AK Gençliğin Buluşma Noktası
İslam'da Kadın & Tesettür İslamda kadın,tesettür vb. ile ilgili konuları bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-22-2011, 21:44   #1
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart 'Haydi Kızlar, Eylül'de Başörtüyle Okula Gitmeye'
İkra Eğitim Der ve Hür Der'in başlattığı "Tesettüre Çağrı" kampanyası çerçevesinde başörtüsü nedeniyle ilköğretim okullarında mağduru edilen yaklaşık bin kız öğrenci Diyarbakır'da buluştu. Her ilden temsilen birer öğrenci yaşadıklarını anlatırken, aileleri de tesettüre sahiplenme sözü verdiler.

DİYARBAKIR - Toplumdaki ahlaki yozlaşma her geçen gün artıyor. İnsan fıtratında var olan hayâ ve iffet gibi kavramlar yok edilmek isteniyor. Ahlaki çöküntü ise tehlikeli boyutlara ulaşmış durumda. 28 Şubat süreciyle beraber tesettür bir sorun olarak görüldü ve bu süreçte gayri hukuki, gayri insani ve gayri ahlaki yöntem kullanılarak, zulüm ve zorbalıkla binlerce insan mağdur edildi.

Türkiye'de gerek kamusal alanda ve gerekse de eğitim kurumlarında var olan tesettür sorununu gündeme taşımak için "Tesettüre Çağrı" kampanyası başlatan İkra Eğitim Der (İkra Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) ile Hür-Der (İnsani Hak ve Hürriyetleri Derneği), ilköğretimde başörtüsü nedeniyle mağduru olmuş yaklaşık bin kız öğrenci aileleriyle birlikte Diyarbakır'da buluşturdu.

Programda, "Tesettüre Sahip Çıkma" sözü verilirken, "Haydi, Kızlar Eylül'de Başörtüyle Okula Gitmeye" mesajı verildi. Program yoğun ilgi görünce, salon hınca hınç doldu.

Mağdur Öğrencilere Onur Belgesi ve Çeşitli Hediyeler Verildi
Türkiye'nin dört bir tarafından programa katılan bin kız öğrenciye onur belgesi, başörtüsü ve yazar Mehmet Göktaş Hocanın Örtünme Çağrısı adlı kitap hediye edilirken, ailelerine de tesettürün önemini anlatan broşürler verildi.

Kaplan Düğün Salonunda yapılan program saat: 13.30'da Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından tesettürün önemini anlatan sinevizyon gösterimiyle devam edildi. Ardından Elif Abdulhadioğlu bir konuşma yaptı.

Tesettür, Namaz ve Oruç Gibi Dinin Emirlerindendir
İnsanı yaratarak dünyaya gönderin Allah'ın o'nu başıboş bırakmadığını belirten Elif Abdulhadioğlu, bazı emirler verdiğini, bu emirlerden bir tanesi örtünmek olduğunu söyledi. Tesettürün Namaz gibi, Oruç gibi dinin emirlerinden olduğunu belirten Elif Abdulhadioğlu, "eğer bizler Allah'ın emirlerini uyarsak, hem bu dünyada hem de ebedi alemde huzur ve mutluluğa kavuşuyoruz" dedi.

Toplumları Islah Edende İfsat Edende Kadınlarıdır
İnsanın hayâ ve iffet duyguları yüklenmiş olarak doğduğunu ifade eden Elif Abdulhadioğlu, ancak insana düşmanlık yapan şeytanın vesveselerle insanı tesettürden uzaklaştırdığını söyledi. Elif Abdulhadioğlu, "Bizler, inşallah şeytanın vesveselerine kulak vermeceğiz ve örtümüze sahip çıkacağız. Allah'ın izniyle başörtülü kız öğrencilerimiz diğer örtüsüz öğrencilere örnek olacaklar. Tesettürün bir parçası da hayâdır. Toplumların ıslahı da ifsadı da kadınlarıdır. Tesettürlü bayanlarda örnektiler, onlar sıradan insanlar gibi değildirler. Bizler, başıboş yaratılmadık, aksine bizler görevliyiz bu dünyada… Başörtülü mağdurlara sesleniyorum; sabredin, sebat edin. Sonunda saadete kavuşacak olan sizlersiniz. Tesettürlü bacılarım, sizlerde tesettürün önemini her platformda dile getirin. Zira örtüsüzlük birçok hastalığı beraberinde getiriyor" diye konuştu.

Bizler Sadece Allah'ın Örtünme Emrini Yerine Getirmek İstedik
Yapılan konuşmanın ardından Diyarbakır'dan Sabiha Alaş, Emine Çalış, Senanur Gökdemir, İstanbul'dan Hicret Yeşilmen, İzmir'den Amina Şani, Hilvan'dan Helin Cida ve Konya'dan Esra Esra Tomkan yaşadıkları, duygularını anlattı, yazdıkları mektup ve şiirleri sahneye çıkarak okudu.

Ben Seni Çıkartmam Benim Başörtüm
Programa İstanbul'dan katılan Hicret Yeşilmen, "Başörtüm" isimli şiirini okudu;
"Bana başını aç diyorlar, rahat yaşa, kalbin temiz olsun yetermiş. Rahmanın verdiği emri hiçe sayıyorlar, ben seni çıkartmam benim başörtüm. Namaz kılarken takarsan yetermiş, kendileri kurana fetva edermiş, beş tel saç için bu nasıl değermiş, ben seni çıkartmam benim başörtüm. Bir metre bez parçası dediler adına, hakkın kanunuysa kolay gelir bu cana, insanlar istiyor diye karışmam günaha ben seni çıkartmam benim başörtüm. Ne varmış devir değişmiş artık, devirler değişse ayrılmaz kanım, seni öyle işledim ki tenime benim, ben seni çıkartmam benim başörtüm. Okuyamazsın bu başörtüsüyle bir yere varamazsın böyle, hedefim zaten belli yolum hakka yönele ben seni çıkartmam benim başörtüm. Asırlar geçse nasıl değişir kanun, kıyamet kopmadan bitmez bu dün, mezara girsem de başımı örtün, ben seni çıkartmam benim başörtüm."

Okunan şiirlerin ardından kız çocukları ilahiler seslendirdi. Programın sonunda ise Konya'dan katılan ve başörtüsü mağduru olan Esra Tomkan'ın okuduğu dua ile program sona erdi. (M. Salih Keskin - İLKHA)





 

Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta