04-15-2010, 10:43 | #1 |
Hollanda'da Kutlu Doğum Kutlaması... Müthiş...
Hollanda Diyanet Vakfının sitesini gezerken gördüm, tüylerim diken diken oldu.
Hollanda da Arena Stadyumunda düzenlenen 2010 Kutlu Doğum Haftası Programından görüntüler: *** 4 Nisan 2010 tarihinde Amsterdam Arena Stadyumunda, Hollanda Diyanet Vakfı tarafından organize edilen ve Hollanda’daki Manevi Hizmet Kuruluş ve Federasyonları tarafından da desteklenen “Kutlu Doğum Avrupa 2010” programı, beklenildiği gibi milli ve manevi değerlerimize uygun bir heyecan ve sükunetle, Kutlu Doğum’un şanına yakışır bir vakar ile Hollanda’da yaşayan her kesimden müslümanı Peygamber sevgisinde buluşturmayı başarmıştır. Hollanda Türk toplumu için hem bir iftihar ve hem de şükür vesilesi olan bu programın çok çeşitli alternatifler düşünülerek oluşturulan içeriği ve organize şekli gibi konularda çok olumlu reaksiyonlar alındığı gibi, nadir de olsa eleştiriler de olmuştur. Eleştirileri teşekkürlerimizle karşılıyor, ancak belirtmek istiyoruz ki, esasen Hz. Peygamber sevgisinde bu kadar büyük bir kitlenin, Avrupa’da ve Hollanda’da içinde yaşadığımız hassas zaman diliminde buluşarak onurlu ve vakur bir duruşla tek vucut ve tek ses olabilmesi, sesini bu sükunetle duyurmuş olması, programın maksadına ve hedefine ulaştığının bir göstergesidir. Allah’a şükür vesilesi olarak bu programla gösterilmiştir ki, Hollanda Türk toplumu ve Müslümanlar Hollanda’da huzur ve güvenin temsilcileridir. Türkiye’den teşrif eden Diyanet İşleri Başkanımız Profesör Dr. Ali Bardakoğlu’nun manevi mesajı İslam’ın barış içinde yaşama sesinin ve Rasulullah örneğnin en güzel ifadesi olmuştur. Hiç şüphe yoktur ki, bu başarının mimarları, vatandaşlarımızın camilerimiz aracılığıyla güzel bir organizasyonla katılmalarını sağlayan, HDV Şube Cami yönetim kurulları ve din görevlilerimizin gönüllü gayretleridir. Böyle güzel bir programın onur misafirimiz Diyanet İşleri Başkanımızın teşrifiyle gerçekleşmesine katkısı olan tüm değerli sanatçılarımız ve çocuk korosu yanında, suhulet ve sükunet içerisinde gerçekleşmesini sağlayan başta şube yöneticilerimiz ve din görevlilerimiz olmak üzere, örnek bir BİRLİK duruşu sergileyen Kuruluş ve Federasyon temsilcilerine, HDV çalışanlarına, Program Organize bürosu görevlilerine, Arena Stadyumu yetkililerine, Emniyet, trafik, itfaiye, sağlık görevlilerine ve basınımıza, daha nice mutlu gün ve haftalarda buluşmak dileğiyle şükranlarımızı sunuyoruz. Hollanda Diyanet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığ http://www.diyanet.nl/ Avrupadaki gurbetçilerimizi kutluyorum, çok güzel bir kutlama yapmışlar. hepsin kutluyorum.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |