AK Gençliğin Buluşma Noktası
Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz.

Anketimiz: Hükümetimizin başörtüsü serbestisi konusunda pasif kaldığını düşünüyor musunuz?
Evet pasif kalınıyor. Başörtüsünün serbest olması konusunda gayret gösterilmeli 16 57.14%
Hayır. hükümetimiz bu konuda gerekenleri yapıyor. 12 42.86%
Katılımcı sayısı: 28. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Alt 10-15-2011, 14:43   #1
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Standart Hükümetimizin Başörtüsü Serbestisi Konusunda Pasif Kaldığını Düşünüyor musunuz?
bakanlarımızın MKYK üyelerimizin eşlerinin çoğu başörtülü, daha da önemlisi başörtüsü yasağı yüzünden sorun yaşamış, sıkıntı çekmiş insanlardan oluşan bir parti yönetimimiz var.

2002 seçimlerinden önce "başörtüsü namusumuzdur" diyen parti yöneticilerimiz aradan 9 yıl geçtikten sonra başörtüsü konusu açıldığında oldukça vurdumduymaz davranıyorlar. bu beni artık rahatsız etmeye başladı.

ne muhalefet ne medya ne askeriye... başörtüsü serbestisine engel olabilecek muhalif bir cephe kalmadı. karşı çıkanlar elbette olacaktır yalnız bunlar hükümetimizin istemesi durumunda başörtüsü serbestisine engel olabilecek güçte değiller. bunu hepimiz gayet iyi biliyoruz.

İngilterede çarşaflı bir Müslüman, kamu kurumlarında rahatlıkla çalışabilirken, okullarda derslere girebilirken bizim ülkemizde tüm kamusal alanlarda başörtünün hala yasak olması kabul edilebilir bir durum değil. haftaiçi her gün liseye kapalı şekilde gelip sınıfa başını açarak giren öğrencileri ve öğretmenleri gördükçe kahroluyorum.

oldukça azınlıkta olmalarına rağmen başörtüsünü dindar çoğunluğa rağmen yasaklayan Kemalistleri, bugün memnun edebilmek için mi bu sorunun üstüne gitmiyoruz? çoğunluğun başörtüsünün serbest olmasını desteklemesine rağmen neden hala adım atılmıyor? mazeretimiz gerçekten kaldı mı artık ?

kamu kurumlarında başını açarak çalışan personellerin ve okullarda başörtüsünü çıkararak derse giren öğrencilerin tüm vebali hükümetimizin üzerinedir. bu vebalden kurtulmak için başörtüsü istisnasız her yerde serbest olmalıdır.!!

Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-15-2011, 14:48   #2
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Anayasamızda başörtüsü yasağıyla ilgili bir yasa yok zaten.
kurumlarda çalışan godomanların patavatsızlığından başka birşey değil.
Yasak yok. ve olmayacakta.
Önce kurumlardaki yobaz ,ate zihinler değişecek .
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-15-2011, 14:52   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
geçiştirmelik politikalar uygulandığnı düşünüyorum...
ve birazda pasif kalındığını...
misal şu an okula başörtülü öğrenci alma insiyatifi rektörlere bırakıldı...
adamlar istese alıyor istemese almıyor...
hukuk devletinde böyle birşey olmaz...
başörtüsü serbestisini bir yere oturtmak gerekiyor...
gelelim kamu kurumları ve meclise...
kamu kurumunda çaycılar,temizlikçiler genelde başörtülüdür...
ama öğretmen,yada kamu personeli başörtülü değildir...
bu nasıl bir çifte standarttır...
10 yıl oldu artık...
şu olay bi zahmet çözülsün...
sonra meclisteki başörtüsü konusu...
sırrı süreyya önder önerge veriyor bu işi çözelim diye...
hükümet topu taca atıyor...
olmaz yakışmaz...
Alt 10-15-2011, 14:53   #4
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
[O]bjektif Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Anayasamızda başörtüsü yasağıyla ilgili bir yasa yok zaten.
kurumlarda çalışan godomanların patavatsızlığından başka birşey değil.
Yasak yok. ve olmayacakta.
Önce kurumlardaki yobaz ,ate zihinler değişecek .
anayasada başörtüsü yasağı yok ama başörtülüler zulüm görüyor.
kurumlardaki yobazların zihinlerini değiştirmeyi mi bekliyecez? ya bu zihinler değişmezse? o zaman yasak hep var mı olacak?
zihinlerin değişmesini beklemek çözüm değil. ortada bir zulüm var ve eğer yasada başörtüsü yasağı yoksa başörtüsü yasağını uygulayanlara yaptırım uygulanmalı. bu bile yapılmıyor.
"insanlar dini vecibelerini yerine getirmekte hürdürler" maddesini anayasaya eklemek çok mu zor?
Alt 10-15-2011, 14:58   #5
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Kamu'da denetim ve yaptırım yok .
Denetimi ve yaptırımı uygulaması gereken devletin kurumlarıda etkisiz dediğiniz gibi.
Fakat acaba yasak uygulayan sektörler kimlerin elinde ??
Hangi ate ırkların elinde !!
Alt 10-15-2011, 15:02   #6
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sırrı süreyya önder önerge veriyor bu işi çözelim diye...
hükümet topu taca atıyor...
olmaz yakışmaz...
bahane hep aynı: yasalarımızda öyle bir yasak yok !!
öyle bir yasak kağıt üzerinde yok ama fiili olarak uygulanmıyor mu?

BDP... o sosyalist, komünist, leninist, terörist parti hükümetimizi bu konuda rezil etti. merak ediyorum AK Partimizin liderlerinden utananlar olmadı mı ?

yine topu taca attık. BDP samimi değil!! BDP başörtüsünden ne anlar gibi söylemler kullanıldı. yahu kardeşim o samimi değil bu samimi değil iyi de ben sizin de samimi olduğunu göremiyorum! heralde en büyük samimiyetsizlik partimizde.!

dün Altan Tan çıkıp dedi ki CNN de. annem, eşim, iki kızım başörtülü. beni samimiyetsizlikle suçlayan Bülent Arınç'a hakkımı helal etmiyorum. utanmış mıdır acaba Bülent Bey?
Alt 10-15-2011, 15:06   #7
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
Kamu'da denetim ve yaptırım yok .
Denetimi ve yaptırımı uygulaması gereken devletin kurumlarıda
kamuda eskiden çok sıkı denetim vardı. ecevit döneminde tüm okulları tek tek gezip başörtülü ararlardı, buldular mı müdürleri sürgün ederlerdi. sürgün edilen birkaç müdür tanıdığım var. kamuda istense denetim yapılır. başörtüsü serbestini sağlamak için elimizde tek bir tane dahi bahane yok.
Alt 10-15-2011, 15:10   #8
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Denetimi yapacak olan kurumların başındakilerle ki fiili yasağı destekleyenler aynı kafa olmasın ;)!
Alt 10-15-2011, 15:13   #9
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
Denetimi yapacak olan kurumların başındakilerle ki fiili yasağı destekleyenler aynı kafa olmasın ;)!
ne alakası var. denetimi yapacak olanları chp belirlemiyor ki? hükümetimizin(devletimizin) adamları gidip denetleyecek. mademki başörtüsü yasağı yok o halde yasakta diretenlere yasal işlem yapılabilir.
Alt 10-15-2011, 15:13   #10
Kullanıcı Adı
İntifada
tartışmak bile abes bunu...
denetim menetim...
sen madem hukuk devletisin koyacaksın kamuda başörtüsü yasağını kaldırdığını ilan eden kanunu...
akparti böyle bir tasarıya gelsin mhp eli mahkum destek vericek...
bdpdende destek verenler olacak...
bi chp karşı çıkacaktır...
geçiştirmelik değil somut adım istiyoruz...
insiyatifi kişilere bırakmayan sistem istiyoruz...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)