AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 03-20-2012, 17:06   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart 'Hizbullah'ın Sokaklarda Çocukları Öldüren Bir Rejimi Desteklemesi Utanç Verici'
'Hizbullah'ın Esed'e desteği utanç verici'

Nobel Barış Ödülü sahibi Yemenli gazeteci ve aktivist Tevekkül Karman, dün İstanbul Boğaziçi Üniversitesi'nde Arap Baharı'nı anlattı.

Bu gelişmenin yaşandığı ülkelerdeki rejimleri devirmenin ilk basamak olduğunu vurgularken, toplum hayatındaki değişim ve modernleşme için yapılacak daha çok şey bulunduğuna işaret etti. Dünyadaki hiçbir diktatörlüğün geleceği olmadığını ifade eden Tevekkül Karman, bu sebeple Batı dünyasının diktatörlere karşı aldığı tutumu 'akıllıca bir davranış' olarak değerlendirdi. Ardından Suriye'de yaşanan katliama dikkat çekti. "Hizbullah'ın, sokaklarda çocukları öldüren bir rejimi desteklemesi utanç verici." dedi. Söyleşide Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kendisine Türk vatandaşlığı teklif ettiğini de belirten Yemenli aktivist, bundan sonra 'birinci ülkesi' olarak gördüğü Türkiye'de iyi bir vatandaş olacağının altını çizdi.

Konferansı takip eden öğrencilerin sorularını da cevaplayan Karman, örtünmenin kadının özgür kararı olduğuna işaret ederek, "Başörtüsünü takmak veya çıkarmak kadının kararıdır. Bu konuda onu kimse zorlayamaz.'' dedi. Bir öğrencinin Türkiye'de tutuklu bulunan gazeteciler hakkında ne düşündüğünü sorması üzerine Tevekkül Karman, Türkiye'de hapishanelerde gazetecilerin bulunduğunun kendisi için yeni bir bilgi olduğunu belirtti. Karman, "Eğer böyle bir şey varsa meydanlarda onlar için sizinle birlikte gösteri yaparım. Şimdi Türk vatandaşıyım da. Fakat iyi bir hükümetiniz olduğunu biliyorum. İnsan haklarına, ifade özgürlüğüne karşı bir baskı varsa, bunu yeniden düşüneceklerdir. Başbakan Erdoğan'a bu konuda çağrıda bulunabilirim. Böyle bir şey Türkiye için kötü puan olur. Erdoğan ve kabinesinin ifade özgürlüğüne sahip çıkacağını düşünüyorum. Ben onlara güveniyorum." dedi.

Kaynak

Samanyolu Haber 20.03.2012

Konu Cihannur tarafından (03-20-2012 Saat 17:09 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-20-2012, 17:25   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
O ödülü alırken,Filistinli çocukları diline dolayıp siyonistlere sövebildi mi ? Önce ben buna bakarım.Yaptıysa samimidir,yapmadıysa piyondur.

Şu da var,abd vs. gibi ülkeler bu zamanlarda afrikalı ve arap kadınlara ödül yapdırıyorlar.
En son chpli bir hatun almıştı,onunla birlikte bir çok afrikalı ve arap kadında ödül almıştı abd dışişleri bakanının ve abd başkanının karısının elinden.
Ne iş ? Bir yanda arap,afrikalı kadınlara tecavüzeden,10 yaşındaki bir kız bir erkek afganlıyı birbiriyle ilişkiye zorlayan abdli askerler,diğer yanda bunlara ceza dahi vermeyen abdli başkan karılar başkan karısı ödül yağdırıyor.
O 2 çocuğa zorla birbirine tecavüz ettiren abd li askerlerde kınama cezası alıp,Afganistan yerine Irak'a yollanmıştı,belli ki 'birazda ordakilerin tadını alın' diye atama yaptı kafir köpekler.
Kanlı ellerden ödül almak,sırımsırım sırıtmak aferin bu karıya da.Başındaki kaliteli kumaşın fiyatı ne kadar acaba ?

Konu Hüdaverdi tarafından (03-20-2012 Saat 17:30 ) değiştirilmiştir..
Alt 03-20-2012, 17:52   #3
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
Bu gelişmenin yaşandığı ülkelerdeki rejimleri devirmenin ilk basamak olduğunu vurgularken, toplum hayatındaki değişim ve modernleşme için yapılacak daha çok şey bulunduğuna işaret etti. Dünyadaki hiçbir diktatörlüğün geleceği olmadığını ifade eden Tevekkül Karman, bu sebeple Batı dünyasının diktatörlere karşı aldığı tutumu 'akıllıca bir davranış' olarak değerlendirdi.

Bu kısma şu manasıyl katılmıyorum...! ; Zalimlerin Devrilmesi her Müslümanı memnun eder...! Lakin Batı-Doğu ayrımı yapmadan Hak Dairede Batı'daki özellikle Amerika, Rusya, Çin gibi ülkelerdeki Hakiki Zalim Diktatörlerinde devrilmesini yahutta Hak Daireye girmelerini isteriz !

