![]() |
#1 |
![]() Ben kimim?
Ben neyim? Hangisi? Neden? Hangisi nereye gidiyor? Nasıl gidiyor?
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() nacizane fikrim.kim olduğumuzu bilirsek ne olduğumuzu daha iyi kavrarız...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Abi ikisinede cevap vermek geliyor içimden.
Ben kimim. Gerçekten kim olduğunun farkında olan biri ne olduğunun farkında olur. Siz bu tabiiatta kimsiniz , kime hizmet ediyorsunuz neden hizmet ediyorsunuz amacınız gayeniz nedir. Bu düzen bu tezgah kurulmuş ise bir anlamı olmalı sizin varlığınızın işte bunun anlamını ruhen çözen biri için artık kim olduğu önemli değil. Ben neyim.. Ne olduğunuzun farkında olmak için , neye talipsiniz bunu bilmeniz gerekir. Talip olduğunuza ulaşmak için talip olanı tanımak için ne olduğunuzu bir düşünün. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() bence ilk önce kim oldugumuzu ögrenirsek...
ne oldugumuz zaten kendiliginden ortaya çıkar... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Ben kimim sorusu mutlaka kendimizi tanımamız için bizi kendi iç dünyamızda bir yolculuğa çıkaracaktır. Ancak bu yolculuk bir kişiye uzanacaktır ve bu olgu somut bir dayanağa dayanacaktır. Kişi, var olmaya ve bir olmaya çalışır. Zaten modern zamanın en önemli öğretiside kendini sevmek ve yüceltmektir. Burada yatan tehlike gizli kibirdir.
Ben neyim sorusu ise zaten başlangıçtan itibaren daha soyut bir zeminden geldiği için, kişi üstü, kişi bağımsız bir yere varmamızı sağlaması daha olasıdır. Kişi kendini yenemedikçe doğrular ile arasındaki duvarları aşamaz. Hangisinin doğru soru olduğu gerçekten de tartışılsada benim oyum "Ben Neyim."den yana. Ha ikisinden birini sor da hangisini sorarsan sor. Yeterince derinleşince ikisi de aynı kapıya çıkar zaten. İlim kendin bilmektir. (Yunus Emre) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Hangisinin doğru soru olduğu gerçekten de tartışılsada benim oyum "Ben Neyim."den yana. Ha ikisinden birini sor da hangisini sorarsan sor. Yeterince derinleşince ikisi de aynı kapıya çıkar zaten.
İşte sonuç olarak bu kısım her şeyin özeti gibi Ali abi , insan varlığını hissetmesi için kendisine mutlaka bir şeyler fısıldaması gerekir.Yoksa nefsin kendisini savurduğu mecralara kayan ruhun toparlanması güç olabilir. Tefekkür konumundaki paylaşım güzeldi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Ne oldugumuz sanki daha çok dis dünyamizi, kim oldugumuz ise iç dünyamizi kapsiyor.
"Ne" oldugumuzun asikâr oldugunu düsünüyorum; hepimiz birer birey olarak insan ve kuluz (her ne kadar bazilari insanlik vasiflarini yerine getirmesede, görüntü, yapilis, fitrat bakimindan insan olarak yaratilmisiz). "Kim" oldugumuz boyutu ise "Ne" oldugumuzu dogru sekilde kavrayabildigimiz taktirde açiga çikacaktir. Insan ve kulluk kavramlarini yeterince benimseyemeyen insan genelde kimlik seviyesinde bunalim ve çikmazlara kadar varan büyük sorunlar yasamakta (intiharlarin büyük bir kismi bu kimlik bunalimlarindan kaynaklaniyor; "yok" olunca, "ne" ve "kim" oldugumuzu sorgulamak abes olsa gerek [tabi bu durum dindar olmayan bir insanin için geçerli]). Yani "Ne" ve "Kim" oldugumuz birbirine bagli olmakla birlikte, "yaradilis" ve "Yaratan" gibi kavramlar içine alinmadigi taktirde çikmazlarin olusacagi kanisindayim. |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Ben kimim tabiki...
Ben kimim çok geniş bir soru ve çoğu insanın kendisini tanımadığı bir gerçektir, bunu kendisine soramaz sorsada dürüst cevap veremez. Hani derlerya kimse yogurdum ekşi demez atalarım yine güzel söylemiş ![]() Hangi insan ben cehenneme gideceğim derki veya hangi insan ben böyle yapıyorum ama bu fesatlık, hilekarlık derki? Kendini tanımak büyük erdemdir her kula nasip olmaz, çünki sorunları halledeceksek ilk önce sorunu kabul etmemiz lazım. İnsanlık, kişilik olarak gelişeceksek negatif yönlerimizi kabul edip düzeltmemiz lazım. Negatif yönlerimizi görmemiz içinde kendimize bu soruyu sorup dürüstce ve cesaretli bir şekilde cevaplamamız lazım. Rabbim bu soruyu kendine sordukdan sonra kendisine dürüstce cevap verebilen olgun kullardan nasip eylesin hepimizi. (Konu için teşekkür ederim cok sıradısı ve önemli bir noktaya temas etmemizi sağladınız + ) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Kim olduğumuzu önce sorgulamamız gerekiyor... Ondan sonrası kolay..Hüviyetimizin farkına varabilirsek, cemiyetteki pozisyonumuzuda anlayabiliriz.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|