![]() |
#1 |
![]() Hikmet Genç
![]() 'Çakma' Gandhi'nin 'çakma' danışmanı!.. Devir ‘çakma’ devri.. Herşeyin bir ‘çakma’sı var artık... Bir ‘Gandhi’miz eksikti, onun da ‘çakma’sını bulduk!.. Amaç neydi?.. ‘Çakma’ sosyal demorat CHP’yi kurtarmak.. CHP’nin bir an önce ‘tuzu kuru’ imajından kurtulması gerekiyordu.. Bunu yapabilmek için de halkla birlikte ‘tuz yürüyüşü’ yapabilecek ‘sade vatandaş’ başkana ihtiyaç vardı.. Hintlilerin Mahatma’sından mülhem, ‘çakma Gandhi’miz oldu böylece!.. Fiziki benzerlik de var üstelik.. (Yalnız giyim kuşam tarzları pek benzemiyor.. Orjinal Gandhi kendi fakir halkı gibi iki parça çaput giyerdi.. Etro’dan neyin anlamazdı!..) Velhasıl, çakma Gandi’yi keşfetmenin bir mantığı var... İhtiyaç vardı, oldu!.. Lakin ‘çakma’ danışman hiç duymamıştık!.. ‘Çakma danışman’ Kuzey Kıbrıs ziyareti sırasında ortaya çıktı.. Adamın biri Ercan Havalimanı’nda CHP heyetine katılıyor.. Kendini danışman diye yutturuyor.. Kimse durumu çakmıyor.. Gezi boyunca CHP heyeti nereye, o da oraya!.. Gandhi’nin dibinden ayrılmıyor.. Hatta Gandhi’ye verilen çiçeği alıp gazetecilere poz veriyor.. Sonunda kahvaltıda korumanın dikkatini çekiyor ve en sonunda CHP ‘bu adam kim diye’ soruyor.. Adam ‘çakma danışman’ çıkıyor... Heyetin arasına kaynamış, kimse farkında değil.. Danışmanlığını yaptığı Gandhi dahil!.. Hey güzel Allahım.. Bu nasıl bir iş?!... Parti çakma sosyal demokrat.. Lideri çakma Gandhi.. Danışamanı da çakma danışman.. Adamlar gümbür gümbür iktidara geliyorlar.. Eyvah ki ne eyvah!.. Düşünsenize seçimlerden sonra Meclis’te vekil sayısı 675.. 125 vekil fazlası var.. Yani 125 çakma vekil.. CHP sıralarına kaynak yapmışlar, kimse farkında değil!.. Sonra ne olur? Çakma iktidar.. Bakanlık kuruyorlar, çakma!.. Kanun çıkartıyorlar, çakma.. Demokrasi çakma.. Her şey çakma!..Yalnız, tek bir şey çakma değil.. O da Gandi’nin gömleği.. O harbi ‘Etro’!.. Hadi gel de çakma!.. Farkındayım, bu da çakma bir köşe yazısı oldu.. Kusuruma bakmayın, biraz meşguldüm de ondan.. Zira ben de şu sıralar çakma danışmanlık yapıyorum.. Hem de kime biliyor musunuz?.. Gandhi Efendiye!!.. Şşşşt!.. Çaktırmayın!.. Star 22.07.2010
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|