|
![]() |
#1 |
![]() Almanya'dan veya Avrupa'nın mutelif yerlerinden gelenler ile konuşma fırsatı bulanlarınız olmuştur.Muhabbet başlar.Ülkemiz ile Avrupa arasında bir kıyaslamadır gider.Konu Avrupa'nın İnsana verdiği değerlerden, Oralardaki düzenlerden, ve deeee oraların sokak,cadde TEMİZLİĞİNDEN muhabbet devam eder. İlginç!!! Ağzımız açık dinleriniz, "VAy bee" "Adamlar sistemi oturtmuş" "Bizim başımızdakilerde iş yok" diye muhabbeti bir güzel destekleriz.Çok ama çokkk imreniriz.
Sonra muhabbet biter, sokağa çıkarız ve birden o sihir bozulur.Nedendir? Nasıldır bilinmez,Bozulur işte! Yakarız bir cigara ohhhh! Sonra at izmaritini SOKAK'a ! Açarız bi gofretin paketini, yeriz.Sonra yediğimiz gofretin paketini bi güzel atarız yere.Çoğu zamanda Çöp Konteynırları en fazla 50 metre uzağımızdadır.Ama bizde Hani o AVRUPA'lılardaki KÜltür yoktur.ÇÖPÜMÜZÜ, kendi çöpümüzü cebimize koymayız.Babamızın ahırımı sanarız ne? Uyarızsınız "bu sokaklar bizim değil mi?" gibisinden, bu sefer saçma sapalak bi sırıtımayla karşılaşırsınız.Ya da en fazla bi kere dikkat ederler, sonra o küçük beyinlerinde tutamazlar bu alışkanlığı. Şimdi benim için en acısı da Peygamberimizin "TEMİZLİK İMANDANDIR" sözüne, ve de tenekelere tuvalet ihtiyacını gideren Avrupalılara hamamı ve tuvaleti öğreten atalarımın,aşağıda resmi olan atamın kültürüne sahip çıkamamam ve sadık kalamamamdır. Şimdi bana koyan TEMİZLİĞİ öğrettiğimiz AVRUPALI'ların sokak cadde park temizliğinden yanımda bahsedilmesidir. Ey bu yazıyı okuyan ve ÇÖPÜNÜ sokağa atan kişi yorumunu bekliyorum ve de çok merak ediyorum!!!
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() ben zaten avrpaya imrenen ve onları yücelten birisi değilim sana her harfine kadar katılıyorum bizim içimizdeki cevher içerde duruyor niyeyse ceddimiz gibi çıkaramıyoruz
tabi çıkaramayız "GÜNEŞE SIRTINI DÖNEN GÖLGESİNİ İZLER BÖYLE" bizim kadar ceddine arkasını dönen başka millet yoktur avpalıyı örnek gösteririz onlar sırf kültürleri olduğu için etek giyer bizim burda sarık cibbe,şalvar,entari teşviki bırakın yasaklanmış avrupa her şeyi bizim dedelerimizden öğrenmişiz ama biz dedelerimizin gölgesi olan avrupadan bile doğru alamamışız aslına sırt dönmüşüz zaten ama gölgesi....? bari onu kullansak bi çöp konusundamı sadece demokrasi,insan hakları,örgürlük ilh... inan biz bize kendimize dönse güneşe dönse avrupa yine koşar peşimizden konu için sağol... saygı ve sevgilerimle... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() fransada 17.yy da yapılan saraylarda tuvalet yoktur ama urfa da milattan önce yapılmış yer altı şehirlerdinde kanalizasyon sistemi vardır...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|