![]() |
#1 |
![]() NE ZAMAN “gölgeme” BAKSAM: Göklerdeki ve yerdeki tüm varlıklar ile bu varlıkların gölgeleri gönüllü ya da zorunlu olarak sabah-akşam Allah'a secde ederler.(rad15)yaRabbi gölgemin samimiyetini bana nasip et diye dua ederim
NE ZAMAN “uyumaya” ÇALIŞSAM: Allah, öleceklerin ölümleri anında, ölmeyeceklerinde uykuları esnasında ruhlarını alır. Sonra ölümlerine hükmettiği kimselerinkini tutar; diğerlerini bir süreye kadar salıverir. Doğrusu bunda, düşünen bir toplum için ibretler vardır(zümer42)aklıma gelir ya dönmezse diye düşünür günahlarımın affı için dua eder yorganımı öyle örterim NE ZAMAN “dağ”A BAKSAM: Biz emaneti, göklere, yere ve dağlara sunduk; onu yüklenmekten kaçındılar, sorumluluğundan korktular. Pek zalim ve cahil olan insan onu yüklendi(zümer72)ne iyi ettiniz dediğini işitir alsaydın bu yükü sırtımdan sana ben çiçek açsaydım derim BAŞIMA BİR MUSİBET GELDİĞİNDE: Allah'ın izni olmaksızın hiçbir musibet isabet etmez. Kim Allah'a inanırsa, Allah onun kalbini doğruya götürür. Allah her şeyi bilendir.(teğabun11)reçetesini alırım sabrederek ecir alırım hem günahlarımın döküldüğünü hissederim Ayetler tablosu” GÖKYÜZÜNE BAKTIĞIMDA: Yedi göğü tabakalar halinde yaratan O'dur. Rahman'ın bu uyarmasında bir düzensizlik bulamazsın. Gözünü bir çevir bak, bir çatlak görebilir misin?(mulk 3) Rabbim ile diyaloğa geçerim gücünü zikreder secde ederim GÜNEŞİN BATIŞINDAN SONRA: O, sizin için geceyi örtü, uykuyu dinlenme fırsatı ve gündüzü çevreye dağılıp çalışma zamanı yaptı.(furkan47)ayetinin şehre ve insan fıtratına bir yorgan gibi örtüldüğünü görürüm NE ZAMAN SOFRAYA OTURSAM: İnsan yiyeceğine bir baksın.(abese24)ayetini hisseder soframdaki nimetleri tefekkür ederim NE ZAMAN; “ALLAH’IM, SEN AYAKLARIMI SABİT KIL” DİYE DUA ETSEM: Ey inananlar! Siz Allah'ın dinine yardım ederseniz, O da size yardım eder, ayaklarınızı savaşta sabit kılar.(muhammed7)ayetinin kulağıma bir şey fısıldadığını hissederim NE ZAMAN “kuş” GÖRSEM: Onlar gök boşluğunda, süzülen kuşları görmüyorlar mı? Onları dengede tutan Allah'dan başkası değildir. Bu olayda mü'minler için birçok ibret dersleri vardır(nahl79)Rabbimin büyüklüğünü ve sanatını o kuş üzerinde görür sen ne güzel yaratıcısın Allahım derim. AİLEMDEN HERHANGİ BİRİLERİ NE ZAMAN “CENNETLE ARAMA GİRMEK İSTESE” ONLARA: birbirlerine gösterirler. Suçlu ister ki o günün azabından kurtulmak için fidye versin: oğullarını eşini ve kardeşini, kendisini barındıran, içinde yetiştiği tüm ailesini. Ve yeryüzünde bulunanların hepsini versin de tek kendisini kurtarsın.(mearic11 -14)ayetini hatırlatarak kenara çekilmelerini talep eder ve ıslah olmaları için Allaha dua ederim feyzullah birışık
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|