|
09-14-2011, 11:43 | #1 |
Hükümeti 10 yıllık iktidarında vergi konusunda ne yaptı
Ak Parti 10 yıllık mazisi olan ve bunun neredeyse tamamını iktidar parti olarak geçirmiş bu anlamda başarılı bir partidir.
Malum Türkiye'mizde gündem devamlı sıcaktır, karışıktır. Bu karambollerde aslında bu milletin refahı için, sorunların tümünün çözümü için en başta üzerine düşülmesi, tartışılması gereken konu ekonomik refah maalesef gözden kaçıyor. Hükümetin geçtiğimiz nerdeyse 10 yıllık tek başına iktidar döneminde vergi sisteminde yapılan iyileştirmeler ve en önemlisi kayıt dışı ekonomi için alınan önlemler, yapılan iyileştirmeler hakkında bilgilendirmelerinizi ve yorumlarınızı öğrenmek isterim.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
09-14-2011, 12:27 | #2 |
bu konuda şöyle bir eleştiri yapabilirim:
Akparti hükümetinin bu yıl yapmış olduğu vergi ve prim affını önemsiyorum..bu konuda bir çok kişi mağduriyetten kurtuldu..bunu hükümete yansımasıda sgknın kasasını açık vermemesi olarak geri döndü..benim itirazım şu:yıllardır vergisini ve primini günü gününe ödeyenler için bir düzenleme yapılamazmıydı..ödemeyenin ödüllendirildiği ödeyenin cezalandırıldığı bir sistem değilmidir bu? yoksa ben mi eksik bilgi sahibiyim? |
|
09-14-2011, 13:00 | #3 | |
Alıntı:
|
||
09-14-2011, 14:47 | #4 | |
Alıntı:
katlanan vergi ssk borcunda kolaylık yapıldı ama senelik enflasyona göre cezalar borçludan alındı. vergi ssk düzenli ödeyen doğal olarak devlete ceza ödemedi. |
||
09-14-2011, 12:58 | #5 |
Yeni uygulanan ve ön ödemeli hatlardan da kesilen, sanırım 1.20 kuruşluk telsiz vergisine anlam veremiyorum bende...
Zaten iletişim vs. diye veriliyordu.... |
|
09-14-2011, 13:03 | #6 |
bu dediğiniz gruba doğan ve karamehmet dahil midir?
|
|
09-14-2011, 14:02 | #7 |
|
|
09-14-2011, 14:27 | #8 |
Kimin ödeyip ödemediğinden önce vergi ödemeyi kolay hale getirmesi gerekir hükümetin.
Adam vergisini ödeyecek ama binbir tane prosedür, ne idüğü belli olmayan hesaplamalar ve formlar ile boğuşmayı göze alamıyor. Öncelikle bu kolay değişiklikleri hızlıca devreye alabilirler. |
|
09-14-2011, 14:51 | #9 | |
Alıntı:
cepten netten vergi ödemeleri dahi hızlıca yapılıyor daha nasıl bir kolaylık olmalı merak ettim? |
||
09-14-2011, 16:05 | #10 | |
Alıntı:
Ben çok daha basite indirgenmesindn bahsediyorum. Bizim milletimiz nasıl der ? şöyle der "hocam bana bi program ver bi düğmesi olsun basınca vergim ödensin". İşte böyle bir sistemden bahsediyorum. Evet teoride internetten ödeniyor, cepten ödeniyor ama pratikte bu işler hala çok hantal. |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|