AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-14-2009, 09:49   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Standart Her bebeğin canı için 36 bin lira
Gevher Nesibe Hastanesi'nde enfeksiyondan ölen 7 bebeğin ailelerine, 'fazlası zenginleşmeye neden olur' gerekçesiyle 36'şar bin lira tazminat verildi.

Kayseri, Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Hastanesi'nde, 2005 yılında, yedi bebeğin enfeksiyon kaparak ölmesi sonrası açılan dava sonuçlandı. Bebeklerini kaybeden yedi ailelerin, hastane aleyhine açtığı tazminat davasına bakan Kayseri 1. İdare Mahkemesi, Gevher Nehibe Hastanesi'ni 'ağır kusurlu' buldu. Mahkeme kararında, ailelerin hastaneden ayrı ayrı istedikleri 600'er bin TL maddi ve manevi tazminatın 'Haksız zenginleşmeye' yol açacağını belirtti.

Mahkeme istenen manevi tazminatla ilgili, 'Manevi tazminat, duyulan acı ve ıstırabı kısmen de olsa hafifletmeye yönelik manevi bir tatmin aracıdır. Manevi tazminatın zenginleşmeye yol açmayacak miktarda, idarenin olaydaki kusurunun niteliği ve ağırlığıyla orantılı ölçüde saptanması zorunlu bulunmamaktadır' dendi.
Mahkeme hastanenin her bir aileye 16 bin maddi, 20 bin manevi olmak üzere toplam 36'şar bin TL tazminat ödenmesini kararlaştırdı.

ZENGİN-FAKİR AYRILDI
Davacı ailelerin avukatı Ümit Yavuz, karara tepki göstererek şöyle konuştu: 'Bir skandala imza atılmıştır. Verilen karar şunu gösteriyor; zengin bir aile davayı açsaydı mahkeme bu parayı verecekti. Çünkü 600 bin TL bu kişiyi zengin etmeyecekti. Kararla zengin ile fakir ayrımı yapılmıştır. Bu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı. Kararı temyiz etmek için Danıştay'a gideceğiz.'

MAHKEME KARARI BİZİ ÇOK ÜZDÜ
Doğduktan iki gün sonra bebeğini kaybeden Mehmet Ezer ise kararı şöyle değerlendirdi: 'Karar bizi ikinci defa üzdü. Mahkeme bizi değil devleti düşünerek talep ettiğimiz rakamı kabul etmedi. O parayla bizim zengin olacağımızı söylemişler. Biz bebeğimizin ölümü üzerinden zengin olmayı asla istemiyoruz. Bebeğimizi trilyonlar geri getirmez. Ancak böyle düşük tazminatlar verilirse, hastaneler önlem almaz.'



(Akşam)

 

Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım