AK Gençliğin Buluşma Noktası
Kişisel Gelişim Kişisel gelişim, kariyer, çocuk eğitimi, başarı merdiveni.

Stil
Seçenekler

Alt 07-12-2007, 19:00   #1
Kullanıcı Adı
DoLunAY.kadim
Standart HEDEF,YAY VE OK İLİŞKİSİ...
---HANİ DERLER YA “BANA ARKADAŞINI SÖYLE SANA KİM OLDUĞUNU SÖYLÜYEYİM”. BEN BUNU ŞÖYLE DEĞİŞTİRDİM: “BANA HAYALLERİNİ VE HEDEFLERİNİ SÖYLE, SANA NE OLACAĞINI SÖYLÜYEYİM”
—HEDEFSİZ İNSANLAR. RÜZGÂRDA SAVRULAN YAPRAKTAN FARKSIZDIR. HEDEFSİZ YOLA ÇIKAN BİR GEMİ, OKYANOSUN TAM ORTASINDA Bİ BAŞINA KALMAYA MAHKÜMDUR. NEREYE GİTİĞİNİ BİLMEYEN BİRİ, HİÇ BİR YERE GİDEMEZ!!!
— ÖNÜMÜZDE BİR HEDEF TAHTASI VAR. ONU VURMAK İÇİN YAY, OK VE KUVVET GEREK. DEMEKKİ HEDEFİ TAM 12’DEN VURMAK İÇİN BUNLARDA GEREK. OTURARAK, DİĞER Bİ KÖŞEYE VARAMAZSIN.
—YAY, OKUYUP, BİLGİLENMEK ŞEKLİNDE TANIMLANIR, OK, BURDA BU BİLGİLERİ EN DOĞRU ŞEKİLDE KULLANMAK OLARAK TANIMLANIR. VE BUNLARI YAPMAK İÇİN CESARETTE LAZIMDIR. KORKAK BİR İNSAN ÖĞRENEMEZ VE SORMADAN DA TAM ANLAMIYLA BİRŞEY ÖĞRENİLEMEZ…

VE AYRICA HEDEFE GÖZLERİNİ DAYAMA! YÜREĞİNİ DAYA.
BUNLA İLGİLİ BİR HİKÂYE:

----ÇOCUK EĞİTİM İÇİN BİLGE HOCASINIZ YANINA GELDİĞİNDE, İLK ŞU SORUYU SORDU
—NE ZAMAN SONRA SİZİN KADAR BİLGİLİ OLABİLİRİM?
—5 YIL SONRA
—PEKİ, İKİ KAT DAHA ÇOK ÇALIŞIRSAM?
— O HALDE 10 YIL SONRA
—YA GECE GÜNDÜZ HEP ÇALIŞIRSAM?
— O ZAMAN 15 YIL SONRA
—AMA HOCAM BEN HER SEFERİNDEN DAHA ÇOK ÇALIŞMAKTAN BAHS EDİYORUM AMA SİZ BANA DAHA FAZLA SÜREDEN BAHS EDİYORSUNUZ

BİLGENİN CEVABI ÇOK NET

-“EVLADIM, EĞER HEDEFE BİR GÖZÜNÜ SABİTLERSEN, SANA YOLCULUĞUNDA KILAVUZLUK EDECEK YANLIZCA BİR GÖZÜN KALIR.”

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-17-2007, 15:56   #2
Kullanıcı Adı
HUZUR
Standart HEDEF,YAY VE OK İLİŞKİSİ...
ALLAH RAZI OLSUN BİZLERİN KİŞİLİĞİMİZİ GELİŞTİRMENİN TEK YOLU...**KİŞİSEL GELİŞİM**
SELAM VE DUA İLE...
HUZUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)