04-12-2010, 01:01 | #1 |
Hira Mağarası
Suudi Arabistan, Mekke'de Nur Dağında Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e (sav) ilk vahyin geldiği HİRA MAĞARASI...
Aralık-2009
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
04-12-2010, 03:17 | #2 |
Abi ben birşeye sitem ediyorum,
Mümin kardeşlerimiz sevgilerini gösterirken hep bir izdiham, acele, öne geçme çabasına girişiyor. Bilmem oradada böylemi oldu fakat fotoğrafda ilk gözüme çarpan o oldu. Zaten oraya gitmek, birkaç metre ileriden oraya bakmak, o havayı teneffus etmek, efendimiz (s.a.v) in bir zamanlar fani dünyada bulunduğu yerde bulunmak tarifsiz bir haz, mutluluktur. Bence oraya gösterilmesi gereken bir saygı, adap vardır. Ama nedense maneviyatı olan yerlerde hep bir izdiham var. Asıl orada insan '' ben '' demeyi bırakmalı, orada maneviyatı doruğa ulaşmalıyken halen bencilce işler yapılabilmekde, bu hep dikkatimi çekip beni üzmüştür. Bana bu efendimiz (s.a.v) e ve Rabbimize saygısızlık gibi gelir. |
|
04-12-2010, 10:37 | #3 | |
Alıntı:
Tam olarak orda da öyle. hatta ben fotoğrafı çektiğim yerden aşağı inemedim bile kalabalıktan. Baktım çok fazla kalabalık var yukardan görmekle yetindik. Ama bunu da mazur görmek lazım, ufacık bir mekan ve burayı sırf Hazreti Muhammed'e (sav) olan sevgilerinden dolayı orayı görmek isteyen, o havayı teneffüss etmek isteyen binlerce kişi.... İzdiham olmaması çok zor yani. Çok erken sabah namazından önce gidilince biraz daha rahat oluyormuş dediler. Bi de umre zamanı belki bu kadar olmaz biz hac için gittiğimizde çıkmıştık. İnşaallah tüm müslüman din kardeşlerime bu güzel mekanları görmek nasip olur. Selamlarımla.. |
||
04-12-2010, 10:44 | #4 |
Amin...
Ne zaman bize nasip olacak kutsal toprakları görmek |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|