AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 05-06-2009, 22:27   #1
Kullanıcı Adı
NS
Standart Hangi gazete ne kadar sattı?
Gazeteler geçen hafta ne kadar sattı?

Yazılı basında geçen haftanın tirajları açıklandı. En çok kim sattı, hangi gazete düşüşte? İşte rakamlar:

Bostancı teröristi, 1 Mayıs ve yeni bakanlar kurulu geçen haftaya damgasını vurdu.
Bunca yoğun gündem gazete satışlarını da arttırdı.
Ancak en hızlı yükseliş yine Zaman gazetesinin oldu.

İlk 5'teki gazetelerden sadece Posta'da tiraj kaybı yaşanırken, spor gazeteleri içinde Fotomaç düşüşe rağmen Fanatik'in önünde liderliğini sürdürdü.
İşte 27 Nisan - 3 Mayıs 2009 gaztelerin satış rakamları:

NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-06-2009, 22:29   #2
Kullanıcı Adı
tyranid
O büyük gazeteler zaman'ı ayrı bir kategoride değerlendirip 1 sıra yukarı çıkıyorlar, zaman abonelik sistemiyle satıldığı için bu listeye girmiyormuş kendi listesinde 1. zaten tek zaman var o listede
tyranid isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-06-2009, 22:30   #3
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Her zaman ki gibi zaman birinci...
Alt 05-06-2009, 22:56   #4
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
En müthiş atılım Zaman'dan.
Habertürk şaşırtıyor. Ama Taraf gibi harika bi girişin ardından tirajı 55-60 binlere düşer kanısındayım.

Star'ın, en azından bi Takvim kadar tirajı olması lazım.
Artırmaları lazım..
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-06-2009, 23:08   #5
Kullanıcı Adı
Morte
Zaman bir ara 1 milyona epey yaklaşmıştı, yine düştü. Posta da 300 bin adetle bir fark yemiş, "en çok satan" havaları iyice söndü
Dikkatimi çeken, Vakit'in tirajı yıllardır değişmiyor. Kemikleşmiş resmen okur kesimi, ne altına düşüyor, ne üstüne çıkıyor.
Taraf'ın daha fazla satması gerektiğini düşünüyorum ama böyle olması normal. Dün en az 20 bayiye baktım, Taraf'ı bulamadım hiç birinde. Kısıtlı dağıtım yapıyorlar gibime geldi.
Morte isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-06-2009, 23:35   #6
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
Morte Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Zaman bir ara 1 milyona epey yaklaşmıştı, yine düştü. Posta da 300 bin adetle bir fark yemiş, "en çok satan" havaları iyice söndü
Dikkatimi çeken, Vakit'in tirajı yıllardır değişmiyor. Kemikleşmiş resmen okur kesimi, ne altına düşüyor, ne üstüne çıkıyor.
Taraf'ın daha fazla satması gerektiğini düşünüyorum ama böyle olması normal. Dün en az 20 bayiye baktım, Taraf'ı bulamadım hiç birinde. Kısıtlı dağıtım yapıyorlar gibime geldi.
Kısıtlı dağıtım..
İşte bu söz Vakit için uyar..

Okur kesimi belli ve sabit Vakit'in. Ama artırıcı özelliklere malesef gidilmiyor.
Reklam gelirleri çok az. Her reklama da sahiplenip konmuyorlar.

Maddi kaynaklarını artıabilseler tirajlarını da artırabilecek yollara giderler ama maddiyatsızlık izin vermiyor.
Mesela önceki gibi kuponla kitap promosyonları yok, haftalk gazete ekleri yok.
İçerik olarak -köşe yazarları bazında- dolu dolu bi gazete ama onlar da ancak 50-55 bin arası bi kitleyi alıcı yapıyor..

--
Taraf gibi gazeteler de bu ülkede öyle ahım şahım yerlere gelemez.
"CIA bu kadar aktarabiliyor onlara da(!)" ne yapsınlar...
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-07-2009, 02:52   #7
Kullanıcı Adı
Morte
Alıntı:
FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kısıtlı dağıtım..
İşte bu söz Vakit için uyar..

Okur kesimi belli ve sabit Vakit'in. Ama artırıcı özelliklere malesef gidilmiyor.
Reklam gelirleri çok az. Her reklama da sahiplenip konmuyorlar.

Maddi kaynaklarını artıabilseler tirajlarını da artırabilecek yollara giderler ama maddiyatsızlık izin vermiyor.
Mesela önceki gibi kuponla kitap promosyonları yok, haftalk gazete ekleri yok.
İçerik olarak -köşe yazarları bazında- dolu dolu bi gazete ama onlar da ancak 50-55 bin arası bi kitleyi alıcı yapıyor..
Evet, Vakit'in en büyük sıkıntısı bu, yani maddi zorluklar. Kısa zaman önce fiyatını 60 Kuruş'a çekmesi de bunun göstergesi. Lakin şöyle de bir şey var, okuru Vakit'i fiyatı ne olursa olsun terketmiyor. Kendimden örnek vereyim, Vakit (O zamanki adı Akit idi) bizim eve ilk girdiğinde, yani 2000 yılı civarında, çok cüzi bir fiyatı vardı. O zamandan beri kaç defa olduğunu bile unuttuğum zamlar geldi, ama 2009 yılında hala evimizde Vakit gazetesi, ve tirajı da hala aynı Bunu artırmak için ilk önce önyargıları yıkmak lazım insanların kafasındaki. Vakit'e bakışlar pek iyi değil niyeyse... Ama Vakit'in Arşiv sayfası ile Abdurrahman Dilipak ve Hasan Karakaya'nın yazılarının bulunduğu o iki sayfayı okumak insana yararlı geliyor

Alıntı:
Taraf gibi gazeteler de bu ülkede öyle ahım şahım yerlere gelemez.
"CIA bu kadar aktarabiliyor onlara da(!)" ne yapsınlar...
Taraf gibi gazeteler iyi yerlere gelemezler, çünkü belli bir safları yok. Yani hitap edeceği, kesin fikirli insanlar olduğunu sanmıyorum. Çok açık görüşlü insanlar olacak ki, o sayfalardaki her insana tek tek tahammül edebilsin. Çünkü çeşitlilik çok fazla içerisinde. Lakin köşe yazıları için bile okunası bir gazete bana göre. Dikkat edin, köşe yazarları için değil, köşe yazıları için
Morte isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)