AK Gençliğin Buluşma Noktası
Makale & Deneme Makale ve deneme içerikleri.

Stil
Seçenekler

Alt 05-31-2009, 16:20   #1
Kullanıcı Adı
vaktileyl
Standart Her Zaman Her Yerde Tefekkür
NE ZAMAN “gölgeme” BAKSAM: Göklerdeki ve yerdeki tüm varlıklar ile bu varlıkların gölgeleri gönüllü ya da zorunlu olarak sabah-akşam Allah'a secde ederler.(rad15)yaRabbi gölgemin samimiyetini bana nasip et diye dua ederim

NE ZAMAN “uyumaya” ÇALIŞSAM: Allah, öleceklerin ölümleri anında, ölmeyeceklerinde uykuları esnasında ruhlarını alır. Sonra ölümlerine hükmettiği kimselerinkini tutar; diğerlerini bir süreye kadar salıverir. Doğrusu bunda, düşünen bir toplum için ibretler vardır(zümer42)aklıma gelir ya dönmezse diye düşünür günahlarımın affı için dua eder yorganımı öyle örterim

NE ZAMAN “dağ”A BAKSAM: Biz emaneti, göklere, yere ve dağlara sunduk; onu yüklenmekten kaçındılar, sorumluluğundan korktular. Pek zalim ve cahil olan insan onu yüklendi(zümer72)ne iyi ettiniz dediğini işitir alsaydın bu yükü sırtımdan sana ben çiçek açsaydım derim

BAŞIMA BİR MUSİBET GELDİĞİNDE: Allah'ın izni olmaksızın hiçbir musibet isabet etmez. Kim Allah'a inanırsa, Allah onun kalbini doğruya götürür. Allah her şeyi bilendir.(teğabun11)reçetesini alırım sabrederek ecir alırım hem günahlarımın döküldüğünü hissederim

Ayetler tablosu” GÖKYÜZÜNE BAKTIĞIMDA: Yedi göğü tabakalar halinde yaratan O'dur. Rahman'ın bu uyarmasında bir düzensizlik bulamazsın. Gözünü bir çevir bak, bir çatlak görebilir misin?(mulk 3) Rabbim ile diyaloğa geçerim gücünü zikreder secde ederim

GÜNEŞİN BATIŞINDAN SONRA: O, sizin için geceyi örtü, uykuyu dinlenme fırsatı ve gündüzü çevreye dağılıp çalışma zamanı yaptı.(furkan47)ayetinin şehre ve insan fıtratına bir yorgan gibi örtüldüğünü görürüm

NE ZAMAN SOFRAYA OTURSAM: İnsan yiyeceğine bir baksın.(abese24)ayetini hisseder soframdaki nimetleri tefekkür ederim

NE ZAMAN; “ALLAH’IM, SEN AYAKLARIMI SABİT KIL” DİYE DUA ETSEM: Ey inananlar! Siz Allah'ın dinine yardım ederseniz, O da size yardım eder, ayaklarınızı savaşta sabit kılar.(muhammed7)ayetinin kulağıma bir şey fısıldadığını hissederim

NE ZAMAN “kuş” GÖRSEM: Onlar gök boşluğunda, süzülen kuşları görmüyorlar mı? Onları dengede tutan Allah'dan başkası değildir. Bu olayda mü'minler için birçok ibret dersleri vardır(nahl79)Rabbimin büyüklüğünü ve sanatını o kuş üzerinde görür sen ne güzel yaratıcısın Allahım derim.

AİLEMDEN HERHANGİ BİRİLERİ NE ZAMAN “CENNETLE ARAMA GİRMEK İSTESE” ONLARA: birbirlerine gösterirler. Suçlu ister ki o günün azabından kurtulmak için fidye versin: oğullarını eşini ve kardeşini, kendisini barındıran, içinde yetiştiği tüm ailesini. Ve yeryüzünde bulunanların hepsini versin de tek kendisini kurtarsın.(mearic11 -14)ayetini hatırlatarak kenara çekilmelerini talep eder ve ıslah olmaları için Allaha dua ederim

feyzullah birışık

vaktileyl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)