AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-27-2009, 03:43   #1
Kullanıcı Adı
rıfat gökalp
Exclamation Hükümetin Kırmızı Çizgileri
Hükümetin kırmızıları
















Federasyon tartışılmayacak Etnik - dini siyasi temsil mümkün değil Devletin resmi dili Türkçedir, Kürtçe ise ikinci resmi dil olmayacaktır

SANAYİ ve Ticaret Bakanı ve Ak Parti’nin Demokratik Açılım Komisyonu üyesi Nihat Ergün, Genelkurmayİlker Başbuğ’un açıklamalarının ardından, hükümetin kırmızı çizgilerini sıraladı. Ergün, Başbuğ ile paralellik gösteren görüşlerinin ardından, “Saydığım kırmızı çizgiler konusunda herkes mutabık kalır. Geriye kalan her şey de tartışılabilir” dedi. Ergün, “Köy isimlerinin iadesi, Kürtçenin seçmeli dil olması, suça bulaşmayanların affına ilişkin” önerilerini sıralayarak, “Bu sayede terör örgütü çıplak kalacak” dedi. Ergün, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette şu çarpıcı açıklamaları yaptı:

Başkanı Orgeneral Türkiye bölünemez

*Türkiye istense de bölünemez. Bölme talebi karşılaştığımız bir talep değil. Federasyon talepleri gerçekçi değil. Üzerinde konuşulmaz bile. Özerk bölge talebi bize ne sunulabilir, ne de karşı karşıya kalabiliriz. Toplumun hiçbir kesimi buna sıcak bakmaz. Kürtler de bunlara odaklanmıyor.. Her şey üniter devlet yapısı içinde çözülecektir.

*Anayasal tanıma, etnik kimliklere anayasal tanıma olmayacak, gereği de yoktur. Anayasa’da hiçbir değişikliğe gerek yok. Etnik kimlikler Anayasada değişikliği olmadan da renklerini özgürce yaşayabilirler. Bir sorun varsa bu uygulamadan kaynaklanan bir sorundur. Etnik kimlikler Anayasada sayılsın düşüncesi kesinlikle kabul edilemez.

Ben katıksız Türküm

*Türkiye’de hiç kimsenin etnik siyasi temsil ve dini siyasi temsil yetkisine sıcak bakmayız. Ben Sünni, Müslüman ve katıksız Türküm. Ama bunları öne çıkararak siyaset yapmam. Çünkü, ben Türk milletini temsil ediyorum. Bana oy verenler arasında sonuçta Sünni olmayanlar da Kürtler de var. Çıkıp parlamentoda ben Kürdüm dersiniz ama ‘ben Kürtleri temsil ediyorum’ diyemezsiniz.

*Resmi dil tartışmaya açılmaz ve resmi dil Türkçedir. Ama insanların dilini öğrenmesi talebi insani bir taleptir. Bunun ayrıştırmayla ilgisi yoktur.


*Bir kısım jestlerle halledilir. Örneğin köy isimleri gibi. Siirt’in Tillo ilçesini Aydınlar ilçesi olarak kim biliyor? Çelişkileri yaşamaya mecbur değiliz. Bırakın Tillo, Tillo olarak kalsın. Bu doğru bir jest olur. Topluma, devletin doğru yolda ilerlediğini gösteren bir jest olur.

*Dili kullanım alanının genişletilmesi sorunu var. Çocuk isimleri konusunda uygulamadaki sorunlar giderilebilir. Dilin kullanılması alanının genişletilmesi için seçmeli ders tartışılabilir. Bu da bir bölme unsuru değildir. İkinci bir resmi dil olmayacak.


Etkin pişmanlık genişletilebilir

Ergün af konusunda da şunları söyledi: Önemli olan topluma geçmişte yapılan yanlışların tekrarlanmayacağı mesajını vermektir. Toplumun büyük bölümü için bu yeter, ama terör örgütü için yetmeyecektir. Bu durumda giydirilmiş bir terör örgütü olmaktan çıkıp çıplak bir terör örgütü haline gelir. Kendini tasfiye etmese de küçülür marjinalleşir kalır. Zaten onlar da bu adımlar atılırsa bizim halimiz ne olur diye düşünüyorlar. Kürtlerin talepleri ile PKK’nın talepleri farklı. Ayrıca dağa çıkmış; ama suça bulaşmamış insanlar için ne yapabiliriz, bunun cevabını aramamız lazım hep birlikte. TCK’nın 221’inci maddesinde düzenlenen etkin pişmanlık konusu genişletilebilir.

dha

 

rıfat gökalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım