![]() |
#1 |
![]() Cenâb-ı Hak buyuruyor: “Allah’a ibadet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya, elinizin altındakilere iyilik edin…” (Nisâ, 36) Rasûlullah (sav) buyuruyor: "Musafaha edin ki, kalblerdeki kin gitsin, hediyeleşin ki birbirinize sevgi doğsun ve aradaki düşmanlık bitsin.” Hediyeleşme, yakından uzağa doğru olmalıdır. İmkân olduğu takdirde ise hem yakına hem de uzağa hediye verilebilir. Hz. Âişe (ranha) şöyle demiştir: “–Yâ Rasûlallah! İki komşum var. Hangisine hediye vereyim?” diye sordum. Efendimiz (sav): “–Kapısı sana daha yakın olana ver.”
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Hatice kardeşim, Allah razı olsun güzel bir başlık açmışsın.
Sanalda olsa ilk hediyeleşmeyi ben başlatayım: ![]() Cenabı hak sana buralara tekrar tekrar gitmeyi nasip etsin. Aminnnnn.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Manidar paylaşım hatice teşekkürler.,
Redyellow abi böyle bir görüntünün gerçeği ile bizlerde muhattap olurmuyuz ki İnşaAllah oluruz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Allah razı olsun hatice çok güzel bir paylaşım. Redyellov sizin duanızı bende ortak olmak istiyorum rabbim bizlere de nasip etsin oralara giteyi inşALLAH ... Aminnn
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Cenabı hak kabeye gitmek isteyen tüm müminlere defalarca gitmeyi nasip etsin inşaallah. Aminnnnnnn. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Amin, rabbim cümlemizden razı olsun... Hepimize o kutsal topraklları görmek nasip olur inşALLAH...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Konu .::ReyyaN::. tarafından (07-02-2010 Saat 18:23 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|