AK Gençliğin Buluşma Noktası
Makale & Deneme Makale ve deneme içerikleri.

Stil
Seçenekler

Alt 08-08-2008, 17:06   #1
Kullanıcı Adı
suskun_prenses
Standart "Hayat ÇıkMazı”
http://img2.blogcu.com/images/s/a/h/sahradaesintikadinaile/hayat--.jpg"][/URL]

Zıtlıkların tam ortasındadır hayat.Her zaman istediklerini vermez sana.Çok güçlü olacaksın çok,çetin savaşacaksın.Hani derler ya, denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin…

Hayatın anlamı herkese göre farklıdır, ama asıl olanı ve de onun gerçek tadını, anlamını bilen ve bunu en iyi şekilde idrak edebilen, yaşadığı günün tekrarının olmadığını düşünerek yaşayabilen insanlar bilir.
Kolay değildir yaşamak,yaşadığı her saatin,dakikanın hatta saniyenin hakkını verebilmek..Kimileri bir şey anlamaz hayattan.onlaa göre hayat, bu dönemi doyumsuzca,hızlı ve anlamsız yaşamaktır.Ama geriye baktıklarında ise gördükleri koskoca bir boşluk..
Bazıları ise kıymet bilmez..Onlara göre ise yaşam hayatta doyumsuzca hareket etmektir.ve onlar kapatmışlardır kalplerini hayatın tüm çarpıklıklarına.peki bu mudur yaşamak?cevap sizin..

Kimileri ise kilit vurmuşlardır dünyaya açılan tüm kapılarına.Umurlarında bile değildir olup bitenler, ya da var olan tüm güzellikler..peki bilmezler mi bu insanlar güzellikleri görebilmenin ancak bakan gözlerde olduğunun..?

Maharet şu hayat sahnesinde rolünü alıp hayat oyununu en güzel şekilde oynayabilmektir.Ama unutmamalı ki her şey sende bitiyor; Çünkü senaryo sana ait, hatta yönetmen de sensin..
Belki de bu zamana kadar çok şey kaçırdın hayata dair kim bilir.Ama sen sakın kaçırdığın güzel şeyler için üzülme!Bir dünya kur kendine.Unutma şu an yaşıyorsan ve nefes alıyor olmanın kıymetini biliyorsan hayatı sakın erteleme.Bu dünya sandığın kadar uzun değil.!

O musalla taşına konulduğun zaman, yaşam kredini tamamladığın zaman, artık sevdiklerine,senden bir zamanlar bir şeyler bekleyen insanlara dahi söyleyebileceğin,yapabileceğin hiçbirşey olamayacak.Biliyorsun o yolculuk ebedi…Ama Sen şu an yaşıyorsun hala bir şansın var değil mi?Ne kalp kır, ne de yıprat kendini.nefretin yerine sevgiyi koy.Sev insanları ve asla hayat mücadelesinden vazgeçme..Sabırlı ol,umutlu ol..Güzel hatırla ve de en önemlisi güzel hatırlan..

Bir de şükret sana o canı veren,tüm güzellikleri bahşeden yüceler yücesine..

“......”

06.08.2008-01:05

(Arkadaşlar oldukça melankonik bir yapıda olduğum bir anda yazdım bunu,sizlerle de paylaşmak istedim;) )

suskun_prenses isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-08-2008, 17:41   #2
Kullanıcı Adı
NuR-eFSaN
Standart "Hayat ÇıkMazı”
yüyeğine sağlık prensesim . . .

Bu arada sana komşu geldim Edebiyat bölümü sorumlusu oldum bende :-[
NuR-eFSaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-08-2008, 17:42   #3
Kullanıcı Adı
Beritan
Standart "Hayat ÇıkMazı”
hayatta rolun bitince perde kapandığında işte o zaman hayatın anlam kazanıcak.
tabi anlamlı kılan bir kaç sevabın varsa...yaşam felsefen edebi ve ebedi olmalı...
Rabbim sen bizi yolumuzdan çevirme ...doğru yoldan saptıran şeytandan koru.....

iyiki paylaşmışsın.....paylaşım için teşekkürler
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-08-2008, 17:52   #4
Kullanıcı Adı
suskun_prenses
Standart "Hayat ÇıkMazı”
çok teşekkür ederim arkadaşlar

NuR-eFSaN komşu'm ve ortağımsın sevindim hayırlı olsun
suskun_prenses isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-08-2008, 18:15   #5
Kullanıcı Adı
NuR-eFSaN
Standart "Hayat ÇıkMazı”
Alıntı:
suskun_prenses Nickli Üyeden Alıntı
çok teşekkür ederim arkadaşlar

NuR-eFSaN komşu'm ve ortağımsın sevindim hayırlı olsun
sağol canım benim Allah Razı olsun :-* :-*
NuR-eFSaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)