AK Gençliğin Buluşma Noktası
Beyin Fırtınası Beyin Fırtınası yapıyoruz... Herkes içeri.

Stil
Seçenekler

Alt 07-23-2008, 12:13   #1
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Standart Hektor'un Yerinde Olsaydınız Ne Yapardınız?
getirilip önüme konulup "hadi izle" denmese kolay kolay film izlemem. Lüks Batman seyahatle mersin'e giderken truva filmini koydu host. otobüste kolay kolay uyayamadığım içim birazda mecburi izledim filmi. film gerçekten güzeldi. izleyen herkes en can alıcı sahnenin brad pitt'in (filmdeki adını unuttum ) arturun ülkesine gelip onunla dövüşme isteği, artur'un verecegi karar, ve artur'un hazin sonuydu. filmden sonra düşündüm "acaba artur'un yerinde olsaydım ne yapardım?"

brad pitt in kaleye dayanmasıyla beraber okçular hazırola geçiyor ve artur'un tek bir işaretini bekliyorlar. artur başını bi indirse oklar brad'e yağmur gibi yağacak. ama artur, brad'in dövüşme isteğini kabul edip aşağı iniyor. ailesini, eşini, dostunu belkide en önemlisi ülkesini geride bırakıp aşağı iniyor ve dövüşte ölüyor.

siz artur'un yerinde olsaydınız ne yapardınız? okçulara 'vur emri' mi verirdiniz yoksa artur'un yaptığını yapıp aşağı iner dövüşür müydünüz?

sinema batı medeniyetinin kendini sevdirme konusunda en fazla başvurduğu ve malesef bunu başardığı bir alan. özellikle abd ve avrupa kendi kültürlerini sinema yoluyla ulaşamadıkları, uzak ülkelere empoze etmeye çalışıyorlar. bir çok film de olduğu gibi bunda da onu gördüm. aslında bir batılının asla artur kadar cesaretli olmadığı aşikar. batılının savaşlarda ne kadar kahpece davrandığını bize tarihi kaynaklar apaçık gösteriyor. çok değil geçen yüzyıl içinde silahsız, masum kuzey afrika ülkelerini sırf madenlerini sömürmek uğruna yerle bir etmediler mi? cezayir'de tunus'ta mısır'da milyonlarca müslüman'ı öldürdüler. osmanlı devleti zamanında sürekli haçlı seferleri düzenleyen batı medeniyetinin entrikaları, barbarlıkları çok iyi biliniyor. savaşmak için gittikleri ülkelerde kadın çocuk demeden önlerine gelen herkesi katlediyorlar. kadınlara tecavüz ediyorlar, mabedlere saygısızlık ediyorlar, yakıyorlar yıkıyorlar.
güncel örneklerde var. ırak'ta afganistan'da yüzbinlerce insanı katlettiler. saddam'ın dikdatörlüğünü bahane edip yüzbinlerce insanı öldürmek, kadınlara tecavüz etmek, mabedlere saygısızlık etmek ne kadar cesurca? afganistan'da terörle savaşıyoruz bahanesiyle onbinlerce sivili katletmediler mi? onlar son teknoloji silahlarla savaşırken düşman diye gördükleri direnişçilerin ellerinde eski model keleşnikoflar. bu mudur cesurluk? bu mudur adalet? fransızlar hollandalılar, ingililizler, portekizler, amerikalılar, israilliler nereye bakarsanız bakın, müslüman olmayan devletlerin yaptıkları zulmü göreceksiniz. bir de medeni diye geçinmezler mi? biz onların yaptıklarını asla yapmadık, osmanlı devleti dünyanın en güçlü ülkesi oldu ama asla zulüm yapmadı, ülkeleri işgal değil fethetti. gittiği yere barış huzur götürdü. buna rağmen hala "barbar türkler" tabirini kullanmıyorlar mı? onlar medeni bizler barbarız? onların yaptıklarının yüzde birini yapsaydık günümüzde yüzümüze dahi bakmazlardı.

Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-23-2008, 12:20   #2
Kullanıcı Adı
cartman
Standart Artur'un Yerinde Olsaydınız Ne Yapardınız?
İnceden inceden mesajı versinler bize Bizde diyoruz ki ne kadar cömert insanlar ama işte film bitince öğreniyoruz ne olduklarını ;)
cartman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-23-2008, 12:26   #3
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
soruyu cevaplamadın arturun yerinde olsaydın ne yapardın
Alt 07-23-2008, 12:34   #4
Kullanıcı Adı
cartman
Okları yağdırırdım ki kaleme kadar dayanmış Kaleyi riske atmazdım ;)
cartman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-24-2008, 12:16   #5
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
soru zor muydu acaba :-\
Alt 07-24-2008, 12:16   #6
Kullanıcı Adı
politikaci
hepsini okuyamam k.bakmayın :D
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-24-2008, 12:19   #7
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
politikaci Nickli Üyeden Alıntı
hepsini okuyamam k.bakmayın :D

soru ilk bölümde ayrıca truva filmini izlemişsen sadece başlığı okuman bile yeterli

son ve uzun paragraf biraz ders niteliğinde. yani öyle bir şey :-\
Alt 07-24-2008, 12:20   #8
Kullanıcı Adı
maviinsan
ben oku yağdırırdım.Akılcı olmak lazım.Millete hava atıcam diye kahramanlık yapmaya gerek yok :-*
maviinsan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-24-2008, 12:22   #9
Kullanıcı Adı
politikaci
ok attırırdım herhalde napıcam :D
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-24-2008, 12:23   #10
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
aranızda hiç mi cesur yok :D

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)