar, zaman abonelik sistemiyle satıldığı için bu listeye girmiyormuş kendi listesinde 1. zaten tek zaman var o listede
|
|
05-06-2009, 22:30 | #3 |
Her zaman ki gibi zaman birinci...
|
|
05-06-2009, 22:56 | #4 |
En müthiş atılım Zaman'dan.
Habertürk şaşırtıyor. Ama Taraf gibi harika bi girişin ardından tirajı 55-60 binlere düşer kanısındayım. Star'ın, en azından bi Takvim kadar tirajı olması lazım. Artırmaları lazım.. |
|
05-06-2009, 23:08 | #5 |
Zaman bir ara 1 milyona epey yaklaşmıştı, yine düştü. Posta da 300 bin adetle bir fark yemiş, "en çok satan" havaları iyice söndü
Dikkatimi çeken, Vakit'in tirajı yıllardır değişmiyor. Kemikleşmiş resmen okur kesimi, ne altına düşüyor, ne üstüne çıkıyor. Taraf'ın daha fazla satması gerektiğini düşünüyorum ama böyle olması normal. Dün en az 20 bayiye baktım, Taraf'ı bulamadım hiç birinde. Kısıtlı dağıtım yapıyorlar gibime geldi. |
|
05-06-2009, 23:35 | #6 | |
Alıntı:
İşte bu söz Vakit için uyar.. Okur kesimi belli ve sabit Vakit'in. Ama artırıcı özelliklere malesef gidilmiyor. Reklam gelirleri çok az. Her reklama da sahiplenip konmuyorlar. Maddi kaynaklarını artıabilseler tirajlarını da artırabilecek yollara giderler ama maddiyatsızlık izin vermiyor. Mesela önceki gibi kuponla kitap promosyonları yok, haftalk gazete ekleri yok. İçerik olarak -köşe yazarları bazında- dolu dolu bi gazete ama onlar da ancak 50-55 bin arası bi kitleyi alıcı yapıyor.. -- Taraf gibi gazeteler de bu ülkede öyle ahım şahım yerlere gelemez. "CIA bu kadar aktarabiliyor onlara da(!)" ne yapsınlar... |
||
05-07-2009, 02:52 | #7 | ||
Alıntı:
Alıntı:
|
|||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|