AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 05-24-2009, 08:46   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Hiç muayene olmadan 100 ameliyat
SGK ile özel hastaneler arasındaki anlaşmayı suiistimal eden dolandırıcıların son kurbanı Resul Doğan oldu. Bir yılda 22 ameliyat geçirdiğini 4 bin kez tedavi edildiğini SGK’dan gelen mektupla öğrendi...

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Rizeli Resul Doğan'a gönderdiği mektup, devleti dolandıranların sınır tanımadıklarını bir kere daha gözler önüne serdi. Sağlık sektöründe yaşanan suiistimal ve yolsuzlukların önüne geçmek isteyen SGK, geçtiğimiz aydan itibaren yıllık sağlık harcaması 10 bin TL'nin üstüne çıkan SGK'lılara mektup göndererek yapılan sağlık harcamaları hakkında bilgi istemeye başladı.

22 DEFA AMELİYAT OLMUŞ

Uygulama kapsamında Resul Doğan'a, SGK tarafından 2008 yılı içerisinde yapmış olduğu görünen 19 bin TL'lik sağlık harcamaları soruldu. Doğan, SGK’nın gönderdiği mektupta bir yıl içinde 22 kez ameliyat olduğu, kendisi için 183 adet tıbbı malzeme alındığı ve 3 bin 893 kez tedavi gördüğünü öğrendi. Doğan, "29 yıl çalıştım. 11 yıldır emekliyim. Hayatım boyunca bir kez anjiyo oldum. Kalbime stent takıldı. Bunun dışında hiçbir ameliyat geçirmedim" dedi.

‘CEZALARI VERİLSİN’

Doğan, gerçek dışı bu sağlık harcamalarını SGK'ya fatura eden sağlık tesisleri, optisyenler ve eczaneler hakkında yasal işlem başlatılabilmesi için SGK Rize İl Müdürlüğü'ne başvurduğunu kaydetti. Doğan şöyle devam etti: "Hatanın düzeltilip benim üzerimden SGK'dan haksız kazanç elde edenler hakkında yasal işlem başlatılması için Rize İl Müdürlüğü'ne gittim. Daha sonra bir dilekçe yazarak konuyu faks ve mektup ile SGK Genel Müdürlüğü'ne bildirdim."

HiÇ MUAYENE OLMADAN 100 AMELiYAT

SGK'nın hastane ve eczaneleri denetlediği on-line Medula sistemi sayesinde faturalar anında incelenerek usulsüzlüklerin önüne geçiliyor. SGK Destek Hizmetleri Genel Müdürü Recep Karapınar, "Adana'da bir hastanın hiç muayene olmadan 100'den fazla ameliyat geçirdiğini sistem sayesinde gördük" dedi.

Her gün 180 bin reçete girişini takip ettiklerini kaydeden Karapınar, hastanın kimlik bilgileri ile hangi hastanede, hangi doktora muayene olduğunun fatura bilgileriyle birlikte görülebildiğini aktardı. Karapınar, bu sayede SGK'ya gönderilen faturalarda suiistimallerin önlendiğine dikkat çekti. Medula'ya takılan ilginç örneklerden de söz eden Karapınar şunları söyledi: "Bir hastaya yılda 93 defa MR çekilmiş. Bir hasta aynı gün hem Tokat hem Yozgat'ta muayeneden geçmiş."

bugün.com

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)