Alıntı:
Ardından Suriye'de yaşanan katliama dikkat çekti. "Hizbullah'ın, sokaklarda çocukları öldüren bir rejimi desteklemesi utanç verici." dedi.
Bu kısma aynen katılıyorum...! Hizbullah Milliyetçilikte ve Şialıkta karar kılması, tavırları ve Zalimliğe, Katliamlığa prim vermesi ve dolaylı katılımları sebebiyle ''Direniş ekseni'' savunanlarıda zorda bıraktı !!! Elbette Hizbullah'a düşman olun öldürün parçalayın manasında değildir ! Lakin Haksızlıkta devam ettiği sürece Mücadele edilmelidir...! Eğer Suriyeli Müslümanlara kurşun sıkarlar ise karşılığını alacaklardır !!!

Alıntı:
örtünmenin kadının özgür kararı olduğuna işaret ederek, "Başörtüsünü takmak veya çıkarmak kadının kararıdır. Bu konuda onu kimse zorlayamaz.''
Dini bir açıklama değil heva açıklamadır...! Katılmam mümkün değildir...! Eğer Kadınların Tesettüre riayet etmesi için Kadınlar kendi özgür iradeleriyle bu emri uygulamaları daha hayırlıdır böylece tesettür emri kendisine hatırlatılmaz ! desyedi zannediyorum daha uygun olurdu...!

Konu HaArP tarafından (03-20-2012 Saat 18:05 ) değiştirilmiştir..
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-20-2012, 20:10   #4
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
hizbullaha hüsnüzan besliyenler için söylenen çok doğru...
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-20-2012, 20:38   #5
Kullanıcı Adı
Terennüm
şimdi size suriyeyi ayakta tutan israil desem ne dersiniz?
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-20-2012, 20:41   #6
Kullanıcı Adı
werret
Alıntı:
Terennüm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
şimdi size suriyeyi ayakta tutan israil desem ne dersiniz?
Sadece İsrail değil deriz.

İran , Hizbullah!!! ve İsrail üçlüsü Suriye'deki Nusayri-Baas rejiminin düşmemesi için yoğun çaba sarfediyor!..
Alt 03-20-2012, 20:42   #7
Kullanıcı Adı
werret
Alt 03-20-2012, 20:44   #8
Kullanıcı Adı
Ammar
öncelikle iran ve hizbullah'ın tavrını yanlış buluyorum ancak diğer müslümanların Türkiye dahil bahreny konusundaki tutumunuda yanlış buluyorum süriye müslümanda bahreyn ateist mi süriye halkta bahseyn değil mi ? baheyn'ede destek versenize !

ikinici hanım efendi bartının diktatörlere karşı tutumunu beğeniyormuş ? niye şimdiye kadar güçlerimi yetmiyordu karşı çıkışa ?

suud krli ne b...k tur dikta değil mi ?
mübarek salih kadafi dikta deilmişyide can ciğerdiler. bi esad mı zalim dikta karşı çıkacaksınız adam gbi karşı çıkın!

bunlar süriye üzerinde çok emelleri var Allah fırsat vermsinde inş. süriyeli mucahit kardeşlerimiz kazanır!
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-20-2012, 20:58   #9
Kullanıcı Adı
werret
Alıntı:
Ammar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
suud krli ne b...k tur dikta değil mi ?
Suud eğer öyleyse, Safevi-İran rejimi daha ...... bir dikta değil mi?

Suudi Arabistan'ı, ABD ile işbirliği yapıyor diye eleştiriyorsanız, İran da Rusya ve Çin'le işbirliği yapıyor!..

ABD emperyalist bir devlet de Rusya ve Çin emperyalist devletler değil mi?...

ABD kafir devlet de Rusya ve Çin rejimleri kafir değil mi?

Ayrıca ehli kitap olan bir hrıstiyan, ateist ve komunist olan bir kafirden daha iyidir..

Kaldı ki, İran rejimi sözde ''büyük şeytan'' dediği ABD ile de Afganistan'da sünni Taliban'a karşı işbirliği yapmıştı...

Yine İran rejimi ABD'nin Irak'ı işgalinde de sünni direnişçilere karşı ABD ile işbirliği yapmıştı!..

Eğer İran rejimi bir İslam devletiyse, Suudi Arabistan da bir İslam Devleti'dir.

not: Ben Suud'cu değilim ama bazı İrancıların, İran'ın Afganistan ve Irak'ta emperyalist ABD ile iş tutmasını görmezden gelip ve İran'a toz kondurmayıp, Suudi Arabistan'a ise hakaretlerde bulunması üzerine ister istemez Suudi Arabistan'ı savunmak durumunda kalabiliyorum.

Değilse, Suud'u eleştiren bazı İran'cılar, Suud'u eleştirdikleri gibi İran'ı da eleştirseler bu duruma bir itirazım olmaz. (Hoş, onlar Suud'u eleştirdikleri gibi İran'ı da eleştirseler zaten İran'cı olmazlar )

Konu werret tarafından (03-20-2012 Saat 23:38 ) değiştirilmiştir..
Alt 03-20-2012, 20:58   #10
Kullanıcı Adı
HaArP
''Ruveybida'' hadisinin bir manada tevilini yaşıyoruz Allahualem...
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)