![]() |
#1 |
![]() Hilal Kaplan`dan başörtülülere sivil direniş rehberi
Haklarınızı öğrenin. Hukuki yardım dahil her tür ihtiyacınızla ilgili Mazlum-Der ve AKDer (Tel: 0 312 418 7093 ve 212-5290456) ile Avukat Fatma Benli([email protected]) sizden haber bekliyor. Yılmayın, sabırla direnin ve unutmayın: Allah, sabredenlerle beraberdir. ![]() YÖK’ün başörtülü öğrencilerin dersten çıkarılmasını engelleyen emsal kararının ardından birçok hukukçu, yasağın aslında fiili ve keyfi olduğu, hiçbir yasal dayanağının bulunmadığı yönünde açıklamalar yaptı. Hukukçulara göre başörtülü öğrencilerin derslere girebilmesi mümkün. Yazarımız Hilâl Kaplan da başörtülü öğrencilerin, fiili yasağı fiili durum yaratarak delebilmelerinin yollarını anlattı. Hey Teacher Bu rehber en başta derdine kendi sahip çıkmadıkça derman bulamayacağının farkında olan başörtülü öğrenciler olmak üzere yasak karşıtı tüm üniversite ahalisi içindir: Kulağınızda “Hey! Teacher! Leave us kids alone” sesleri, dualarınızı da yanınıza alıp yola çıkın. En önemlisi şapka, peruk ve “Başörtümü çıkaracağım” düşüncesini evde bırakın. Okul kapısına başörtülü ve mümkünse başörtüsüz arkadaşlarınızla beraber gelin. Güvenlik görevlisi sizi durdurursa mevzuata göre okula girmekten alıkoymak gibi bir hakkı olmadığını hatırlatın. Başörtüsüz arkadaşlarınız varsa bırakın konuşmanın çoğunu onlar yapsın. Sözü fazla uzatmadan beraberce okula girin. Yalnız olmadığınızdan fiziksel müdahalede bulunmaktan çekinecektir. Bulunursa da şahitleriniz hazır zaten. Tutanak tutmaya kalkarsa imza atmayın ve yine güvenlik görevlilerinin tutanak tutmaya hakkı olmadığını belirtin. Kimlik bilgilerinizi isterse vermeyin. Siz onun bilgilerini almayı talep edin, hakkında valiliğe -mevzuata göre güvenlik görevlilerinin asıl amiri valiler olduğundan- şikâyette bulunacağınızı belirtin. Bunların hepsini yaptığınız takdirde gözü korkmayacak bir güvenlik görevlisi olduğunu sanmıyorum. Net ifadelerle konuşun Okula girdiniz. Sınıfta yerinizi alırken ortalara bir yere oturun ki sizi uyarmaya kalkan hoca olursa sesiniz bağırma tonunda çıkmasın. Hoca uyarı yaparsa “Eğitim alma hakkımı kullanmak istiyorum hocam” gibi net ifadelerle konuşun. Disiplin yönetmeliğinde kıyafete dair bir madde olmadığından sizin hakkınızda başörtüsü üzerinden bir şikâyette bulunulamaz. O yüzden “Hocam dilerseniz dersten sonra konuşalım” gibi yumuşak ama kararlı bir üslup tutturun. Konuşmanın sertleşmesine izin vermeyin. Bırak tutsun o tutanağı Tutanak tutulması gözünüzü korkutmasın. Bilindiği kadarıyla 2002’den sonra başörtülü öğrenci hakkında tutanak üzerinden soruşturma başlatan sadece iki okul oldu. Onlarda da öğrenciler ceza almadı. Farklı düşüncelerden öğrencilerle konuşun. Örgütlenin. Her yönetim birkaç gün süren ve katılımın çok olduğu eylemlerden ürker. Yasak karşıtı öğrencilerin protesto yöntemi olarak başörtüsü takıp okula ve derslere girmeleri etkili bir eylem yöntemidir. Ayrıca diğer öğrencilerin agresif olmayan bir üslupla her yerde “arkadaşıma dokunma” tavrını göstermesi çok önemlidir. Haklarınızı öğrenin. Hukuki yardım dahil her tür ihtiyacınızla ilgili Mazlum-Der ve AKDer (Tel: 0 312 418 7093 ve 212-5290456) ile Avukat Fatma Benli ([email protected]) sizden haber bekliyor. Yılmayın, sabırla direnin ve unutmayın: Allah, sabredenlerle beraberdir. Birikimhaber
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bunu facebook profillerimizde paylaşalım. Facebook gruplarımızda paylaşalım..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Allahım yardım et ve örtülü arkadaşlarımıza güç ver cesaret ver
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() bu cesaret isidir.. önce bir kisiyle baslar sonra o birler artar bir gün bakmissiniz sorun kendiliginden cözüme kavusmus..
sürec sancilidir, sürec mesekkatlidir ama isik göründü o halde o isiga dogru yol alirken önümüze cikacak yarasalarlada basetmeliyiz ;) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
başörtüsü, hilal kaplan, sivil direniş |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|